|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šesta bolezen?
23.3.2009 13:32:51   
metka_zone
Naš mali je imel dva dni vročino 39°C, sedaj sem mu jo nekako zbila z ohlajevalno kopeljo na 37°C.Včeraj pa so se mu po celem trebuhu, celem hrbtu in dimljah pojavile rdečine,tako da je rdeč, kot bi se opekel,mehurčkov in izpuščajev nima. Jezik je debelo belo obložen,apetita nima nikakršnega, popije pa ogromno tekočine.Je zelo utrujen, čeprav se malce izboljšuje in se želi igrati.

Zanima me, če ste opazile te znake pri kateri bolezni, saj sem brala, da gre verjetno za 6.bolezen.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šesta bolezen?
23.3.2009 13:34:37   
metka_zone
Podobni znaki so tudi pri škrlatinki, ošpicah,...Jutri grem k pediatru, do tedaj bi pa rada vedela, pri čem približno sem,ker me pošteno skrbi!

Lp

(odgovor članu metka_zone)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.3.2009 13:35:42   
Anonimen
Ja, sam pri nas je šla temp. sam do 38,6, 2 dni, potem pa 2 dni pikice. Mine in bo spet lepo razpoložen.user posted image Sam mi smo dobil v teh 4 dneh 6-te tud zobka, zato je bla še tolk bolj utrujena.

Neposredna povezava do sporočila: 3
23.3.2009 13:39:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone

Podobni znaki so tudi pri škrlatinki, ošpicah,...Jutri grem k pediatru, do tedaj bi pa rada vedela, pri čem približno sem,ker me pošteno skrbi!

Lp

Joj, ne hodit no, sej 2 dan pikic skoraj ni več.user posted image Tam boste sam še kakšen virus fasali več, sploh zdej, ko je spet nekaj na obhodu od driskanja, bruhanja.. Če pa bodo  po 3 dneh  še vedno pikice, pol pa pejta. Res, škoda da še kaj fašete za BV. Itak zdravila za 6-to ni.

Neposredna povezava do sporočila: 4
23.3.2009 13:46:10   
Felicita
če nima še drugih simptomov (kašlja, vnetja oči,...) in ga izpuščaji ne srbijo potem je verjetno res šesta bolezen. in pomoje je brezveze hodit k zdravniku, ker je to itak viroza in nima kej pomagat.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.3.2009 13:54:57   
metka_zone
Nobenih drugih simptomov nima, kot te ,ki sem jih vpisala. Sem že doktorat naredila na internetu in v zapiskih iz šole, ampak sumim na 6.bolezen.
Upam, da bo res konec tega, ker če ni otrok nikoli bolan, potem se pa tole zgodi...PANIKA - itak user posted image . Piše tudi, da je obdobje možnosti okužbe do 17 dni, tako da mi ni jasno, kje bi tamal to bolezen staknil, saj že kar lep čas ni imel stikov s kakšnim otrokom.Je možno, da bi od odraslega dobil user posted image ...ma sedaj pa že blefiram user posted image ...

Lp

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.3.2009 14:13:47   
Nina00
Pri šesti bolezni je značilno, da se otrok kljub visoki temperaturi dobro počuti. Seveda pa so tudi izjeme. Ob hitrem padcu temperature po 2-3 dneh pa se pojavi izpuščaj, ki je viden 1-2 dni.
Glede na to, da to bolezen povzroča virus herpesa simpleksa tipa 6, predvidevam, da se lahko okuži tudi od odrasle osebe. Še posebno, ker šesto bolezen lahko povzroča tudi tip 7, ki je stalno prisoten v naši slini.

Neposredna povezava do sporočila: 7
23.3.2009 14:41:53   
lana38
A je možno, da ima 2 x 6. bolezen? Enkrat od tipa 6, enkrat pa od tipa 7? Naš je namreč imel 6. bolezen lani septembra. Prejšnji teden pa še enkrat isto, visoka vročina 3 dni, potem pa izpuščaj, ki je trajal 2 dni. Bila pri P in se je čudila, ker je vedela, da je že imel septembra 6. bolezen. Zdaj pa je bil potek enak.
LP

lana38

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.3.2009 14:52:00   
Nina00
Glede na to kar sem prebrala bi lahko imel 2x. Ampak za sigurno si pa ne upam trditi.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.3.2009 15:05:46   
lana38
Kje si pa to prebrala?
LP

lana38

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.3.2009 15:10:00   
Felicita
u bistvu še niti ne vejo točnega mehanizma oz. a je potreben HHV 6 ali 7 al pa celo oba skupi.
lahko je pa preobčutljiv na herpese... jest sm mela tut norice dvakrat, tko da vse je možno... telo pač ne izdela dovolj pravih protiteles pa lahko pride do ponovne okužbe.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.3.2009 15:15:41   
metka_zone
Zdaj sem pa opazila otečene oči,pa zelo je utrujen...ne vem več!Grem jutri k P...

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.3.2009 22:45:52   
dmavrel
Moj sin je imel lani poleti 6 bolezen! Bili smo ravno na morju, ko je dobil vročino 39.6! Drugi dan mu vročina ni padla in sva ga z možem odpeljala k zdravniku, ki pa mu je vzel kri in videl, da ima 6 bolezen! Tako visoko vročino je imel še naslednji dan, torej 3 dni skupaj in 4 dan so se mu naredile pikice po vratu in malo po prsih! Nato pa so pikice čez dva dni izginile in tako je bila bolezen mimo! Ves čas bolezni pa je zgledalo kot, da mu ni nič, kot da še vročine ne bi imel! Ves čas je bil dobro razpoložen in nič jokast ali siten!
Sedaj pa prebolevamo škrlatinko! Prvi dan sem opazila, da ima malo povišano temperaturo - sicer je imel le 37.8 merjeno pod pazduhom! Med previjanjem ritke pa sem opazila, da je imel čisto pikast trebušček! Imel je čist drobne, rahlo rdeče pikice! Poklicala sem njegovo zdravnico in takoj sva se morala priti pokazati! Rekla je, da ima škrlatinko! Tako sva dobila ospen in ga morava sedaj jesti 10 dni skupaj! To pri nas traja že od srede! V četrtek je imel že čisto pikasto ritko in nogice, po hrbtu je bil bolj malo pikast! Vročine pa ni imel več! Prva dva dni je bil bolj tak pospan in nerzapoložen! Sedaj pa je že čist vredu! Tu in tam se mu še vidi kje kakšna pikica!

Pri nas trenutno razhaja škrlatinka in vodene koze oz. norice!

Neposredna povezava do sporočila: 13
24.3.2009 9:30:14   
Anonimen
Exanthema subitum ali roseola infantum ali 6 otroška bolezen:

NAJPOGOSTEJŠI SIMPTOMI:

-nenaden pojav visoke vročine s komaj motenim splošnim počutjem
-po približno treh dneh vročina izzveni
-majhni,rdeči kožni spuščaji.

ZAPLETI:
Kot redek zaplet se pojavijo lahko vročinski krči.

MORA OTROK K ZDRAVNIKU?
Tridnevna vročina je večinoma nenevarna,vendar jo je lahko zamenjati s škrlatinko in ošpicami.
Zaradi tega jo mora dijagnosticirati zdravnik

TAKO POMAGA ZDRAVNIK:
Ko zdravnik pregleda vašega vročičnega otroka in izključi škrlatinko in ošpice,vam bo povedal,kako se lahko borite proti simptomom-pri tej
virusni bolezni posebno zdravljenje ni potrebno.

TAKO VI POMAGATE OTROKU:
-otrok z visoko vročino mora prve tri dni ostati doma,
dokler se ne pojavijo tipični izupščaji po katerih je bolezen jasno prepoznavna.
-glede na to,da se otrok ne počuti bolnega,mu ni potrebno ležati v postelji.
-vročino skušajte znižati z obkladki.Svečke niso potrebne razen pri nagnjenosti k vročinskim krčem(tu se ne strinjam,svečke so potrebne)
-Otrok naj veliko pije,ker zaradi vročine se poveča izguba telesne tekočine
in pri tem tudi izguba soli skozi kožo.

KAJ JE TA BOLEZEN?

Je močno nalezljiva virusna okužba,ki se pri večini otrok pojavi že v drugi polovici prvega leta življenja.Prenaša se s kapljično okužbo.Povzročitelj je iz družine herpesnih virusov.Po stiku z virusom preteče 7 do 17 dni,da se pojavijo prvi bolezenski znaki.
Roseola infantum se začne z nenadnim dvigom telesne temperature od 39 do 40,pri čem je splošno počutje otroka samo malo poslabšano.Po treh štirih dneh vročina izgine v nekaj urah.Hkrati se pokažejo v plasteh rdeči izpuščaji,podobni ošpicam ali rdečkam,ki prekrijejo celo telo in po približno dveh dneh spet izginejo.Ko se pojavijo izpuščaji,ni več nevarnosti okužbe.Ko otrok preboli roseolo infantum.je doživljensko zaščiten proti ponovni okužbi

(odgovor članu dmavrel)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
24.3.2009 10:04:26   
metka_zone
No,naša P dela popoldan in zato še vedno vedrim po netu in iščem informacije. Glede na to, da sem noseča 11,5 tedna, pa me je še kanček bolj strah. Sem klicala svojo G, ki pa je rekla, da rdečk ni več ( narobe sem se izrazila,ko sem govorila z njo),sedaj pa čakam, da mi P pove, kaj se sploh dogaja...Roseola so vendar rdečke-neka vrsta, zato peljem paniko, moj me bo katapultiral, če bom še dolgo norela.
6.bolezen ali rdečke, meni je isto izgledalo, vsaj simptomi!Ne vem več!
Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.3.2009 13:04:54   
lana38
6. bolezen (roseola) in rdečke (rubeola) niso ista bolezen. Latinska izraza sta sicer podobna, gre pa za dve popolnoma različni bolezni.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 16
24.3.2009 16:20:48   
metka_zone
Hvala,sem videla, da nista isto user posted image ...No, sem bila pri P in jutri dava kri in vodo,ker se bo potem pokazalo, za kaj se točno gre, ker iz njegovih simptomov ni razbrala druga, kot da gre za virus,pa piti mora veliko tekočine...

Hvala za vse informacije, ki ste jih napisale!

Lp

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Kako otroka motivirati za domača opravila ...
Se sprašujete, kako bi kar najbolje spodbudili otroka k opravljanju svojih dolžnosti. Da vam ne bi bilo potrebno vsako s...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......