tina a
|
IZVIRNO SPOROČILO: lencka1 Obračam se na tiste, ki ste dale to skozi in vam ni težko o tem govoriti. Namreč moj kmalu bivši je vložil tožbo za razvezo in zdaj čakam na datum, ko bova imela obravnavo na sodišču. Po pošti sem dobila izvod od njegove odvetnice, a se z nekaterimi stvarmi ne strinjam: rekla sem mu, da sem se enkrat poročila in se bom žal mogla tudi ločit in zato zahtevam, da se navede resničen razlog za končanje najinega zakona in ne kr neki (kao različni interesi, nevzdržnost bla bla) ter seveda višina preživnine, ker je mojemu pač 100 evrov več kot dovolj za svojega 9 m starega otroka. Zdaj pa ne vem, ali morem najet svojega odvetnika in napisat pritožbo ali potem na obravnavi povem svojo plat. Res me zanima, kako to potem na sodišču zgleda, da bi se malo psihično prpravila, ker me je moževa prevara kr nekam dotolkla in zdaj je edini smisel v mojem življenju moje dete. Hvala, če boste delile svoje izkušnje z mano, lahko tudi preko ZS. Na tožbo moraš odgovoriti mislim, da v 15 dnevnem roku. Ponavadi je naveden gor. V odgovoru oziroma v pripravljalni vlogi izpodbijaš zadeve, ki ti niso všeč. Razloge za ločitev je "neumnost" spodbijat saj sodišča razlogi dejansko ne zanimajo - nimajo nikakršne teže. Pripravljali vlogi priložiš dokazila, ki potrjujejo tvoje trditve (npr. odločbo o otroškem dodatku, potrdilo o plači (porodniški), stroškovnik (z navedenimi stroški za stanovanje, otroka ... )). Včasi se sodišče najprej odloči za mediacijo. Pri mediaciji lahko sodelujeta sama, lahko pa z odvetnikom. Pred postopkom oziroma obravnavo imata še svetovalni pogovor na csd (vsaj v primeru sporazumne ločitve). Glede na to, da ima on zakonitega zastopnika ti priporočam, da si ga poiščeš tudi ti. Na sodišče lahko oddaš tudi vlogo za dodelitev pravne pomoči, a to se ti zna zavleči. Glede višine preživnine pa takole. Ja mogoče se pri 9 mesecih 100€ zdi dovolj (oz. 200€) pa vendar stroški rastejo. In za vse tiste (pa me lahko mirno raztrgate) v stroške oziroma preživnino za otroka se šteje vse od hrane, obleke, obutve, ogrevanje, morebitna najemnina, elektrika, voda, morebitno zavarovanje, šola oz. vrtec, interesne dejavnosti, kolesa, rolerji, .... tudi počitnice. Dajte enkrat razdelit vaše položnice, ki jih prejemate na število družinskih članov, ampak to vse ... najprej tiste položnice, ki se dotikajo samo otroka, potem pa še ostale in hrano. Me prav zanima koliko med vami bi šlo čez z npr. 200€ za enega otroka (če je npr. samo položnica za vrtec lahko čez 200€) Zdaj pa v napad