|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 9:22:51   
Pikapolonica
SPODLETEL NA CELI ČRTI!!!!

S teorijo podkovana ter zvečer še zelo optimistična mamica, je ob pol dveh zjutraj, po uri in pol pregovarjanja, petja, božanja, nošenja v naročju (vmes je moje dete 4krat celo zaspalo), klonila. Padla na kolena, šla v kuhinjo po mleko, ga razredčila z prekuhano vodo (po nasvetu ene izmed revij o malčkih) in... 5 minut kasneje smo spet vsi trije spali. Do petih zjutraj vsaj, ko bi se lahko cela zgodba ponovila še enkrat, pa se ni. Ker je čudežna flaška z mlekom spet opravila svoje.

Pravijo da moraš vztrajati. Sem skušala. Pa ni šlo. Kako pa naj vem, ali ni morda res lačna.... Kako naj vem, da samo brez flaške ne zna več zaspati.

Pozdravček od malce žalostne in neprespane Pikapolonica :pika:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 9:24:57   
Blink1
He he---naša stara 8 mesecev, pa ta teden redno ponoči jemo:)-:)-:)- Izgleda da je lačna

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 9:29:08   
Natas@
Mi smo tudi imeli danes burno noč, večer se ni dobro najedel in se zbudi že ob 24h (jedel), potemob 3h (pil), 5 (jedel), 5.30 (hotel vstat pa nismo hoteli)in potem eno uro jokal, kljub temu da je bil pri meni na postelji,zaspal za pol ure, pojedel zajtrk, spet jokal in sedaj končno spet spi. Sama pa na RR visim, namesto da bi šla ali kaj naredit ali pa spat.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 9:29:17   
Anonimen
Jah, naša je stara 18 mesecev pa še kar ponoči jemo. :((

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 9:30:56   
Anonimen
to je totalno brezvezno početje. če je otrok lačen je lačen, ponavad se ne zafrkava. js sem svojo tut hotla "vzgojit" pol sem pa slišala da ji prov po trebuhu krul, kaj čem pol narest? tm okol 8. meseca je že prespala sama od sebe kako noč brez flaše, zdej pri 9. mesecih pa spi ko ubita celo noč, se pravi otroku je treba dat čas sej sam ve al je lačen al ne. bo že nehala sama jest ko bo zrela za to,. pa ne vem zakaj bi mučla sebe pa njo, če ji lahko daš mleko, 3 min pa že vsi spite dalje, tko pa se matrate po več ur pa nobenha haska!

lp, lara

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 9:34:39   
HuAnita
Se popolnoma podpišem pod natas!!!! Kaj jim je bilo to noč?!:((

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 9:39:38   
Pikapolonica
Lara, saj po eni strani imaš prav, po drugi pa... Če popije 80 ml razredčenega mleka in potem takoj zaspi, to najbrž ne pomeni lakote... Kaj praviš?

Problem je to, ker jaz iz njenega joka ne znam razbrati, ali je lačna, ali ne... In potem vedno dam flaško in se šele potem vidi, ali je bila lačna ali ne.

Moram pa kar priznati, da si želim prespanih noči. Ker zdaj že dva meseca vstajam redno trikrat na noč. Dvakrat zaradi hranjenja in enkrat zato, ker si pol ure črpam mleko. Tako, da najbrž razumeš, da si želim da bi Tia jedla le ko bi bila res lačna, in ne kar tako....

Pa LP, :pika:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 9:45:06   
Anonimen
ja moja je tut ponoč pojedla sam 90 mleka, pakaj, ravno tolk ji je zgleda manjkal? a si ji že probala dat čaj? mogoče je samo žejna? ja js sem tut pri 5. mesecu nehala dojit, ker če sem jo dojila se je zbujala po 3x na noč al pa še več, če sem ji dala pa prilagojeno mleko, katerega ji dajem še danes je pa sita bla vsaj tolk da je jedla sam 1x na noč.

lp, lara

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 10:02:48   
Pajaca
Men je to čist mem. Otrok ima 5 mesecov in ti poskušaš odvajat otroka od nočne flaške... ma dej ne ga srat. Moja je jedla do 9meseca pol je pa sama nehala in še vedno je včasih ponoči tako lačna da dobi tisto flašo mleka. Tam enkrat na mesec sigurno je. Pa sem probala s čajem, pa je letel čez celo sobo ona pa stala v postelji in se drla. Pa tud če je pol sam trikrat potegnila. Če otrok rabi pač rabi.

Pa ne oziraj se na mamce in prijateljice ki trdijo da tolk star otrok res ne rabi jest ponoč. HALO!!!! Jaz bi take najraj po riti pa jih pustila tri dni lačne da vidijo kako je to. Matr so eni nesramni.

Men je še pediatrinja pri 8mesecih rekla, da če je lačna naj je, ni debela in če rabi pač rabi.

Aja pri petih mescih je moja še dvakrat jedla ponoč. Pa mi ni bla panika pa vstat segret vodo zmešat hipp pa ji dat.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 10:13:15   
vidja
Naš Dečko bo v ponedeljek star eno leto in tudi že nakaj časa ukinjam nočno hranjenje. Mi smo začeli postopoma. Recimo najprej mu nisem dala za jest do treh, nato do štirih in tako naprej in zdaj že dva dni ni jedel nič (oziroma pil). Aja nekaj časa sem mu dajala samo prekuhano vodo in zdaj mislim da smo uspeli. Je pa res, da se je vedno samo malo pocrkljal, ni nevemkoliko popil. Mislim, da sama najbolje veš kako je. Če je res lačen, potem se mora njegov želodček počasi navadit na drugačen ritem.

Čimboljše spanje!:muca::muca:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 10:35:08   
Bejba
No jaz se ravno ne strinjam s tistimi, ki pravijo naj otrok je kolikokrat na noč mu paše in do katerekoli starosti mu paše. Otroka je treba naučiti nekega reda in tudi pri 5. mesecih hitro pogrunta kaj je prav in kaj ne.
Mi smo nehali jesti ponoči pri 4 mesecih. Sem mislila, da bo večji problem, pa smo ga ponoči samo malo pocrkljali, mu dali čaj in dudo, pa je zaspal nazaj. No, prve dve noči ni bilo tako na easy, ni bilo pa tudi ne histeričnega joka ali kaj podobnega.
Pred tem pa se je zbujal 2x na noč in vsakič pojedel 200 ml mleka!!!!!! Halo????? Torej, če je lahko potem v eni noči preskočil na nič, potem že ni bila ne vem kakšna lakota. Naš je namreč tak požerušček, da bi pojedel vse kar vidi in kadarkoli vidi :)-. Zato je tudi ponoči pač jedel, ker mu je mami takoj ob stokanju v usta porinila flašo.
Pri veliki večini primerov je to zgolj crkljenje. Ne rečem pa da pri vseh.
Sicer pa vsaka najbolje pozna svojega otroka in bo naredila kot se ji zdi najbolj prav. Jaz lahko samo rečem, da smo vsi trije dosti bolj srečni in naspani, ker ponoči več ne jemo.
Pa še ta zanimivost: tudi, ko se mali zjutraj okoli 7h zbudi (poje nazadnje zvečer med 18.30 in 19.00), se lahko še brez problema malo pocrkljava ali igrava ali pa se sam zabava v posteljici, potem se v miru preoblečeva in previjeva ter šele nato dobi flaško. Pa ni nobenega joka, nobene tečnobe, nasprotno - zjutraj ga je en sam velik nasmeh čez obrazek :). Tako, da tudi zjutraj po 12 urah ni lakote za umret.
Ampak to je samo moje mnenje.

Pa veliko sreče naprej, Pikapolonica. Z vstrajnostjo se vse da, verjemi. Jaz te čisto podpiram in ti stojim ob strani :rozica:.

LP; Bejba

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 10:36:57   
Seven*
Mi smo ukinili nocno hranjenje sele pri 9 mesecih. No..takrat nam je uspelo.. Mogoce se pac ni cas.. :((:((

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 10:44:45   
malika
naš se je do nekje 9 meseca dojil na dve uri ponoči.

Potem pa je mami počil film in sem mu namesto zizike dala flašo s čajem. Moram rečt, da je načrt uspel in v enem tednu smo čisto zaključili s nočnim dojenjem. No kljub vsemu se je še vedno zbujal na dve uri; dokler mu nisem v posteljo nastavila flaš s čajem, tako da si je lahko postregel sam. Mislim, da sem nekje 14 dni še vstajala, potem pa ni bilo več potrebno, ker jih je že znal sam poiskat.

Zdaj končno spi celo noč.:bravo:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 10:51:50   
Pikapolonica
Zdajle mi je pa kar vroče ratalo, ko me je Pajaca tako kregala. Se počutim kot ena mama - terorist, ki svojemu otroku noče dati jesti... Res je, Tia je stara komaj 5 mesecev, ampak ravno včeraj sem brala debato, ki sta jo pred nekaj meseci začela Joe in Jančika, ravno o ukinitvi nočnega hranjenja. In o tem, da je pediatrinja rekla, da je otrok pri 4.5 meseceih popolnoma pripravljen da noč prespi brez hranjenja. Pa sem očitno prehitro verjela.... No, saj ne bom več terorizirala moje male. Naj papca če je lačna. Saj bo menda ja res nehala, ko bo za to sama pripravljena.

LP, Pikapolonica :pika:


(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 10:59:20   
Pajaca
Ne Pikapolonica nisem te kregala. Sam mene so tko vse kregale da naj ukinem flašo.... pol sem si pa misnla, pa naj je če je lačna, bo že pokazala kdaj bo konc. Pa če se normalno razvija je ok. Pa tko mi je šlo na jetra... a 7mescov ma, pa kr še ponoč je, to pa ni ok, saj bo debela.

Mene je tud skrbet začel pa je pediatrinja rekla, da se otrok normalno razvija, da ni pretežka in da očitno čez dan premalo poje in naj ji pač dava. Pri 9m pa je imela vse dnevne obroke že goste in očitno je bilo hrane dovolj in ni rabila več.

Ma tole hitro odstavljanje z nočne flaše je mem. Saj je fino spat celo noč, sam poslušat otroka ko lačen zaspi in tisto dretje......... to je pa grozno.

Ti se sam po svojmu otroku orientiraj in pozabi na to kaj so naši kdaj nardil in bo ziher ok.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 11:46:09   
rainbow
Pikapoka,mislim, da si na dobri poti, a imaš še čas.
Kaj pa če bi postopoma dajala manj mleka?
Tako je bilo meni stvetovano, ker je bila moja prva predebela, pol pa samo čaj.
Pa kolikokrat mi ni uspelo, ne mislit, da je to tako lahko. Še pri sedmih me je zbujala 3 krat na noč, pa je prej že dlje spala. kak pa je dobila svojo sobo, pa je spala celo noč brez problema.

Držim pesti in imej veliko potrpljenja:)

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 13:06:53   
Anonimen
ja pri naši je bil histeričen jok da je bla čist zaripla če ni dobila za jest.pol sem pa ubrala taktiko in sem vsak teden zmanjševala dozo mleka iz 150 ma 120 pol pa na 90, če se je še jokala pa čaj naprej. in pol je sama nehala. res brezveze da jo matraš pri tako starosti pa sploh ne!

lp, lara

(odgovor članu Pikapolonica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 13:08:00   
filipinka
Zdi se mi, da pri našem F. velja, starejši ko je več se prebuja. Dojiva se polno, poleg treh obrokov na dan. Zvečer mu dajem Alete Gries, ker sem misila, da se zbuja, ker ni dovolj sit od mojega mlekca. No, pa ni nič bolje spet se zbuja, ker ga napenja. Od česa ne vem. Najbrž od goste hrane!
Tako, da še ne mislimo ukiniti nočnega hranjenja...

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 14:30:20   
D@isy
Mi smo se tudi :duda:crkljali celo noč na joški.
Ko se ponoči zbudi, je včasih dovolj duda. Zadnje čase jo pa črviči in zvija in ko popije pri meni, jo neha in zaspi9nebesa.
Stara bo osem mesecev. Dva meseca jo bom še pustila, da ponoči pije ali se crklja pri nama. Ko pa bo treba v službo, bo treba ponoči spati.
Takrat bom gotovo pisala na RR...:(:ups::zmeden:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 14:45:07   
Jančika_
Otroci so zelo različni. Pri našem je bilo nujno ukiniti nočno hranjenje, ker podnevi ni jedel tudi 9 ur skupaj, Seveda, če se je ponoči dobesedno nažrl. V eni noči je skapiral. Zdaj se zbudi, če je žejen in dobi flašo vode.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 15:36:42   
piščanc
mi smo nočno hranjenje odvajali postopoma, ravno pri nekje 5. mesecih. Sicer se je dojila, ampak je začela jesti samo na eni zizi :zmeden:, najprej sem ji dajala, potem ko me je pa vse bolelo, pa še manj j pojedla, sem pa začela. Ampak postopoma, tako da ko se je zbudila, sem jo najprej pocrkljala duda, naročje) in ko je zaspala nazaj v posteljico, sicer je bila po pol ure že pokonci, pa spet duda, naročje in posteljica dokler ni več zaspala nazaj. Tako je jedla veliko manjkrat tisto noč, naslednjo pa že samo enkrat, kar je bil sicer moj cilj. No potem je sama ukinila še tisto enkrat in leo prespala celo noč. Tako je šlo brez jokanja, samo pokazati sem ji morala drug način uspavanja in ne takoj hrane.

Eto, tako je šlo pri nas prvič, bomo videli kako bo drugič.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 16:45:27   
SISI25
Naša sva sta jedla prva 2 meseca tudi po 5x na noč. Zdaj si zamisli dva. Enkrat eden nato drugi, tako da sem dežurala celo noč. Sem mislila da bm umrla. Potem pa smo uvedli dudo in sta takoj spala najprej do 2 nato do 3 potem pa naenkrat kar do 6 in pri tem je tudi ostalo. Zdaj jesta ob 8 zvečer in nato okoli 6 zjutraj.

Tako da mislim, da je bilo prej bolj cartanje kot lakota. In tudi zdaj ko zajočeta jima dam ponoči samo dudo, dvakrat potegneta in že spita nazaj.

Ampak če pa vidiš, da ne gre in se še naprej zbuja pa mogoče res bolje, da ji daš mleko in se ne mučiš. PA mogoče poskušaš samo kak obrok izpustiti ali pa podaljšuješ uro. SAj bo.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 20:30:22   
Anja167
Mi smo že kar precej stari in še vedno jemo ponoči, in sicer okrog 10h, 1h in pol petih. Poje vse manj, ene parkrat je celo uspelo, da je samo malo pojokcal pa obrok izpustil. Postopoma bo že nehal. Zaenkrat bomo še kar jedli, ker se mi zdi, da je res lačen oz. najbrž bolj žejen. Se mi zdi, da če otrok zaspi nazaj, pa se čez pol ure spet zbudi in tako jovo na novo, da potem pa že mora biti res žejen. Če potem ko nekaj popije, res spi dalj časa, ti to najbrž pove, da je bilo res nekaj narobe in se ni hotel samo cartati.:zmeden:

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Prvi poskus ukinitve nočnega hranjenja je......
21.4.2005 23:04:40   
D@isy
Se strinjam z Anjo167.

(odgovor članu Pikapolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?