|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rh naegativen
28.4.2005 9:39:09   
muc muc
Pozdravljene punce!

Danes imam pregled pri G in imam Rh negativen in danes dobim injekcijo, baje v rit. Upam, da ne boli prevec. Zanima me, ce jo je katera ze dobila in kdaj dobis naslednjo.

Pa nekaj me se zanima. V katerem tednu ti G zmeri maternicni vrat in kako zgleda ta pregled. Do zdaj se nisem imela nobenega pregleda, razen dva UZ.

L.P., muc muc 28t
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Rh naegativen
28.4.2005 10:09:45   
KMALU
A je lahko kaj zelo narobe, ce si RH negativen?

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Rh naegativen
28.4.2005 10:37:33   
muc muc
Po mojem da ne. Sam mislim, da mores dobit to injekcijo, ce je slucajn otrok Rh pozitiven!

Bom dans vprasala G

L.P.

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Rh naegativen
28.4.2005 10:46:27   
Anonimen
Ne, nič ni narobe, ker ti dajo to injekcijo. Pa nič ne boli. Sicer pri prvi nosečnosti itak ne bi bilo nič narobe, tudi brez injekcije. Dajo jo zaradi možnih naslednjih nosečnosti, ko bi materino telo otroka, če bi imel drug RH faktor, že lahko prepoznalo kot tujek in bi začelo tvoriti protitelesa.

(odgovor članu muc muc)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Rh naegativen
28.4.2005 11:29:07   
smrka
Jaz sem tudi RH negativna, pa mi nebodo zdaj dali nobene inekcije v rit. Babca mi pregleduje kri in gledajo tudi na to, a se je malckova kri pomesala z mojo. Ko bom pa rodila in ce bo imel malcek RH pozitivno bom jaz dobila inekcijo. Torej samo eno.
:kuza:
:nosecka:28t 2d

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Rh naegativen
28.4.2005 14:47:38   
Meceno
smrka
Ne vem kako je pri tebi na Švedskem , samo tukaj v Sloveniji vsaka :nosecka: ki je Rh negativna , oče otroka pa Rh pozitiven dobi injekcijo v 28.tednu in takoj po porodu še eno .
Zakaj ?
Ker razvoj protititeles deluje počasi in pri prvem otroku še ne škoduje , če pa se kdaj še odločiš za kakšnega otroka (oče je isti ) bi bil otrok potem ( brez injekcije v prvi :nosecka: )izpostavljen delovanju protiteles matere na otroka in lahko resno poškoduje otroka .
Mogoče pa sta oba z partnerjem Rh negativna :zmeden2:

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Rh naegativen
28.4.2005 14:49:37   
Anonimen
Aja, na Šveeeeedskem, jaz pa že nisem upala napisati, da so najbrž kaj zamutili...

(odgovor članu muc muc)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Rh naegativen
28.4.2005 15:26:19   
Meceno
:ups:
No , se opravičujem , če zveni ob čitanju na prejšni tekst da so na Švedskem kaj bolj čudni od nas :ups: , še enkrat .
Bom pa napisala raje , da so mene učili pri biologiji oz anatomiji tako in da so to dejstva oz so to znanstvena dejstva in mislim da se jih vsepovsod držijo isto oz bi se jih mogli , razen če se je kaj v dveh letih spremenilo na tem področju .
Saj pravim , če sta oba partnetnerja Rh negativna potem je logo da je tudi :duda: , samo ne vem pa kako je potem v tem primeru , če je obratno , oz zakaj ni potrebna injekcija v 28.tednu :zmeden2: , kljub kontroliranju krvi , saj se ta že takoj meša .

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Rh naegativen
28.4.2005 17:51:50   
Anonimen
Ja, Meceno, to je tudi meni logično, tisto na Švedskem mi pa ni.

(odgovor članu muc muc)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Rh naegativen
28.4.2005 18:21:48   
KMALU
A to pomeni, da ce sem RH negativna preverijo tudi oceta?

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Rh naegativen
28.4.2005 19:59:59   
Anonimen
Ne, ne preverijo, o tem sem že pisala. Ko sem jaz namreč zdravnike vprašala, zakaj tega ne naredijo, so mi rekli, da zaradi možnosti, da mi mati iz kateregakoli razloga pravega očeta lahko zamolčala in navedla drugega... iz strahu ali zadrege ali kaj jaz vem zakaj. Zato nam izgleda ne verjamejo. Tako so rekli.

(odgovor članu muc muc)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   Rh naegativen
28.4.2005 20:02:34   
KMALU
Ja ampak ena je napisala, da oba dobita injekcijo... Ne razumem zdaj nic vec...:ups:

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Rh naegativen
28.4.2005 20:05:41   
Anonimen
Katera je to napisala? Samo mama dobi injekcijo in to dvakrat. Enkrat v 28. tednu ali enkrat takrat, drugič pa po porodu. Zakaj pa naj bi oče dobil injekcijo? No, saj ne rečem, da bi jim kakšna konjska injekcija v rit kdaj prav prišla, kakšna za prijaznost ali potrpežljivost ali kaj podobnega. Ampak jih na žalost ne dajejo.

(odgovor članu muc muc)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   Rh naegativen
28.4.2005 20:08:07   
KMALU
:)hihi, moj take injekcije na sreco ne rabi :)-
... Kdaj te pa preverijo tole?
P.S. Oprosti, ker toliko sprasujem - sem se novopecena :nosecka:

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Rh naegativen
28.4.2005 20:08:46   
smrka
Jaz nevem kako kri ma moj lubi. Zdaj tudi nebom dobila inekcije. Dobila jo bom po porodu ce ma otrok pozitivno kri. Meni kri pregledujejo pri vsakem obisku pri babici zraven se naredijo analizo ce ima moja kri kaka "protitelesa" ki bi lahko skodila. Torej, za drugo nosecnost se tudi nebojim ker bom kot sem navedla dobila inekcijo. Na svedskem je veliko razlik kar se tice pregledovanja noseck. Da nahitro navedem... Ginekologu sploh nepotrebujes iti. Hodis babici, ki ti samo na prvem pregledu pregleda vodo, pri ostalih obiskih nikoli vec ne gleda vodo. Redno kontrolirajo pritisk in kri. Prvi UZ imamo sele v 20 tednu nosecnosti; drugi pa v 32 tednu. Aha, pa se to, nobene folne kisline nam ne priporocajo. Kemija samo skodi. Jaz nepijem tega, jemljem samo vitamine za nosecke in zdaj jemljem se zelezo ker mi ga malo primankuje.
No tako zgleda pri nas.

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Rh naegativen
28.4.2005 20:12:54   
smrka
SPLISNI -----> no vidis saj si sama zapisala v bistu ce se enkrat preberes prve inekcije v 28. tednu sploh ni potrebna!!!!!!! .."da zaradi možnosti, da mi mati iz kateregakoli razloga pravega očeta lahko zamolčala in navedla drugega... iz strahu ali zadrege ali kaj jaz vem zakaj. Zato nam izgleda ne verjamejo. Tako so rekli." Zato dajejo zdravniki inecijo v 28. tednu

(odgovor članu muc muc)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Rh naegativen
28.4.2005 20:13:35   
Anonimen
KMALU, kdaj čekirajo kri za RH faktor, sem že pozabila, mogoče bo katera druga vedela. Sem šla prav gledat v materinsko knjižico, pa nikjer ne piše.
Smrka, folna kislina pa ni kemija, lahko tudi ješ živila, ki vsebujejo veliko folne kisline. Moji prijateljici je naprimer ginekologinja, ki se posebej ukvarja s patološkimi nosečnostmi, priporočila, naj je kvas. Verjamem pa, da je pač na Švedskem in še marsikje druge veliko razlik v zdravstvu in porodništvu, pa še kje drugje.

(odgovor članu muc muc)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?