|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolniška pred porodniško?
8.2.2009 9:08:20   
Anonimen
Zanima me, ali je res, če grem na bolniško pred nastopom porodniške, da moram it potem 45 dni pred rokom poroda na porodniško in ne 28 dni? Tako so mi rekli v službi.

To je moja druga nosečnost. V obeh nosečnostih nisem bila zaradi sebe na bolniški niti enega dneva. Ne rečem, da nisem bila doma zaradi hčerke, ki je bila ob vstopu v vrtec non-stop bolna, ampak saj veste kako je biti noseč in imeti pri sebi doma bolnega otroka. Neprespane noči, ves čas jokanje itd. To hujše, kot če bi bila v službi.
Sem v sedmem mesecu nosečnosti, še tri tedne, pa lahko grem na dopust pred pričetkom porodniške. Toda jaz sem tako zelo izčrpana, da ne morem ne spati, ne normalno funkcionirat več. Poleg tega me zelo matrajo krči. Do službe imamo 45 minut vožnje, potem moram še na trolo in večkrat se zgodi, da moram že kakšno postajo prej izstopiti, ker mi je tako slabo. Zadnjič sem bila pri ginekologu (bil je nadomestni, ker je moja zbolela) in sem mu pojambrala. Pa ni niti hotu slišat o tem, da bi mi dal kakšen teden ali dva bolniške, da vsaj malo pridem k sebi. Ker imam zelo stresno službo, doma dobesedno padem dol. Enostavno ne morem več.

Ne bi nič rekla, če bi že kdaj prosila za bolniško, toda glede na to, da je bilo prvič, pa res ne vem, zakaj bi bilo tako težko mu napisati mnenje za kakšen teden bolniške? Naj še povem, da drugače zelo težko hodim k zdravniku jambrat. Imam že od malega sindrom bele halje, zato mi je bila prava muka tam govorit, da mi je težko, potem pa tole.....Razmišljam, da bi poklicala mojo g in ji še po telefonu razložila, kako in kaj. Kadar pridem tja v čakalnico, je taka gužva, da enostavno ne morem do nje.

Saj bi šla do moje osebne zdravnice, pa je ta še slabša. Kaj naj naredim? Neumno se mi zdi, da bi mogla ves letošnji dopust koristit, da bi lahko ostala doma in se spočila v času nosečnosti, medtem ko nekatere nosečnice dobijo bolniško z lahkoto in izkoristijo svoje pravice do konca. Res neumno.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bolniška pred porodniško?
8.2.2009 9:29:44   
Anonimen
Ne, to ne drži več. V vsakem primeru greš na porodniško 28 dni pred PDP!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.2.2009 9:57:48   
cupacups
jaz sem bila od 5 m nosecnosti naprej na bolniski, pa nisem imela 45 dni prej porodniške.....nevem kje si ta podatek dobila user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.2.2009 10:05:44   
Anonimen
Ker se še nikoli nisem sploh za to zanimala, sem popolnoma nepoučena. Ne vem, mogoče da je bilo včasih tako. Rekli pa so mi v službi moja šefica in kadrovnik. Od kje jim ta podatek, nimam pojma, zato pa tukaj sprašujem, če je to res.

(odgovor članu cupacups)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.2.2009 10:08:13   
Miška2006
IZVIRNO SPOROČILO: cupacups

jaz sem bila od 5 m nosecnosti naprej na bolniski, pa nisem imela 45 dni prej porodniške.....nevem kje si ta podatek dobila user posted image

Res je, to je veljalo včasih. Zdaj že nekaj let ne velja.

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2009 11:16:34   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Saj bi šla do moje osebne zdravnice, pa je ta še slabša. Kaj naj naredim? Neumno se mi zdi, da bi mogla ves letošnji dopust koristit, da bi lahko ostala doma in se spočila v času nosečnosti, medtem ko nekatere nosečnice dobijo bolniško z lahkoto in izkoristijo svoje pravice do konca. Res neumno.

Če hočeš dobit bolniško, moraš tako ali tako stopit do osebnega zdravnika. Ginekolog ti je ne more odpret. In mislim, da bi jo tudi prej dobila pri svojem zdravniku kot pri ginekologu. Pač pojasni, da si kronično utrujena in da tako ne moreš funkcionirat.

Drugo pa, zakaj pa ne bi izkoristila celotnega dopusta? Če se bo delodajalec držal zakona, ti do 30. junija naslednje leto itak propade.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.2.2009 11:20:28   
Anonimen
V službo se naslednje leto vračam aprila. Z dopustom pa bi porodniško lahko malo podaljšala in bila z malim dlje časa doma. Mislim, da se splača, posebno še, ker bomo mogli malega dati v vrtec. Vsaj glede na izkušnje tako razmišljam, saj bi npr. naša mala morala že z 10,5 meseci v vrtec, ker se je rodila 14 dni čez rok, če ne bi takrat koristila dopusta.
Naša zdravnica je malo mimo. Mi je pa vedno bolj jasno, da bom očitno mogla do nje, čeprav mi je skrajno neprijetno.

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.2.2009 11:23:45   
Anonimen
Anonimna, v kakšnem tednu sploh si?

Tudi jst ti svetujem, da greš najprej na dopust iz leta 2008 (seveda, če ga še imaš) in potem na dopust za letošnje leto 2009 (vendar samo 10 dni). Ker če teh 10 dni ne boš koristila letos, jih teh 10 dni poberejo. In boš lahko do 30.6.2010 lahko koristila le razliko od teh 10 dni pa do skupnega števila dodeljenega dopusta za leto 2009.

In potem pa koristiš bolovanje!

(odgovor članu CatJa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.2.2009 11:25:14   
brigita23
pozdravljena

doma sem od začetka in grem naslednji mesec na porodniško, torej 28 dni (ta podatek 45 dni ne drži)
pojdi do svoje zdravnice in ji povej kako in kaj pa ti bo odprla bolniško. Spočij se in donosi do konca umirjeno in varno. Ti in tvoj user posted image  sta zdaj na prvem mestu.

pa lepo nedeljo

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.2.2009 11:39:03   
Anonimen
Sem v 30. tednu. Starega dopusta nimam nič, saj sem zaradi hčerke velikokrat namesto bolniške koristila kar dopust, da se je manj poznalo na plači. V službi sem že pred časom rekla, da bom verjetno koristila kar ves letošnji dopust, pa mi je zdaj žal, saj vidim, da ne bo šlo več. Pa saj vem, da ni tak veeeeelik problem dobit kakšen teden bolniške, če bi šla do osebne zdravnice, ampak jaz imam do tega tak odpor. Ah, to so problemi v moji glavi. Vem, da preveč kompliciramuser posted image  Ne vem, če je katera od vas kdaj doživela ali če pozna ta strah pred zdravniki - ko greš tja, ko res ne moreš več živeti, prej pa niti pod razno, pod nobenim pogojem nikakor. In to je pri meni glavni problem. Ponavadi imam zelo nizek pritisk, ampak ko pridem tja mi naraste do višave. Pri tem sem vsa prepotena, rdeča. To je pač moja nočna mora že od malega. In še preden grem tja, že razmišljam, kako bom spet čist fertig.......
Upam, da katera razume, o čem govorim. Glede tega sem že hodila na terapije in je bilo nekaj časa boljše, zdaj pa imam spet nek strah.....Verjetno so krivi tudi malo hormoni in nosečniška preobčutljivost.

(odgovor članu brigita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
8.2.2009 12:25:42   
jajula
jaz bi na tvojem mestu zamenjala osebnega zdravnika če ti ne da bolniške zarad razlogov, ki si jih naštela. G ti itak da samo priporočilo, bolniško ti mora potem itak odpret osebni zdr.  je pa res da zdaj ni več 45 dni porodniške.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?