|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   testo
31.3.2009 17:06:04   
kaya2007
imam eno težavo..full rada bi se lotila peke raznih sladic (štrudli, pite, peciva...), tudi potico bi rada naredila (pekač sem že kupila user posted image ), pa se noro bojim priprave testa-vseh vrst (vlečeno, vzhajano, krhko..a še kakšno obstaja?)

zato bi vam bila res hvaležna za enostavne recepte, vse možne nasvete, trike..pa da ta vikend končno kaj poskusim user posted image  in upam, da tudi potico za veliko noč..

hvala vsem!! user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: testo
31.3.2009 18:01:11   
Felicita
vlečenga in listnatega jaz (in mami) kupujeva, ker se nama zdi škoda časa, živcev in sestavin, ker itak nikol ne rata user posted image vzhajano mi dela kruhomat, krhko delam pa po enem starem starem receptu in se ga držim do zadnje črke, nič ne spreminjam pa recimo da rata user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: testo
31.3.2009 18:14:38   
kaya2007
pametno, škoda ker nimam kruhomata user posted image  a mi poveš recept za krhkega, če ni skrivnost?
pa še to, katere in v kakšni obliki kupuješ teste (zamrznjene, sveže..?)
zadnjič sem namreč kupila pečjakovega za pico in je nastajala skorjica, čeprav je bil pokrit user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: testo
31.3.2009 18:25:18   
Felicita
krhko testo brez pecilnega praška:
30 dag moke
20 dag margarine
2 rumenjaka
2 žlici kisle smetane
2 žlici ruma
ščep soli

vse sestavine daj v skledo in HITRO zmešaj; pred uporabo pa vsaj za pol ure na hladno.

sicer pa testo večinoma kupujem iz hladilnika, za pico pa tut iz zmrzovalnika včasih.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: testo
31.3.2009 18:38:20   
noranate
Kaya 2007, z mano je bilo enakouser posted image . Pa sem se kar lotila. Najprej kvašenega, potem pa dalje. Večkrat je treba poskusiti. če ne bo prvič, bo pa drugič...user posted image Korajža velja. Srečno, prvo knjigo v roke in začniuser posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: testo
31.3.2009 18:40:04   
g
Poskusi te kiflice - vzhajane

750 g mehke moke (včasih vzamem BONI moko)
1 pecilni
malo soli
1,25 dc olja
250 g kisle smetane (uporabljam tisto iz Hoferja-ima ravno 250 g)
2,5 dc toplega mleka
2 suha kvasa GARANT
1,5 - 2 žlici sladkorja
- za polnit: po želji-marmelada, nutela, skuta,...

Najprej presej moko s pecilnim, dodaj suhi kvas in vse ostale sestavine, razen mleka.
Vzameš mikser in počasi med dodajanjem mleka miksaj, da dobiš gladko testo, ki se ne lepi na skledo.
Vzameš testo iz sklede, ga razdeliš na 3 ali štiri dela in vsakega posebej razvaljaš v krog.
Vsak krog razrežeš na 12 - 16 delov (odvisno kako velike kifle hočeš), filaš in zviješ.
Iz te mase dobim ponavadi 2 pekača.
Jaz ponavadi pečico prižgem šele ko imam zvite vse kifelčke, tačas ko se pečica segreva kifelčki vzhajajo (pokrij jih s kuh.krpo).
Preden jih dam peč jih premažem z mešanico mleko:olje (razmerje 1:1).
Pečem na 200 stopinj dokler se ne obarvajo, so še kar hitro gotovi.

Poskusi, nebo ti žal, so zeeeelooo dobri.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: testo
31.3.2009 19:22:20   
hrchy
kruh:
60 dag moke
4,3 dl vode
scep soli
3/4 kocke kvasa
zlicka sladkorja

Sestavine morajo biti tople (mlacna voda, moko dam pa jaz kar v mikrovalovko za 30 sekund pogret)

zlico moke, kvas, zlicko sladkorja in dve zlici vode zmesas v lonku in das na stran. V moko naredis jamico, ob robu posujes sol. Ko kvas naraste, ga streses v jamico, dodas se preostalo vodo. Se z rokami zakopljes in premesis  (se prijema, ni mozno ostati cist user posted image ). Ko je premeseno, po vrhu narahlo potreses z moko , cez posodo polozis prtic in das vzhajat an toplo - vzhajas toliko casa, da se priblizno podvoji.
Spet premesis (da pade skupaj), oblikujes hlebec/bagete/zemljice na pekacu in das spet vzhajat. Tacas prizges pecico - jaz vzhajam toliko casa, dokler pecica ni dovolj topla (200 stopinj).

Poskusi - je zelo lahko. Nekajkrat naredi takega enostavnega iz bele moke, da dobiv obcutek v roke, kaksno mora biti testo, nato se lahko zacnes igrat z drugo moko (moke so razlicno 'mokre' in zato zahtevajo razlicno vode), lahko zamenjas vodo z mlekom, dodas olje, semena...

====

za pecivo je pa najlazji recept kaksen za muffine - mogoce lahko zacnes s tem...

recimo sestavine:
2 skodelici (475 ml) večnamenske moke
1/4 skodelice (60 ml) sladkorja
4 čajne žličke pecilnega praška
1 skodelica (240 ml) kokosove moke
pol čajne žličke soli
1 veliko jajce
3 žlice masla ali margarine
1 skodelica (240 ml) mleka

posebej zmesas suhe sestavine, posebej mokre (jajca, margarino, mleko). potem das mokro mesanico k suhi in zmesas.

====

  • 2 1/4 cups all-purpose flour
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1 teaspoon salt
  • 1 cup butter, softened
  • 3/4 cup granulated sugar
  • 3/4 cup packed brown sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 2 large eggs
  • 2 cups (12-oz. pkg.) chocolate chips
  • 1 cup chopped nuts
to so pa cokoladni kukiji... tud tolk lahko za narest, da ne mores verjet... sicer se mi ne da prevajat, ampak saj upam, da bo slo. V eni posodi zmesas moko, sodo(pecilni prasek), sol. Z mikserjem zmesas maslo, da je penasto (nekaj minut), dodajas sladkor in nato enega za enim jajca. Po vsakem jajcu spet dobro zmiksas. Potem pocasi dodas tisto suho mesanico, zmesas in dodas se cokoladne koscke (in po zelji orehe). Z zlicko dajes na peki papir majhne kupcke in das pect na 180 za toliko casa, da ob robovih porjavijo (priblizno 8 minut)

(odgovor članu g)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: testo
31.3.2009 20:42:48   
Janeja
hrchy, kako veliko skodelico pa uporabljaš pri zadnjem receptu za merico? Kot jogurtov kozarček?

Tele kekse imamo pri nas tudi radi, pa jih vedno kupujem., Tale recept mi pa deluje res enostavno in se jih bom enkrat kar doma lotila.

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: testo
1.4.2009 1:09:20   
Nasy
Najbolj osnovno slaščičarsko krhko testo je 3:2:1 in sicer 3 kg moke, 2 kg maščobe in 1 kg mletega sladkorja, potem pa preračunavaš po svoje, lahko dodaš še kakšno aromo, barvilo, kakav za čokoladni okus. Ponavadi gre na kg moke en jajček, ni pa nujno

_____________________________

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: testo
1.4.2009 20:11:17   
hrchy
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja

hrchy, kako veliko skodelico pa uporabljaš pri zadnjem receptu za merico? Kot jogurtov kozarček?

Tele kekse imamo pri nas tudi radi, pa jih vedno kupujem., Tale recept mi pa deluje res enostavno in se jih bom enkrat kar doma lotila.



ja, recimo... jaz v bistvu zmeraj delam stvari 'na uc' ampak jogurtov loncek bi bil ok.
tukaj imas pa slike, da si bos znala predstavljat, kako naj bi testo/kukiji izgledali

http://www.popularcookierecipes.com/Chocolatechip.html

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?