|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   spremstvo v bolnišnici
24.3.2009 12:14:26   
Mojc
Prosim za pomoč glede informacij.
Naslednji teden ima naš 2 letnik operacijo - odstranitev mandeljnov in žrelnice. Sama pa imam čez 14 dni rok poroda.
Torej, je več kot očitno, da bom čisto pred porodom, ko bo mali notri v bolnici. Načeloma bom sicer jaz z njim, a to zdaj niti ni tako važno.
Zaradi vseh na kup zbranih dogodkov, pa bi se rada čimbolje organizirala, za kar potrebujem vaše informacije.

Torej, zanima me, kako dejansko izgleda to sobivanje z malčki v bolnici. Se je treba prej prijaviti, da bo starš zraven? Kaj (in zaradi prostora zlasti koliko) lahko vzamem stvari s sabo (ala igrače, knjigice, moja osebna prtljagica)? Dobim posteljo? Kaj ste pogrešale, ko ste bile z malčki notri? Kakšen praktičen nasvet (zlasti, ker postanem pop. že malo utrujena)? Kaj je bila neprijetna izkušnja za vas osebno (odmislimo malčke, ki so itak bogi)?
Bi mi še kaj svetovale, kaj vzeti s sabo, na kaj biti pozorna, morda zahtevati?
Kako je pa s prehrano? Ne jem mesa - moraš vnaprej naročiti?
Kaj ste delale tiste 3 dni notri?

Veliko vprašanj in res prisrčna hvala za vsako koristno info.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: spremstvo v bolnišnici
24.3.2009 12:37:26   
tinatona
Hej!

Moj je bil na ORL decembra 2007 in sem bila jaz z njim. Takrat starši še niso imeli brezplačnega bivanja z otrokom, tako da nisem imela urejene prehrane, ampak so se sestre zelo potrudile in sva vedno dobila toliko, da sva se oba najedla. Je pa res da moj ni bil operiran. Jaz sem dobila svojo posteljo.

Zdaj je spremstvo brezplačno, tako da boš sestri ob sprejemu povedala da ne ješ mesa in bo potem tako hrano tudi naročila. Imajo luštno igralnico, tako da igrač po mojem ne rabiš s seboj jemat, razen če ima sinko kakšno posebno za pocrkljat zvečer.

Sicer pa tri dni zelo hitro mine...

LP

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2009 12:44:46   
bobika
V katero bolnišnico pa gresta. Mislim, da je od vsake bolnišnice drugače.
Vem, da je v MB katastrofa. Spiš na nekakšnih ležalnikih, ki pa zagotovo ne bodo udobni, glede na to v kakšnem stanju si. Hrana je samo za doječe mamice ali pa če si jo doplačaš se mi zdi. Igračk pa ni potrebno nevem koliko zravne nositi, ker imajo igralnice, kjer je kr pestro založeno z igračkami in knjigicami. Če boš v mb bolnici moraš imeti čimmajn prtljage, ker je glede na to da so ponavadi v full malih sobicah 3 otroci in 3 odrasli  full gužva. Zna se celo zgoditi, da niti ležalnika ne dobiš. Nekateri so spali kar potleh ali pa na stolih. Meni se zdi to katastrofa.

Mi pa imamo danes teden sprejem v MS bolnišnici za operacijo žrelnice. Bomo videli kako zgleda tam.

Vse dobro

lp

(odgovor članu Mojc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2009 12:48:22   
Mojc
Greva v LJ bolnišnico.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2009 13:03:53   
Gordana-3
IZVIRNO SPOROČILO: bobika

Mi pa imamo danes teden sprejem v MS bolnišnici za operacijo žrelnice. Bomo videli kako zgleda tam.

Vse dobro

lp

mislim, da bo v ms ok. jaz sem bila s svojo pupo tam lani poleti. noter sva bili le eno noč, ker je dobila infuzijo, ker je cel dan bruhala. dobili sva svojo sobo, tudi jaz sem imela posteljo, dobila sem celo pidžamo, vsi so bili zelo prijazni - sestre, zdravnik, čistilka. zjutraj sva dobili zajtrk obe, ob odpustu pa še račun user posted image .

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2009 13:10:22   
mulan
Ob sprejemu otroka poveš, da boš zraven. Nato se še ti s tvojo zdravstveno kartico prijaviš kot spremljevalec. Dobiš tudi za jest, pač poveš, da ne ješ mesa. Če pa ugotoviš, da ne  boš zmogla vse te 3 dni bit s sinom, se komot oče prijavi namesto tebe (z zdr. kartico) in greš ti domov. Oba imata pravico do brezplačnega bivanja z otrokom. Tako sva se z možem menjala, ko se mi je močno vnel mehur ravno med spremstvom...

Igrač ne rabiš, mogoče samo najljubšo. Glede na to, da bo zdrav, se bo lahko prvi dan tudi v igralnici igral (sprejem je en dan pred posegom, vsaj pri nas v Izoli je bil) in bo dan obema hitro minil. Po posegu pa dobi lahko igrače v sobo.

S prtljago ne pretiravaj, kakšno spodnje perilo in nogavice zate in za sina, pižamo zate, dodatna majica ali dve zate, toaleta za oba, brisača. Če ti kaj manjka, ti sproti kdo prinese. Drugače res nimaš kam dat...

V Izoli dobiš svojo posteljo, otrok pa posteljico z ograjo. Ker gre za poseg, verjetno ne bo take gužve kot na oddelku za bolne otroke. V Izoli smo namreč bili na kirurškem otroškem oddelku, kjer smo vsi čakali na tak ali drugačen poseg. Ker v naprej omejijo število posegov na dan, ne pride do neke nepredvidene gužve. Ko pa spremljaš bolnega otroka, si na drugem oddelku in tam je tako kot v porodnišnici - včasih gužva, drugič ne.

Meni je manjkala predvsem voda (tam smo dobili le čaj) in kakšna dobra knjiga (po posegu je moj cel dan spal...).

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Kdaj ukiniti dnevni počitek otroka?
Nekateri otroci že zelo hitro pokažejo znake, da jim je popoldanski dremež preveč, spet drugi ga nujno potrebujejo. Kako...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?