ronja
|
Tudi moja g. je super in tudi meni je rekla, da glede na to, da bi imela dokaj kmalu še kakšnega , mi tablet ne predlaga in sva bili obe zelo za kondome. Dojenje tako na redko lahko malo zmanjša možnost zanositve, ni pa nikjer blizu 100%... Polno dojenje na manj kot 2 uri naj bi bilo 98%, pa sem vseeno imela 1. ovulacijo 5 mesecev po porodu, ko sem še polno dojila na manj kot 2 uri... (zdaj še nisem imela m., tako da ne vem, verjetno pa sem jo tudi že imela, ker se mi zdi, da bom kmalu dobila m.) Mogoče spadam v tista 2% . Če pa dojiš zjutraj in zvečer, pa to ni praktično nikakršna zaščita... Evo - pri nas je bilo enako - kljub polnemu dojenju sem kar hitro po porodu dobila M, 7 mesecev po porodu pa zanosila, tako da bomo imeli 16 mesecev razlike. S tem da pa moram reči, da se jaz niti slučajno nisem zanašala na to, da je dojenje sploh kaka kontracepcija - midva sva načrtno začela delat na 2. user posted image , res pa nisva pričakovala, da bo ratalo že kar prvič, ko nisva pazila. user posted image Podpišem, samo da sem m. dobila 6m po porodu (ko sem še polno dojila, brez dodajanja česarkoli) in med mojima je malo manj kot 18 mesecev... Prav tako se nisva zanašala na dojenje kot kontracepcijo, ampak sva si pač želela še enega ... prej toliko časa ne zdaj dva v tako kratkem času. In imamo 13, 5 mesecev razlike. Znanstveno dokazano je, da po porodu ženska lažje zanosi. (Midva praviva, da je to narava naredila zato, ker po 1 porodu nimaš več časa tolikokrat seksat, hehe, pa da bi vseeno bili , se mora možnost zanositve povečat ).
|