Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: genska napaka 19.3.2009 11:02:36
|
|
|
|
Rakica_80
|
Mislim, da za te preiskave, je druga procedura, samo to delajo ženskam nad 35 let starosti in ne delajo vsaki!!! Nevem, mogoče se motim
|
|
RE: genska napaka 19.3.2009 11:05:55
|
|
|
|
lillchy123
|
ups, sem poabla napisat, da gre za dedno gensko napako.
|
|
RE: genska napaka 19.3.2009 11:10:50
|
|
|
|
Rakica_80
|
Ja sej, to so dodatne preiskave in to mislim, da ne delajo kr tako Mogoče bo kakšna druga znala kaj več o temu
|
|
RE: genska napaka 19.3.2009 11:12:28
|
|
|
|
lillchy123
|
ma vidim, da nisem najboljš zastavila vprašanja. pri najinem prvorojencu so ugotovili dedno gluhoto in imava pri vsaki 25% verjetnosti, da bo otrok gluh. malo sem raiskovala in ugotovila, da pri umetni oploditvi znajo ugotovit, a bo gluh li ne. pa me zanima, če je imela ktera podoben problem in šla na umetno oploditev? sej mava čez 2 tedna genetsko posvetovlnico, sam bi rada do takrat že kaj vedla?
|
|
RE: genska napaka 19.3.2009 12:03:46
|
|
|
|
tinaaja
|
Verjetno mislis na PGD http://www.neplodnost.com/NOVA%20BESEDILA/PGD.PDF Jaz bi verjetno sla, ce se ne bi na sreco pokazalo, da moj partner ni prenasalec ene genetske bolezni. Mislim, da ti bodo na genetski posvetovalnici povedali vse o moznostih PGD pri nas.
|
|
RE: genska napaka 19.3.2009 13:20:42
|
|
|
|
lillchy123
|
tinaaja, hvla, to je to, ja! A je mogoče katera tako dočakala svojega ?
|
|
RE: genska napaka 19.3.2009 14:54:34
|
|
|
|
lučka 25
|
Moja znanka je prvea otroka rodila prizadetega. Nato sta šla na genetske preiskave in je nato pri vsaki nosečnosti 50% možnosti, da se to ponovi. Stara sta pa manj kot 30 let. Zdaj čakata na umetno oploditev, kjer s pomočjo posebnega aparata izločijo zarodke s to genetsko napako. Na vrsti bi morala biti že decembra, a se je ta amparat žal pokvaril (na GK). Ne vem, če je aparat sedaj že popravljen. Več informacij bosta pa tako in tako dobila na posvetu. Želim pa vama, da vama uspe.
|
|
|
|
RE: genska napaka 19.3.2009 18:03:12
|
|
|
|
Ancy
|
Če gresta na posvet se boste seveda o tem pomenili, je pa navadno možno ob vsakih takšnih genetskih boleznih ali pa npr. ponavljajočih se splavih (katerih vzrok ni znan) zaprositi za predimplantacijsko diagnostiko.
|
|
|
|
RE: genska napaka 19.3.2009 19:45:29
|
|
|
|
tinaaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123 tinaaja, hvla, to je to, ja! A je mogoče katera tako dočakala svojega ? je Jo bom opozorila na tvojo temo.
|
|
RE: genska napaka 19.3.2009 20:08:45
|
|
|
|
lillchy123
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaja IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123 tinaaja, hvla, to je to, ja! A je mogoče katera tako dočakala svojega ? je Jo bom opozorila na tvojo temo. če se ne želi izpostaviti na tej temi, bom zelo zelo zelo vesela, če mi pošlje ZS
|
|
RE: genska napaka 20.3.2009 7:36:17
|
|
|
|
krtekxx
|
Oj, jaz sem tista, ki je bila na PGD (predimplatacijska genska diagnostika) in se mi sedaj mali čudežek smeji iz gugalnika. Je pa tako, da na tem PGD lahko določijo le kromosome in pa le nekatere gene (večinokrat celice pošljejo na analizo v tujino). Če vejo, katero napako eden od partnerjev prenaša, zarodke preprosto pogledajo ali jo imajo ali ne in tiste, ki jo imajo, izločijo. Če pa ne vejo (tako je bilo pri nama) se odločijo kar po "umetniškem" vtisu, kako lepi so zarodki. Meni so vstavili 2 najlepša in rezultat je ena res luštna punčka, za katero pediatri pravijo, da ji prav nič ne manjka. Pri nama so se za ta postopek odločili zaradi ponavljajočih splavov - kar 6 jih je bilo. Na genetiki sta se z nama ukvarjala prof. Geršakova in prof. Peterlin (oba - in nobenega drugega - toplo priporočam). Če želiš vedeti še kaj, me, lepo prosim kontaktiraj na ZS, ker imam trenutno kar precejšnjo gužvo in ne gledam prav veliko tu gor.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?