Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: otrok s pp in letni dopust 3.3.2009 13:21:30
|
|
|
|
nezka1
|
Pozdravljena, sama imam otroka s PP in sem dobila dodatne dni dopusta na osnovi potrdila, ki sem ga dobila v razvojni ambulanti(ne rabiš nobene odločbe). Tudi jaz imam nižji dodatek za nego. Odvisno pa je od delodajalca, koliko dni ti odobri - max je 5 dni dodatnega dopusta. LP, Nežka
|
|
|
|
RE: otrok s pp in letni dopust 3.3.2009 14:05:39
|
|
|
|
emaa
|
Na podlagi odločbe CSd so mi odobrili zakonski minimum 3 dni, pripada pa obema s partnerjem ta dodatni dopust.
|
|
|
|
RE: otrok s pp in letni dopust 5.3.2009 14:11:18
|
|
|
|
dejček
|
meni je šefica rekla, da ona ni našla zakonske podlage za to pravico do dodatnih dni letnega dopusta in naj sama poiščem zakon, v nasprotnem primeru ne bo nič z dodatnimi dnevi . Ali je bil sprejet kak zakon na novo? Oziroma kje naj zdaj iščem to zakonsko podlago? Če mi kdo lahko pomaga, prosim.
|
|
|
|
RE: otrok s pp in letni dopust 5.3.2009 14:22:19
|
|
|
|
Mana
|
http://www.zakonodaja.com/zakoni/x/1/1/zdr/cleni/159.clen/159.clen Drugi odstavkek. - DODATNI DNEVI DOPUSTA: Zakonodaja: Zakon o delovnih razmerjih, 159. člen (trajanje letnega dopusta): Starejši delavec, invalid, delavec z najmanj 60% telesno okvaro in delavec, ki neguje in varuje otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, ima pravico do najmanj treh dodatnih dni letnega dopusta. Nekatere kolektivne pogodbe dopuščajo tudi 5 dni dodatnega dopusta (lahko tudi več glede na interne akte in pravilnike). Dodatni dopust lahko koristita oba starša. Dodatne dneve dopusta lahko koristijo tudi starši dolgotrajno bolnih otrok (čeprav ti v zakonih niso posebej omenjeni).
|
|
|
|
RE: otrok s pp in letni dopust 5.3.2009 14:24:26
|
|
|
|
benika
|
Zakon o delovnih razmerjih, 159. člen. Kar lepo ji skopiraj in ji pomoli pod nos. Banda
|
|
|
|
RE: otrok s pp in letni dopust 5.3.2009 19:21:57
|
|
|
|
Sisy
|
IZVIRNO SPOROČILO: emaa Na podlagi odločbe CSd so mi odobrili zakonski minimum 3 dni, meni enako
|
|
RE: otrok s pp in letni dopust 6.3.2009 9:10:49
|
|
|
|
siskamiska
|
meni so dali max. to je 5 dni
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Nadomestna in dopolnilna komunikacijaOktober je mesec ozaveščanja o NDK, ki omogoča komunikacijo osebam s težavami govora. V Sloveniji pa se soočamo z izzivi...
Zakaj je dobro imeti sestro?V različnih študijah so raziskovalci prišli do zanimivega zaključka: če imate sestro ali več sester imate res srečo v ži...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.