|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naj še preberem?
27.2.2009 8:58:36   
krfjolca
Evo, skoraj v zadnjem mesecu sem in končno imam čas, da kaj uporabnega preberem, kar mi bo prišlo prav v zvezi s porodom in dojenjem itd. Večkrat ste že svetovale knjige, kot so Modrost rojevanja, pa Dojenje in materinstvo iz srca od Ksenje Š. Olmer (ti dve sem ravno privlekla iz knjižnice), preostalih naslovov se pa ne spomnim. A je še kaj takega, kar bi se splačalo pregledati?

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj naj še preberem?
27.2.2009 9:08:16   
Anonimen
Samo eno stran na forumu bi obrnila, pa bi dobila naslednje:
http://www.ringaraja.net/forum/knjige/m_3849387/tm.htm

poleg tega imaš še ogromno na bibaleze.si, tukaj na RR, pa kaj vem še kje vse....tega je ogromno le pobrskati je treba. In če si sedaj doma imaš zlati čas surfat po netu.

Dobronamerno!!!user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.2.2009 9:13:32   
benika
A je še kaj takega, kar bi se splačalo pregledati?

Ja, čimmanj knjig in čimveč lastnih izkušenj.

A ti pa že v zadnjem mesecu? Pismo gre hitro cajt, še malo, pa bo spet hiša polna novega veselja.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.2.2009 9:41:33   
andrejkam

IZVIRNO SPOROČILO: benika

A je še kaj takega, kar bi se splačalo pregledati?

se strinjam

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.2.2009 10:52:06   
petea

A ni ta izjava malo čudna za 1. in še 2. rojevanje? Od kod pa naj ima dandanes ženska takrat čimveč lastnih izkušenj? Minili so časi, ko so ženske rojevale v družbi sovaščank in so točno vedele, kaj jih čaka, ko bodo same na tem.

Danes nam pač informacije dajejo knjige, pogovori, internet, tako da vemo, kaj se dogaja med porodom.

Meni je dala dosti misliti o porodu knjiga Zalke Drglin Rojstna hiša. Gospa je doktorirala iz porodnih praks v Sloveniji nekoč in danes. Zanimivo branje. Meni je dala med porodi moči, da porodničarjem in ostalim nisem dovolila, da bi počeli vse, kar so želeli delati z mano, in da sem zavračala, kot se je izkazalo, čisto nepotrebne posege, in da sem imela pretežno lepa, čeprav ne lahka poroda.

(odgovor članu andrejkam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.2.2009 11:21:49   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

poleg tega imaš še ogromno na bibaleze.si, tukaj na RR, pa kaj vem še kje vse....tega je ogromno le pobrskati je treba. In če si sedaj doma imaš zlati čas surfat po netu.

Zakaj pa potreba po anonimnosti? user posted image

Sicer pa hvala in vem, da je veliko informacij na internetu, ampak sem človek, ki bolj z užitkom vzamem v roke knjigo.
Je bolj udobno user posted image

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 27.2.2009 11:24:45 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.2.2009 11:24:30   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: petea

Meni je dala dosti misliti o porodu knjiga Zalke Drglin Rojstna hiša. Gospa je doktorirala iz porodnih praks v Sloveniji nekoč in danes. Zanimivo branje.

Hvala, bom vzela še to.
Saj Modrost rojevanja od Ine May je tudi podobna, je kar zanimivo branje.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.2.2009 13:54:49   
petea
Modrost rojevanja govori o delu ameriške babice, ki je pomagala rojevati ameriškim ženskam v njenem porodnem centru (kmetiji), Rojstna hiša pa ti razloži, kako in zakaj so se uveljavile določene prakse pri rojevanju pri nas, naredi primerjavo s prakso na Nizozemskem in drugod ter osvetli probleme določenih posegov in navad med porodom.

Jaz sem se lotila branja obeh navedenih knjig, ker me je bilo vedno strah rojevanja; slišala sem ogromno neprijetnih zgodb. Po branju sem imela veliko bolj razčiščene pojme, kako in kaj, bolj sem razumela dogajanje, bolj sem se upala aktivno sodelovati pri porodu in odločati o njem. Seveda mi ni v celoti uspelo, ker pa sem bila bolje informirana, sem poroda doživljala veliko bolj pozitivno in mirno.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.2.2009 13:59:06   
Anonimen
Samo v knjigah ne boš dobila odgovorov na vsa vprašanja, četudi jih boš 100 prebrala.

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
27.2.2009 14:03:58   
benika
Samo v knjigah ne boš dobila odgovorov na vsa vprašanja, četudi jih boš 100 prebrala.

A daj nehaj že. Mislim, da je krfjolca razumela že tvoj prvi post.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.2.2009 14:14:23   
Anonimen
Benika, to je moj prvi post...četudi je anonimen. Ne mešaj me z uno prejšnjo anonimno, čeprav imava podobno menje.....hvala

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.2.2009 15:07:56   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Oh, vem, da ne bom, no. Tako kot tudi ni nujno, da mi bo uspelo dojiti, pa če bom prebrala 200 knjig in internetnih strani o tem. Prebrati si želim pač iz golega zanimanja, pa tudi iz razloga, ki ga je navedla petea - po prvem porodu me je tega poroda (in tudi dojenja) še bolj strah, in če lahko s pomočjo kake literature ta strah ublažim, samo hvala bogu, da obstaja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.2.2009 22:08:50   
roberta
Jaz sem vse, kar se mi je zdelo potrebno vedeti o porodu izvedela iz knjige: Vse o porodu in otrokovem prvem letu (avtorji so iz Mayo clinic).
Za obdobje po porodu pa se je kot zelo dobro knjigo izkazala Dojenje in materinstvo iz srca.

Če prebereš tidve, boš ze veliko naredila.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......