|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   streptokok
17.2.2009 17:32:11   
SALT
Pozdravljene.

Čisto sem sedaj iz sebe...meni gin.sploh ni naredila 100%testa za streptokok,ni ga poslala v mikrobiološki center,sama je rekla da ni 100%,a jaz nisem vedla da to zaradi tega ker ga.........ni poslalauser posted image user posted image
Ojojoj...zato pa so bili rezultati tu že čez dobro uro in ne 10dni kot to zahteva inšititutuser posted image
Kaj naj naredim?
Jutri imam pregled....mislite,da je možno ,da antibiotik dobiš iz preventive?

Hvala za odgovore.

Pa tolko sem se veselila v pričakovanju popadkov,delala na tem...sedaj pa me je strah.

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 17.2.2009 20:25:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: STREPTOKOK?!
17.2.2009 17:45:15   
Felicita
verjetno je nardila t.i. mikrobiološki quick test, ki zazna prisotnost bakterije (oz. količino ki je patogena, odvsino od testa in principa le-tega), ni pa tako natančen kot na IMI, kjer reči dejansko vzgojijo, izračunajo število celic itd. take metode so vedno bolj v uporabi, ker so hitrejše, cenejše in dovolj zanesljive.
če je test pokazal pozitivno, potem ja, boš dobila AB; če je pokazal negativno te bojo verjetno testirali še 1x pred porodom.
kakšen je bil rezultat in česa te je v bistvu tok strah? tvoj post je mal zmeden user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu SALT)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.2.2009 17:51:10   
SALT
FELICITA-Sem že čez rok...trenutno 2 dni..Strah me je ker ta test ni 100% kakor tisti z inštituta in imam občutek da sem na istem  kot prej k mi ni naredila testa.
user posted image
Zanima pa me ,če je  mogoče(tudi proti plačilu,če je potrebno)da dobim tisti antibiotik preventivno med porodom,kljub temu da je ta test pokazal neg.?

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.2.2009 18:04:38   
Felicita
test z IMI ni 100% kot v mikrobiologiji ni nič 100%; quick testi so pa zanesljivi nekje od 95% do 97%, če so z antigeni pa do 99%, tko da ni treba da te je strah.
glede AB in kako ga dajejo sicer ne vem, ampak zrd testa res ni treba panike zganjat...

(odgovor članu SALT)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.2.2009 18:14:18   
SALT
Hvala ti.user posted image
Ma  čist sm paniko zagnalauser posted image .user posted image
Se pa jutri pozanimam še pri gin.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.2.2009 18:16:09   
SALT
>antigeni so torej tisti testi iz IMI?

(odgovor članu SALT)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.2.2009 18:33:42   
Felicita
ja in ne... quick test imaš lahko antigenski (torej zelo specifičen, ker so antigeni specifični) ali pa s kakšnim drugim substratom na katerega vplivajo bakterije (lahko se slučajno najde kaka druga bakterija, ki vpliva na isti substrat, zato niso tok zanesljivi).
za IMI pa nisem prepričana; klasična metoda je, da bris dajo na ploščo, gojijo, potem pa z barvanjem določijo tipe bakterij in njihovo število; kakorkoli takšnih testov se kokr jest vem ne izvaja več pri nas ker so zamudni, dragi... kokr gledam zdej tuki katalog preiskav na IMI piše da se za streptokok izvaja antigenski test in sicer lateks aglutinacijo (kar pomeni da imajo antigene, ki jih dajo v tvojo kri; če pride do reakcije - aglutinacije (zaradi protiteles na streptokok) potem je test pozitiven, sicer negativen) ... če pa želiš točno vedt kaj in kako točno počnejo tam pa lahko ju3 vprašam kr tam?

(odgovor članu SALT)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.2.2009 18:46:40   
Lorencia
Tudi jaz najbolj ne razumem zakaj takšna panika ?
A je kaj vzpodbudilo to, da ti je ta test tako pomemben in nisi omenila?

Namreč veliki večini nosečnic G. sploh ne opravi sam od sebe test za streptokok - in če ga želijo, morejo it samoplačniško, tako da ne vem zakaj takšen strah ??

(odgovor članu SALT)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.2.2009 19:46:25   
SALT
Felicita-Če boš utegnila se pozanimati,bi ti bila zelo hvaležna.
Kako lepo,da obstajajo takšni ljudjeuser posted image .
Naj se ti tisočkrat povrne.

Lorencia-Res me je mogoče  malo      preveč     strahuser posted image Test mi je naredila na mojo pobudo...odkar vem,da obstaja in je možnost se zaščititi,ne morem spregledati kot da ne obstaja...če razumeš.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.2.2009 16:43:17   
Felicita
ok, nisem pozabla, sm se pozanimala - sicer na splošno o testu, ampak so rekli da pri njih bolj ko ne vse izvajajo na tak način (nisem govorila s tehniki v lab-u ampak s profesorji in asistenti ki so tam zaposleni).
torej gre za maljhne latex kroglice, kjer so gor specifični antigeni za protitelesa proti streptokoku b. vzorec pomešajo s temi kroglicami in če se kroglice sprimejo, je test pozitiven; če se ne je negativen. 10 dni pa traja zato, ker majo tok dela user posted image
kot rečeno, nimam pojma, kakšen test (quick test?) je naredila tvoja zdravnica; če je naredila test z protitelsi (kar mal dvomim, ker drugač pomoje ne bi rekla da ni 100%) se spet vzorec nanese na testno okence in dobiš nekak takle rezultat: http://www1.indstate.edu/thcme/PSP/labtests/staphloslide.gif
drugih testov je kr precej in principi so precej različni. kdaj in kako se delajo ne vem, bi mogla vprašat kakšnega porodničarja... če mi daš pa še kakšne podatke o tvojem testiranju ti pa mogoče lahko še kej pomagam.
te pa lahko potolažim, da je primerov strep B okužbe nekak 1 na 3000 rojstev...
kakorkoli, glede na to da si že bila čez rok mogoče zdaj že srečno cartaš svojega user posted image ; če pa ne pa želim čim lepši in lažji porod in čim manj skrbi okrog strep B user posted image

(odgovor članu SALT)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.2.2009 17:26:52   
SALT
Naj se ti še enkrat zahvalim,kot sem rekla naj se ti vse tisočkrat povrneuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Nisem še rodila,je že teden dni čez rokuser posted image user posted image ,mi ne uide večuser posted image .

Glede nadaljnih informacij pa hvala,si mi povedala kar me je zanimalo in še več.

user posted image lep pozdrav.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?