|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zdravi obroki v nosečnosti!
7.2.2009 18:11:21   
MIAAA30
Pozdravljene nosečke,

trudim se vuser posted image  jesti čim bolj zdravo, čeprav jem kar veliko in me zanima kakšne zdrave obroke ve jeste oz. zdrave jedi jeste, česa največ pojete, kaj se strogo izogibate zato ker je nezdravo, mogoče celo kak dober recept

se že veselim vaših odgovorov in lp,

miauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zdravi obroki v nosečnosti!
7.2.2009 18:29:17   
želva
jem enako kot prej, zdravo in nezdravo

ne kompliciraj prevečuser posted image

Vedno več nas je!

(odgovor članu MIAAA30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.2.2009 18:31:54   
NoBady
ne zakompliciraj si nosečnosti zarad prehrane.. jej isto kot si jedla in bo vse uredu... pravijo pa da ni dobro surovo meso, pršut in te zadeve....čeprou sem jst tut to jedla, ampak zelo malo... vse v mejah normale pa se nimaš česa bat

Nobady is perfect, l'm NoBady ;)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.2.2009 18:35:00   
Ajvy
Najboljši recept za zdrav obrok je ,da ješ tisto kar ti paše......

Beauty Comes With Dark Thoughts

(odgovor članu MIAAA30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.2.2009 22:24:17   
bskrle
Ravnokar sem pojedla čokoladno torto.user posted image
Jem, kar mi paše in kolikor mi paše.

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2009 11:46:48   
lino
zeljna juha
popražiš čebulo, mleto meso, dodaš na rezance narezano zelje, pa korenček, por, peteršilj, zeleno...in dodaš malo ostre paprike in zaliješ z vodo. Dodaš tudi vegeto ali jušno kocko...kuhaš.

Solata:
riž skuham-shladim, popečem bučke in melancane in jih shladim, narežem paradižnik, papriko,...dodam koruzo in tuno, vse premešam in dodam jogurtov preliv (pa jst še dam zraven malo kupljene majoneze)

Solata:
na tanke rezine naribaš rdeče zelje, dodaš nariban korenček in preliješ z jogurtovim prelivom (isto dam malo majoneze)

No pa še 1000 receptov z zelenjavo, ki si jih lahko kar sproti izmišljaš (Npr. ocvrto karfijolo...)

Dober tek.

p.s. tudi jaz se trudim jesti zdravo, ampak kg vseeno rastejo-bolj kot bi lahko.user posted image

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2009 8:39:45   
biba14
Zdrava prehrana za user posted image  je raznolika prehrana-torej jej vse od mesa do zelenjave,tudi kakšna tortica naj pade vmes...da pocrkljaš sebe in s temuser posted image , ker se boš dobro počutila. Jaz se izogibam le neobdelanem mesu in mehkim sirčkom, odkar sem noseča pa tudi zajtrkujem ( kar pred user posted image nisem )user posted image .
pozdravček

< Sporočilo je popravil biba14 -- 9.2.2009 8:40:49 >

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2009 9:19:52   
bamoocham
No pa še 1000 receptov z zelenjavo, ki si jih lahko kar sproti izmišljaš (Npr. ocvrto karfijolo...)

mmmmmm kake lušte si mi naredla..to bom js danes jedlauser posted image

(odgovor članu lino)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2009 14:51:54   
petrcaK
Jaz tudi jem vse, raznoliko (pazim edino na tisto hrano, ker je možna okužba toxe). Pa kg kar letijo nekam, jih ne dohitevam več.

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2009 14:25:56   
maja1488
Jaz pazim, da ne jem kruha (včasih me zanese), sladkarij, pa sladkih pijač. Od vedno pa jemo samo polnozrnate testenine in neoluščen riž.
V user posted image  se mi kr pošteno nabirajo kg. Ko nisem noseča lahko marsikaj pojem, ko pa sem, se me primejo ko hudič. Zato tudi mal bolj pazim.

No v mejah normale, če se mi zalušta torta jo tudi pojem. Ne pa prav pogosto.

(odgovor članu petrcaK)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.2.2009 12:45:45   
eternety
Jem kar mi paše. Izogibam pa se pršutu, bifteku in suhim klobasam. Načeloma pa tudi ne kompliciram preveč. Zadnje čase se mi spet lušta sladko. Upam, da ne bo preveč vidno na kg.user posted image

(odgovor članu MIAAA30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.2.2009 14:20:17   
M1987

želva user posted image

titleAndStar(1328,0,0,false,"","")
user posted image

Objave: 1328
Član od: 22.8.2005
Status: odsoten user posted image
jem enako kot prej, zdravo in nezdravo

ne kompliciraj prevečuser posted image

Ha, ha user posted image  Jaz isto. Se pa trudim piti veliko tekočine, sploh mleka, ter malo več sadja in zelenjave kot sem prej user posted image  Si pa ravno tako privoščim kdaj čokolado zvečer v postelji, tako kot sem prej user posted image  Itaq teža ne gre nikamor user posted image  Saj boš videla kaj ti paše jesti. Meni je na začetku vse... Samo daj mi hrano user posted image  Potem pa sem imela obdobje, ko sem jedla in mi je postalo tako slabo, da niti gližljaja več nisem spravila vase user posted image , zdaj se je vse malo umirilo. Prisluhni telesu pa srečno in dober tek user posted image user posted image user posted image

* CARPE DIEM *
Princeska 05.08.2009

(odgovor članu MIAAA30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.2.2009 20:49:40   
daisyb
jaz jem vse razen zelenjave, ki jo nikoli nisem (no..kak korenček in grah že). trudim se, da pojem vsaj nekaj sadja na dan..za malice...sladko je vsak dan na jedilniku....se še kar ne morem upreti. v glavnem, jem isto kot prej le še dve malici vmes...ker sem prej jedla zelo malo.

in itak tudi, če jem malo gredo kili kar gor...

(odgovor članu MIAAA30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.2.2009 13:53:08   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: Ajvy

Najboljši recept za zdrav obrok je ,da ješ tisto kar ti paše......

hehe... da bi jaz jedla kar mi paše bi imela 200kg noseča ali ne user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ajvy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.2.2009 9:15:03   
palegia30
Jaz jem malo več kot prej moram se kar brzdati ker se mi je apetiti zelo povečal. Zjutrj spijem kavico kot prej pojem jogurt Activo, potem čez kakšne dve ure kos kruha z salamo sirčkom in potem kosilo, zvečer pa kakšno zelenjavno juho, pijem vodo, zjutraj pa obvezno cedevito, vmes mi pa pašejo razni mastni krofi...Bi pa želela več zelenjave jesti in sadja, ki ga ne maram kaj preveč, tako, da punce kar na dan z idejami za pripravo jedi iz zelenjave, bi bila vesela kakšnih dobrih nasvetov. Lino tvoji so mi kar zadišali. Pa dober tek vsem nosečkam!

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.3.2009 11:01:42   
pikica 28
zdravo,

predlagam, da obiščeš internetno stran kulinarika.net....tm boš našla super ideje za zdravo prehrano...

(odgovor članu palegia30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.3.2009 6:32:58   
Perlica76
Jaz pa že prej nisem bila od sladkega(tam pa tam kam košček čokolade),zdaj mi pa še manj paše.Torej sladkega ne jem skoraj nič,ker mi ne paše.Kava mi je zdaj zadnje 3 dni "zasmrdela",mi pač ne pače,jem več sirčkov,ki jih prej ravno nisem,izogibam se suhim salamam in srovemu pršutu,majonezi,gorgonzoli....Pač tej toplotno neobdelani hrani.Pršut pa si sama "toplotno obdelam-pocvrem ga v ponvi,pa še kak jajšek zraven-njami!
Itak pa je zdrave in primerne hrane tolko,da se res ni težko čemu slabemu odpovedat!!

Srečno user posted image !!

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.3.2009 11:24:31   
mancag
Jaz tudi jem isto kot prej. Veliko pojem sadja in zelenjave. Izogibam pa se (sira, klobase, pršuta, zelja, dol.mlečnih izdelkov in gaz. pijač).  Kava mi še vedno smrdi. Ne smem je piti, ker imam visok pritisk.

Lep pozdrav!user posted image

(odgovor članu Perlica76)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.3.2009 7:56:41   
monty
mancag , zakaj pa se zelju izogibaš????

jaz se tudi trudim jesti čimbolj raznovrstno samo se mi prav ne da  s to hrano ukvarjat. pa večino hočem kuhat sama ker sicer pojam nimam kaj vse zmečejo kam. in higiena pripravljanja hrane mi je v vseh gostilnah vprašliva.ne vem mogoče kompliciram, me je pa strah kot hudič da ne bi kaj staknila.
a ve jeste posebno in hrenovke? ne vem meni je posebna malo vprašljiva ker je menda samo pasterizirana to pa je zagreta le na 60st in za malo časa, pa ne me je strah da ne bi bilo tokse ali kaj drugega notri.

kaj pa od mesa kaj je najbolje, bolj piščanec in puran ali rdeče meso?

uživajte in lepo nošenje trebuškov vam žeim!!!

(odgovor članu mancag)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.3.2009 11:51:38   
vim
Jaz jem hrenovke, saj jih prekuhaš v vreli vodi. Posebne salame jaz ne maram preveč jo pa jem sem ter tja. ne jem pa suhih salam, pršuta in mehkih sirov (zdenka sir jem). Ne jem še surovo meso (torej biftek in Carpacco) jem pa vse vrste mesa sploh rdeče meso (teletina, govedina).
Tudi po gostilnah jem in tudi v naši menzi v službi jem, ker od sendvičev do 17h pač ne morem živeti,rabim nekaj toplega.
Monty gostilne vrjemi tiste ta dobre skrbijo za higieno in pripravo hrane, zato menim, da se jih ne rabiš izogibat. Pa se večino časa prehranjujem čez teden po gostilnah pa nisem še nič staknila. Tako, da le pogumno.

Postala sva starša najinemu sončku Gasperju

(odgovor članu monty)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.3.2009 22:27:47   
sasa84
Jaz sem zadnjič prvič naredila orado pečeno v foliji. Njami! Očistiš, posoliš, popopraš, dodaš še kakšne druge začimbe, če ti paše, pokapljaš z oljem in zaviješ v folijo ter pečeš cca. 15-20 minut na 180C. Gor daš lahko tudi kakšno limonco. Zraven pa pečen krompirček in zelenjava. Se je pa pri nas prejšnji teden odprla sezona pečenja na žaru - krasno! Ni boljšega pa še mastno ni. Zraven pečenega meska pa še kakšna solatka in malo kruha. Meni zadnje čase blazno paše paradižnikova solata v katero dam še malo koruze in na kocke narezanega sira. Zadnjič sva naredila npr. krompirjevo solato po receptu moje super sodelavke, ki ima vedno kakšne super recepte. Gre pa tako: preliv-narezana šalotka, noževa konica sladkorja, sol, poper, žlička gorčice, kis, olje, pustiš kakšne 2 ure in vsake toliko premešaš. Vmes skuhaš krompir, ga malo ohladiš in narežeš ter poliješ s prelivom. Krasno! Zraven pa kakšen sojin polpet ali pa kakšna ribica. Meni so zadnje čase všeč take stvari, ki jih lahko shranim in jem še drugi dan, ker se mi tooooook ne da kuhat! Sem pa že ene parkrat naredila regrat. Komaj sem ga čakala. Se pa prav nič ne bojim kakšne tokse ali česar koli že lahko dobiš z njim, ker ga nabiramo na travniku pod našim vikendom in je 99% brezhiben, ker daleč naokoli ni prometa in kakšnih živali.
Jem pravzaprav vse, razen mehko kuhanih jajc, pršuta, karpača, biftka, plesnivih, mehkih sirov - večina teh stvari mi ni pasalo, ko sploh še nisem vedela, da sem noseča. Zanimivo... Pa cvrtja precej malo pojem. Se pa trudim, da bi zaužila čim več mlečnih izdelkov, čeprav mi gre bolj slabo, ker me po njih malce daje...prebava in mi je to blazno zoprno. Uf, aja, pa jetrc ne jem...bljak! Saj baje jih itak ni dobro jest med nosečnostjo a ne? Pa paštet se tudi poskušam izogibat.
Tako ali tako pa ni dobro pretiravati - v nobenem smislu. Malo je treba vseeno pazit in se kontrolirat, ampak včasih ti telo samo pove kaj rabi in česa ne oz. kaj je zate dobro in kaj ne. Meni zjutraj blazno paše čokolada in ne vem zakaj si je ne bi privoščila - predvsem mi da energijo in tudi med službo pojem kakšen košček, ko sem že čisto na koncu.
Imam pa srečo, da se mi moj glede hrane res ful prilagaja (raje to kot da bi mi pomagal pri pripraviuser posted image ).
Lepo se imejte in pridno hranite svoje pikoteuser posted image  in sebe.

(odgovor članu vim)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.3.2009 8:19:54   
Lenck
Jem, kar mi paše. Mesa (razen občasno kake pečene ribe) že tako ne jem, in tudi sedaj ga ne, pa mi nič ne manjka, želeža še najmanj. Niti ne gledam na to, kaj bi morala ("joj, zdaj pa moram kako sadje") - kar mi zapaše, si pripravim. Zelenjavne juhe, testenine, krompir, mlečni izdelki (tega res ogromno pojem - polnomastno mleko, sir, navadni polnomastni jogurt), jajca, pijem sveže iztisnjene pomaranče, jem sladkarije...
In res je, da kile kar pridobivam, ampak to opazim samo na tehtnici. Razen velikega trebuščka mi na drugih delih telesa izgleda kvečjemu kaka kilca manj. Očitno beba poje vse user posted image

Jem pa obvezno zajtrk, potem včasih dopoldansko malico, zgodnjepopoldansko kosilo, potem pa še malico in morda večerjo, če sem lačna. Če je ravno tak dan, pa še vmes kaj pogrickam. Veliko obrokov, pa zato morda ti malo manjši (občasno pa se tudi napokam).

< Sporočilo je popravil Lenck -- 21.3.2009 8:21:01 >

Svet je takšen, kakršnega vidiš. In vidiš ga tako, kot ga želiš videti.

(odgovor članu sasa84)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.3.2009 18:40:54   
bubač
Jaz tudi jema kr mi paše in ko mi zapašeuser posted image . Samo se malo kontroliram pri količini. Nimam neke hude potrebe po sladkem, že prej je nisem imela. Zelo mi paše zelena solata na tisoč in en način, pa pomaranče. Ribe pa vidett (kaj šele zavohat) ne smem. Pa sem jih imela preddn osečnostjo zelo radauser posted image .
Poskušam pa jest čim bolj raznoliko hrano, tako da nača mala kepica dopi vse kar potrebuje.

(odgovor članu Lenck)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.3.2009 14:43:14   
Picabo
IZVIRNO SPOROČILO: MIAAA30

Pozdravljene nosečke,

trudim se vuser posted image  jesti čim bolj zdravo, čeprav jem kar veliko in me zanima kakšne zdrave obroke ve jeste oz. zdrave jedi jeste, česa največ pojete, kaj se strogo izogibate zato ker je nezdravo, mogoče celo kak dober recept

se že veselim vaših odgovorov in lp,

miauser posted image

Dobila si že veliko odgovorov, kot rečeno, izogibaj se le pršutu, bifteku in kakšnemu čokoladnemu mussu (ker so notri surova jajca). Jaz pazim še na to, da kupujem jogurte, skuto in mleko - vse pasterizirano (več: http://sl.wikipedia.org/wiki/Pasterizacija)

Človek je trši od kamna in krhkejši od jajca.
(hrvaški pregovor)

(odgovor članu MIAAA30)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.3.2009 14:45:47   
Picabo
pa še nekaj sem se spomnila!
Piščančje meso utrjuje kosti, tko da ni priporočljivo od 7. meseca dalje, ker potem ženska težje rodi (medenica...). To sem slišala in nimam strokovne podlage.

Človek je trši od kamna in krhkejši od jajca.
(hrvaški pregovor)

(odgovor članu Picabo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

GH
dejzi

Koliko obrokov GH so imeli vaši sončki pri 7m?

1 (25%)

2 (26%)

3 (32%)

4 (7%)

5 (11%)

Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!