|
ščipanje, grizenje - kako odvadit? 21.4.2005 20:42:45
|
|
|
|
Anja167
|
Hoj! Potem ko se mi je od ugriza zagnojila bradavica, sem prebrskala internet po dolgem in počez, kako je s tem. Glede grizenja stolov in podobnega, ne vem nič, ampak za grizenje pri dojenju pa sem na MON izvedela, da pomaga, da otroka takrat močno stisneš k prsim, tako da se mu nosek stisne ob kožo in ne more več dihati. Takrat bradavico izpusti. To vsakič, ko grizlja, vztrajno ponavljaš, dokler ne dojame, da ne sme več gristi. Pri meni ni bil to problem, ker ni grickal, ampak je ugriznil naenkrat. Taki ugrizi pa so običajni na koncu dojenja in jih baje lahko predvidimo, ker otrok malo pred tem v ustih nekaj spremeni (najbrž da jeziček nazaj in bolj odpre usta - ne bi točno vedela, ampak se spomnim, da sem pri Eneju v bistvu tudi kar nekako čutila, kdaj bo ugriznil). Ugriz pa se je pri nas pojavljal tudi takrat, ko sem ga z dojenjem preveč silila - takrat sem še mislila, da mora pred sprehodom nujno kaj pojesti, da ne bo vmes lačen, pa je :hudicek: pokazal svojo voljo... Od takrat naprej ga ne silim več, če se odmakne, je to to, če ne more počakati, ker nekaj časa ni izcejalnega refleksa, pač tudi ostane brez. Že sam ve... V glavnem, zaenkrat nama gre v redu. Zdaj, ko bodo na vrsti zgornji zobi, upam, da se grizenje ne bo ponovilo. LP.
|
|
|