|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spremstvo v bolnišnici
24.3.2009 21:22:22   
Mojc
Prosim za pomoč glede informacij.
Naslednji teden ima naš 2 letnik operacijo - odstranitev mandeljnov in žrelnice. Sama pa imam čez 14 dni rok poroda.
Torej, je več kot očitno, da bom čisto pred porodom, ko bo mali notri v bolnici. Načeloma bom sicer jaz z njim, a to zdaj niti ni tako važno.
Zaradi vseh na kup zbranih dogodkov, pa bi se rada čimbolje organizirala, za kar potrebujem vaše informacije.

Torej, zanima me, kako dejansko izgleda to sobivanje z malčki v bolnici. Se je treba prej prijaviti, da bo starš zraven? Kaj (in zaradi prostora zlasti koliko) lahko vzamem stvari s sabo (ala igrače, knjigice, moja osebna prtljagica)? Dobim posteljo? Kaj ste pogrešale, ko ste bile z malčki notri? Kakšen praktičen nasvet (zlasti, ker postanem pop. že malo utrujena)? Kaj je bila neprijetna izkušnja za vas osebno (odmislimo malčke, ki so itak bogi)?
Bi mi še kaj svetovale, kaj vzeti s sabo, na kaj biti pozorna, morda zahtevati?
Kako je pa s prehrano? Ne jem mesa - moraš vnaprej naročiti?
Kaj ste delale tiste 3 dni notri?

Veliko vprašanj in res prisrčna hvala za vsako koristno info.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spremstvo v bolnišnici
24.3.2009 21:43:07   
Tina 28
Za spremstvo se ni treba posebej naročati. Ko vpišeš malega za sprejem, oddaš še svojo kartico in potdilo, da si spremstvo. Posteljo dobiš zraven njega in tudi prehrana ti pripada. V Jeseniški bolnišnici dobiš vedno na izbiro tri menije in pol za naslednji dan obkrožiš kaj boš jedel. Sigurno se da zmenit, da ješ nekaj brez mesa.
Jaz bi definitivno vzela s sabo knjigice, igrače...da vama bo čas hitreje minil. Sama pa lahko sobivanje izkoristiš za počitek, saj boš mela poln penzion in ko bo mali spal, se odpočij še ti. Nič pospravljanja in kuhanjauser posted image .

Pa kakšno knjigo zase seveda. Naredi si čas prijeten...tudi pod posteljo maš lahko kuher in marsikaj notriuser posted image .

Pa uspešno operacijo želim...in da bo mali počakal v trebuhu, dokler ne mine čas bivanja z ta večjim mulčkom.user posted image

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.3.2009 8:01:12   
lillchy123
V ljubljani na ORL-ju poveš ob sprejemu, da bi bila rada z otrokom. glede postelje je odvisno, koliko so takrat zasedeni, se pravi, če je odd.prazen, lahko dobista svojosobo, drugače dobiš svojo posteljo, če pa so vse zasedene, ti prinesejo počivalnik. sem pa videla, ko so bli tok zasedeni, da je mogla mamica ležat kar na navadnem lesenem stolu. za vnaprej ti ne bojo mogli nič povedat, ker dejansko pridejo čez noč otroci, ki težko dihajo....
S sabo vzami stvari za os.higieno, zase pižamo, in kakšno lahko knjigico. lahko vzameš tudi nekaj igračk za otroka, imajo pa vrtec z vzgojiteljico (dela med delavniki do dveh), tako da je kar se zabave tiče za otroke poskrbljeno. bo pa malček verjetno na dan operacije kar malo bogi in bo bolj kot ne ležal.
za prehrano tudi povej ob sprejemu, da si vegetarijanka in pol ni problema.
so pa vsi noro prijazni. če ne bi bil moj škrat operiran, bi še mislila, da sem zadela dopust **** all inclusive! user posted image
pa še en majčken nasvet- med operacijo pojdi venna kavico.

vso srečo in hitro okrevanje

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.3.2009 11:54:26   
t5t6
V Izoli sem se prijavila tisti dan, ko smo pripeljali otroka. Posteljo ti pripravijo poleg otroka, jez sem se počutila kot v hotelu. Pri hrani pa pač poveš, da si vegetarianka, saj imajo rezlične menije glede na diete. S seboj vzameš kar potrbuješ. V Izoli je zelo lepa igralnica tako, da nisem vzela s seboj  igrač in knjigic, razen medvedka. Ker si noseča ti bodo še bolj vstregli. Če pa te bo porod prehitel te bo mož nadomestil. Bodi v trenerki, potrebuješ še pidžamo, copate in kozmetiko. Pa srečno

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.3.2009 7:52:15   
bori2
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

V ljubljani na ORL-ju poveš ob sprejemu, da bi bila rada z otrokom. glede postelje je odvisno, koliko so takrat zasedeni, se pravi, če je odd.prazen, lahko dobista svojosobo, drugače dobiš svojo posteljo, če pa so vse zasedene, ti prinesejo počivalnik. sem pa videla, ko so bli tok zasedeni, da je mogla mamica ležat kar na navadnem lesenem stolu. za vnaprej ti ne bojo mogli nič povedat, ker dejansko pridejo čez noč otroci, ki težko dihajo....

tudi konec junija 08 v Izoli je bilo enako. Prvo noč sva obe spali na njeni postelji- so imeli grozno gužvo, prvi dan pred operacijo sva uživali v igralnici.. Kakšna je prišla iz operacije raje ne bom, da ti ne vzamem volje... je bila pa ves čas zadovoljna, da sem jaz tam, saj ji je bilo pri 5 letih - že skoraj 6 letih nerodno, da bi ji kdo svečko dal.

Ob prijavi sem povedala, da hočem bit z njo, hrane nisem vzela - jest mam že v štartu odpor do bolnice, pa tudi kopale -t uširale se cel teden nismo, ker je bila takrat v Izolski bolnišnici legionela,... Tale s hotelom,... no ja.  Bom rekla, da je vse žal v veliki meri odvisno od sester. Mi še čaja nismo imeli,...

Jest vama želim kar najhitrejše okrevanje.

< Sporočilo je popravil bori2 -- 26.3.2009 7:54:35 >

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.4.2009 15:14:24   
TinaUros
Vsem spremljajočim mamicam, katerin zzzs po novem krije stroške sobivanja hospitaliziranega otroka.
Mamice ste v bolnici predvsem na prvem mestu zaradi otroka in ne na počitnicah all inclusive, kot nekatere navajate.
Starši ste poleg bolnega otroka zato, da pomagate in sodelujete pri zdravljenju otroka. Upoštevate navodila medicinskih sester in drugega zdravstvenega osebja. Zavedati se morate, da zdravljenje v bolnici poteka 24 ur na dan ( tudi v nočnem času).
Tako starši, kot obiski, morate upoštevati bolnikove- otrokove potrebe po miru in počitku. Knjige in druga razvedrila v štartnem zdravljenju odpadejo, dobrodošla pa je moralna podpora. Predvsem, pa se ne sme pozabiti tudi na obzirnost do ostalih pacientov, bolnih otrok.
Starši naj nebi poležavali po posteljah, skrbeli naj bi za red in čistočo le teh, kajt zdravstveno osebje na pediatričnem oddelku je zaposleno za bolne otroke ne pa njihove starše.
Upoštevajte navodila medicinskih seter, katerih število zaposlenih je zmanjšano na minimum, predvsem na račun sobivajočih mamic.

Tako, da mislim....ugodje**** in all inclusive h temu ne spada.

Lep dan in čim manj ali nič bivanja v bolnici

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2009 15:32:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mojc

Sama pa imam čez 14 dni rok poroda.

no, da povem so meni strašno komplicirali, ker sem noseča (sedaj sem v34t.)bila sva pa pred kakimi 3tedni v bolnici in me skoraj niso pustili zraven. mi je že pediater rekel, da vprašanje če bom lahko ostala z njim. sicer je pa spet vse odvisno od bolnice.
ostalo so ti pa že predhodnjice odgovorile. mene je edino motila postelja-groza za spati( zauser posted image ).

(odgovor članu Mojc)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?