|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kosilo-bučke,malancani
5.5.2005 9:35:55   
ČITA
Nikoli še nisem delala nič iz bučk niti nič iz malancanov. Včeraj pa sem kupila eno bučko in malancan.

Rada bi jih naredila danes za kosilo. Kako naj jih pripravim da jih bomo pojedli. No, zraven bi še malo piščanca spekla, pa mogoče kak krompir.

Bučka in malancan pa bolj za prilogo.

Prosim za kak fajn recept.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kosilo-bučke,malancani
5.5.2005 9:48:15   
BARBARA R.
obrni se na

http//www.kulinarika.net

tam je morje pametnih stvari, pa uspešno kuho!

:muca:


(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kosilo-bučke,malancani
5.5.2005 9:48:52   
BARBARA R.
http://www.kulinarika.net

:muca:

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kosilo-bučke,malancani
5.5.2005 9:49:12   
Pajaca
Je ful dela ampak mnjami. Bučke in malancane najprej narežeš na trakove in jih posoliš obtežiš in pustiš ene 2 uri da se voda ven spusti (no vsaj z malancani to nared, z bučkami ni nujno) Pol pa jih na obeh straneh popečeš.

Ko se ohladijo vzameš en trak malancana in en trak bučke in daš v sredino kos feta sira. Pol pa to zrolaš in te rolce polagaš eno zraven drugega v kakšno skledo, al pa pač na krožnik... kamorkoli. No pol pa gor pokapaš mal balzamičnega kisa in olivnega olja, pa mal posoliš.... lahko daš navaden kis ali pa raje limono.

Mnjami je!!!! Najbolj je sicer na piknikih ampak mnjami!!!!



Drgač pa lahko narediš dobro rižoto. Pač preprosto narežeš na koščke pa najprej čebulco popražiš, pol še mal bučke pa malancane pa pol daš riž, zaliješ, začimbe... skuhaš in je spet mnjami. Pa če češ piščanca zrežeš na koščke pa not umešaš na začetku. Mnjami.


Drugi recepti pa niso v mojem repertuarju, sam Pajacek nardi čudeže z njimi.

Aja edin še ena stvar.

Bučke narežeš na drobna koleščka (tam pol cm ali manj) pa jih spohaš. To mamo mi najraj. Pa malancane lahko tud. al jih pa popečeš pa tržaško čes

Pa razne omake pa....

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kosilo-bučke,malancani
5.5.2005 9:54:19   
S22
Če delaš bučke je najbolje,da jih lepo na tanko narezeš, jih daš na zar in pustiš,da se lepo pečeo. Gotove zgledajo skoraj tako kot bi bile zazgane,ampak niso. Malancano pa lahko ocvreš,ampak jo tud lepo na tanko narezi,kajti drugače bo zelo neokusna. tud bučke lahko ocvreš,ampak nujnoje da je oboje lepo na tanko narezano. Moraš jih le posolit.Ker si rekla da bo zraven piščanec,je pa zelo dobro če ga narediš v zelenjavni omaki za dodatek pa daš malo riza kuhat in ga potem k mesku primešaš.

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kosilo-bučke,malancani
5.5.2005 10:11:33   
AnBan
Pri nas obozujemo so called 'ciscenje hladilnika' oz. improvizacijo.:sloncek::sloncek:

Moj:love: naredi odlicno naslednjo stvar:bravo::bravo::bravo::
-piscancka na koscke
-krompir na 0,5cm rezine
-korenjcek na kockice
-grah
-bucke na kocke
-zacimbe

najprej na olju (dovoljenem) popece krompir in piscanca, nato doda grah in korenje (obicajno zamrznjeno varianto), na koncu se bucke, sol, mlete zacimbe. Vse skupaj dusi do mehkega...mmm za prste obliznit in s kruhom pomazat...pa se nas mali to lahko papca!
Kdaj pa kdaj doda na koncu se malo kisle smetane, ce je samo za naju....nnjami!

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kosilo-bučke,malancani
5.5.2005 10:14:57   
nenni
Jaz naredim bučke s krompirjem:

natanko narežem krompir ter ga v ponvi popečem do mehkega, nato dodam natanko narezane bučke in vse skupaj pražim dokler ni kuhano, dodam sol in malo timijana. To je super priloga k mesu.

Ali pa naredim nadevane bučke:
Cele bučke pokuham - 5-10 min
ohlajene nato prerežem in izdolbem
Čolničke dam v nameščen pekač in jih napolnim z nadevom:
meso iz bučk
kuhan riž
vložene gobice

To vse skupaj prepražim na čebuli in nato nadevam bučke. Na koncu jih potresem z naribanim sirom ali žlico kisle smetane in dam v pečico za 20-25 min.




(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kosilo-bučke,malancani
5.5.2005 11:05:37   
Anonimen
Melancane in bučke pohane ali pa na žaru,prej pa popajcane v olivnem olju srtem česnu nasekljanem petršilju popoprane in posoljene.

(odgovor članu ČITA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   kosilo-bučke,malancani
5.5.2005 11:26:36   
cukrmali
men so najboljse na zaru, tko ene dobre pol cm debeli kolescki. zara malo pomazes z olivnim oljem, da se ne prime. Zraven je men najbolj kaksen ribri filetek samo pecen, pa riz ali kuskus in seveda trzaska omakca.

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?