Anonimen
|
Kopiram iz ene preteklih debat o tem: Eto, nasveti izkušenih plavalcev: Če si sam, se zelo težko zrihtaš oziroma meni sloh ni jasno, kako. V tem primeru morate obvezno imeti s seboj lupinice. Saj otroci še gredo vanje, a ne, še niso preveliki? Če je to tako, potem naj bi še nekako šlo. Torej, najbolje je, če se doma preoblečeš v kopalke, pa s seboj vzameš od spodnjega perila samo spodnje hlače, da imaš potem čimmanj za oblečt (ker tukaj je važna brzina, a ne npr. Maj, kdo bo pa čakal...). Dobro, slečeš se že nekako, to gre kar hitro, kako in kaj vzeti s seboj oziroma koliko obleči otroka za do bazena, vam bodo že povedali. Jaz sem ga samo v brisačo zavila in smo šli. Po končani vadbi pa je za basanje od bazena do garderob zelo dobrodošel kopalni plašč, jaz sem ga imela. Zato, da ga daš gor, ker če ne, je potem otrok, ko ga v naročju oblačiš, od tvojih mokrih kopalk spet ves moker. Pri nas je bilo potem tako, da ko sem Tiborja do konca oblekla, sem ga nesla do izhodnih vrat iz garderob (v kanjskem zdravstvenem domu) in ga na hodnik dala očiju, ki je največkrat prišel točno, ne npa vedno, in takrat sem pizdila sto na uro, ko sem tam stala kot polita kura z oblečenim otrokom v naročju. Če pa ne pride nihče ponj, potem je pa še edina možnost, da ga, medtem ko se še same oblačite, date v lupinice, ker če se bo plazil po tleh, bo spet ves moker in umazan. Najbolje, da mu takrat, ko v lupinici čaka, date kaj za glodat ali pa stekleničko s kakšnim čajčkom, ker naj bi bili po vadbi otroci žejni in lačni. Predvsem pa, da s ezamoti in po možnosti tiho počaka, da se še ve oblečete. Tako, to je v pimeru, če si z otrokom v bazenu sam, če pas sta prisotna oči in mami, je pa to potem mala malica. Ta čas, ko mamica oblači otroka, se očka obleče in nato dete prevzame, da se obleče še mami. Pa uspešno plavanje vam želim!
|