|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Razlika v nosečnosti: fantek/punčka
10.3.2009 15:50:14   
tralala
Opažam par zanimivih razlik v nosečnosti, saj se veliko nosečnic sprašuje, kaj je res in kaj ni pri nošenju fantka ali punčke. Do sedaj sem donosila 2 zdrava fantka, v tretje pa bomo junija dobili punčko. Prve dve nosečnosti so si bile med seboj zelo podobne, razen to, da sem v drugi imela gestacijski diabetes. Glavna razlika, ki jo opažam je, da sedaj se mi ni pojavila linea negra in da se mi je popek izbočil že zelo zgodaj (22 teden), pri fantkih po 32 tednu. Opažam tudi, da je trebuh malo nižje, kot sem ga bila navajena prvič in drugič, ter nenormalno zaspanost prve 3 mesece (česar pri fantkih ni bilo). Slabosti nisem nikoli imela, tako da to ne morem pogojevati s spolom. Tudi narast moje teže je v vseh treh primerih zelo podoben. Kar se tiče primerjave velikosti ploda in datuma zadnje menstruacije pa je bilo pri fantkih 2 tedna kasneje, pri punčki pa se datuma ujemata oz. je točen.
Moj ginekolog je 100%, da zdaj nosim punčko, saj je videl sramno kost, tudi na sliki se zelo lepo vidi ženski sp.
Samo tako, v vednost, mogoče bo komu zanimivo...ali bo pa še kakšna dodala svoje opazke.
Lepo nosečnost!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Razlika v nosečnosti: fantek/punčka
10.3.2009 16:32:25   
Najaa
Zanimivo, tudi sama sem namreč verjela v to, da če so znaki zelo različni, da je drug spol. V drugo mi je bilo npr. veliko bolj slabo kot v prvo, moja linea negra je bila v prvo zelo vidna, v drugo je izginila oz. je ni bilo, trebuh je bil v prvo kot lubenica, v drugo kot žoga, v prvo sem imela že zelo zgodaj viden trebušček, v drugo dolgo ne,... Pa imam 2 punčki! user posted image

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.3.2009 16:39:03   
eva1
Tudi moje nosečnosti sta bile ful različne!
Pri pvemu (fantku) je bilo tako, da mi ni bilo nič slabo, nisem bruhala, samo velika, velika utrujenost prve 4 mesece, prsi so me ful bolele, nosila sem ga zelo nizko!
Pri punčki, pa slabosti, bruhanja, utrujena niti nisem bila, tudi prsi me niso bolele, me je pa v jajčnikih ful špikalo od O naprej pa še nekaj začetnih mesecih! Nosila sejm visoko..pri prvem sploh nebi vedela da sem noseča, če nebi bil testuser posted image pri drugi pa sem od O naprej kr nekako čutila da je to-to!

(odgovor članu tralala)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.3.2009 16:52:22   
Anonimen
Tudi jaz pri prvi punčki nisem bila nič utrujena mučile so me le občasne slabosti z vrtoglavico. Sedaj v drugi nosečnosti pa bi kar naprej spala, poleg tega imam vsakodnevne glavobole, nosim pa bolj visoko oz. posteljica je visoko. Vendar pa ne vem kakšnega spola bo ta drugi otrok. Če verjamem kitajski razpredelnici potem bo punčka.

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.3.2009 21:38:05   
Anonimen
prvič punčka, trebuh visoko, ful mozoljevuser posted image po obrazu, hrbtu, pa okosmatila sm seuser posted image po trebuhu, ma povsod, še po nadlahtih so mi take črne dlake pognaleuser posted image
drugič fantek, trebuh nizko, koža za v reklamouser posted image enga mozoljčka nikjer, dlake so čudežno nehale rast, ma ne sam to - izginle souser posted image

tko da ja, ful različne nosečnosti...slabo mi pa pr nobeni blo kej ekstra...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.3.2009 21:55:24   
lelaval
Ko sem nosila punce, sem prav žrla vse, kar je bilo sladko - še čokolade, ki jih ne obožujem preveč. Ko pa sem nosila fantka, pa sem jedla ful sadja - sploh lubenice - sem celo veliko lubenico zmazala vsak dan.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.3.2009 22:27:38   
dejzi
Pravijo takole:
"Če čutiš brce na srčni strani trebuha je fantek in obratno za punčko".

Pri meni je veljalo, pri mojih kolegicah tudi, čakam pa še na dete od brata, da vidim, če je tudi tokrat to res.

Rea * 02.08.2008
Nia * 19.08.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.3.2009 23:12:14   
Isabellabina
Jaz imam dve punčki in tri fante in sem v tretje in ostale nosečnosti takoj vedela kakšen bo spol...slabo mi je bilo pri vseh,pri puncah sem jedla kisle kumarice ,papriko nasploh vse kar je bilo kislo....,pri fantih samo vse kar je bilo sladko in še imela sem obilno veliko sline tako ,da sem jo pljuvala v gazo ,ker drugače mi je šlo na bruhanje ,če sem jo pogoltnila ,potem sem pri fantih jedla suhe salame ,pršuta in zaseke na kruh kar sploh običajno ne delam,in kislega se tudi dotaknila nisem.

(odgovor članu dejzi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.3.2009 12:56:38   
Monni
IZVIRNO SPOROČILO: dejzi

Pravijo takole:
"Če čutiš brce na srčni strani trebuha je fantek in obratno za punčko".

Pri meni je veljalo, pri mojih kolegicah tudi, čakam pa še na dete od brata, da vidim, če je tudi tokrat to res.

Žal moram kontrirat tvoji navedbi, ker nosim punčko, ki se zadržuje in brca na čisto levi strani oz. na srčni strani. Sploh ne morem spati na levem boku, kaj šele na levi polovici trebuha, ker čisto podivja. Čisto ob levi strani trebuha ima ritko (ravno včeraj mi je ginekologinja preverila na ultrazvoku) in jo neprestano tišči ven, tako da ko prislonim roko mi jo kar lepo zapolni user posted image . Drugače pa je edina spremeba v nosečniškem obdobju ta, da mi bolj paše zdrava hrana. Na hamburgerje, ki sem jih prej oboževala sploh ne pomislim.

(odgovor članu dejzi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?