Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 1.5.2005 7:42:44
|
|
|
|
CatJa
|
Po moje dobiš dodaten dan dopusta po rojstvu otroka. Ne morem pa 100% trdit.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 1.5.2005 8:20:50
|
|
|
|
Lunca1
|
Mislim da ga prej definitivno ne moreš zahtevat. Verjetno ti ga bodo spremenili naknadno s kakšnim aneksom.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 1.5.2005 9:53:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Saj prej res verjetno nič ne morem. Kaj pa če.... No, saj ne gre toliko za 1 dan. Meni bi itak propadel, če ga dobim decembra, ker ga ne morem izkoristit do konca junija 06. Mojemu dragemu pa bi zelo prav prišel. Vsak dan več, ko bomo lahko skupaj, bo takrat pomemben.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 1.5.2005 10:44:44
|
|
|
|
Gina
|
Ko boš rodila, ga bo dobil. V nekaterih službah sicer avtomatsko pripišejo zraven že na začetku leta(meni so, samo sem rodila maja), v drugih je pa treba počakat, saj v bistvu je tako pravilno. Dopust dobiš, ko otroka imaš, a ne.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 1.5.2005 22:33:07
|
|
|
|
lenika
|
Če boš rodila šele decembra, potem gotovo ne bosta dobila dodatnega dneva dopusta, ker se to ureja že na začetku leta. Vsaj mislim, da je tako.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 1.5.2005 22:37:40
|
|
|
|
Gina
|
Zakaj pa ne? Če imaš otroka, ti za tisto leto pripadata 2 dneva (ženski) dopusta.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 2.5.2005 8:24:47
|
|
|
|
Anonimen
|
No, pol pa lahko samo upam, da dobimo odločbe čim kasneje, ko bom že povedala. Ker potem malo lažje naprej sprašuješ. :) Za mojega pa ne vem. Mogoče pa se to kompenzira s tistim izrednim dopustom, ki ti pripada ob rojstvu otroka. Dan oz. koliko je po kolektivni. Pa s tem ne mislim očetovskega dopusta. Saj vem, da že kompliciram. Rada bi samo zrihtala, da bi bil moj cel december doma. Ker ima turnusno službo in mu delo čez praznike 100% ne uide.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 2.5.2005 10:57:34
|
|
|
|
emaa
|
kolikor vem ti pripada en dan dopust za enega otroka do 15 let. Otrok mora biti rojen, kdaj ti ga pa priznajo je pa različno od firme do firme. Pri nas ti ga priznajo ob talanju odločb, med letom se lahko zanj obrišeš pod nosom.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 2.5.2005 12:24:00
|
|
|
|
Gina
|
Za otroka do 7. leta dobiš 2 dni dopusta, od 7.-15. leta pa en dan dopusta. Tako je bilo in tako dobim jaz, piše v odločbi. Je pa novost ta, da še eno leto nazaj očetje niso bili upravičeni do dopusta za otroka, razen če so bili samohranilci. Koliko dobijo očetje zdaj za otroka, pa sigurno piše v kolektivni p0ogodbi za njihovo dejavnost, to je pa treba pogledat.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 2.5.2005 18:19:59
|
|
|
|
emaa
|
pri nas v službi so dobili vsi po en dan dopusta oče ali mama, je pa ne glede na starost otroka do 15 let en dan (minimalno po zakonu), mam sodelavko, ki ima dva otroka pod 7 let, pa dobi za vsakega po en dan dopusta, tako piše v splošni kolektivni pogodbi za gospodarske dejavnosti
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 2.5.2005 21:31:01
|
|
|
|
Gina
|
A res! Matr so tumbasti tile sindikalci, da ne morejo vsem materam zagotovit enako dopusta.:( Za negospodarstvo je zihr 2 dni, sem šla gledat, preden sem prejšnji post napisala.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 2.5.2005 23:29:12
|
|
|
|
andrejaz
|
Gina - Jaz delam v negospodarstvu pa sem dobila samo 1 dan dopusta za otroka. Očitno imaš ti neke privilegije.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 2.5.2005 23:50:41
|
|
|
|
Gina
|
Evo, sem skopirala, tisti člen naše kolektivne, pa preberi, če mi ne verjameš. 4. točka Delavcu se glede na socialne in zdravstvene razmere letni dopust poveča: materi in očetu-samohranilcu za vsakega otroka do 7 leta starosti za 2 dni, materi in očetu-samohranilcu za vsakega otroka nad 7 let do 15let starosti za 1 dan. invalidu II. in III. kategorije za 1 dan, delavcu, ki neguje in varuje težje telesno ali zmerno, težje ali težko duševno prizadeto osebo za 5 dni, delovnemu invalidu in delavcu z najmanj 60 % telesno okvaro za 5 dni. Bom pa probala poiskat še tisti aneks, ki določa, da tudi očetje dobijo dopust, ker v tem tega še ni napisanega.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 2.5.2005 23:59:23
|
|
|
|
andrejaz
|
Meni so dali 1 dan na osnovi 159 člena Zakona o delovnih razmerjih. Prav tako je samo 1 dan dobil moj :love:, ki pa ne dela v negospodarstvu. Tudi vsi ki jih poznam, dobivajo 1 dan. 159. člen (trajanje letnega dopusta) (1) Delavec ima pravico do letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to, ali dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. Minimalno število dni letnega dopusta delavca je odvisno od razporeditve delovnih dni v tednu za posameznega delavca. (2) Starejši delavec, invalid, delavec z najmanj 60% telesno okvaro in delavec, ki neguje in varuje otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, ima pravico do najmanj treh dodatnih dni letnega dopusta. (3) Delavec ima pravico do enega dodatnega dneva letnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 3.5.2005 0:07:56
|
|
|
|
Gina
|
Andreja, ti moraš gledati kolektivno pogodbo za vašo dejavnost. Jaz sem res mislila, da vsi dobimo 2 dni na otroka. Nikogar ne poznam, ki bi dobil samo en dan za otroka pod 7 let. Ampak očitno je res ponekod tako. Ne glede na kolektivno pogodbo za negospodarstvo, je merodajna tista, ki velja prav za vas (ne vem, kje delaš,ampak morda gledaš pod kp za zdravstveno dej, šolstvo,....). Jaz bi res vsem privoščila tako, bi bilo edino prav.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 3.5.2005 0:17:21
|
|
|
|
andrejaz
|
Na žalost delam tam kjer nimamo panožne kolektivne pogodbe, in velja KP za negospodarstvo oz. novi zakon o delovnih razmerjih:((:(( Tako da samo 1 dan Je pa na žalost tako, da vsepovsod zmanjšujejo število dni dopusta na otroka, na 1 dan kot je to navedeno v zakonu.
|
|
|
|
dodaten dan dopusta za otroka 3.5.2005 12:55:53
|
|
|
|
Rozalija
|
Pri nas je en dan dodatnega dopusta. Pač odvisno je od kolektivne pgodbe za tvojo panogo. Je pa odvisno od firme kdaj ti ta dan pripada. Jaz sem rodila lani marca in sem takoj dobila ta dan dopusta več, torej že v letu 04. Moj pa šele letos, ker je že pred porodom dobil odločbo o dopustu in mu pripada šele letost. Ja delodajalci bi pa itak to najraje vzeli, tako da srečne tiste ki dobiti 2 dni.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?