|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   duda
2.2.2009 5:56:02   
maya2
Rabim malce pozitivne vzpodbude user posted image
V soboto smo naši (skoraj) tri-letnici ukinili dudo. Sicer me ni motilo, ker jo je uporabljala le ponoči za spat, ampak je pa slučajno tako naneslo, da je bila prilika.
Zvečer v soboto, sva se dogovorili, da bova naredili en tak 'poizkus' če laho zaspi brez dude.... in je lepo zaspala, celo noč se ni prebudila, včeraj čez dan je bila ves dan pokonci, opoldan ji ni uspelo zaspati user posted image Je bila res mali super truper, nič ni jokala ali zahtevala dude, je pač ni več,.... Zvečer je zaspala, vendar sem jo morala držati za roko....... ponoči pa me je tok zvilo da sem ji že dudo skoraj dala user posted image user posted image Na pol v spanju me je tako milo prsila za dudo, potem pa malo pojokala, in ugotavljala kje bi lahko bila še kakšna duda user posted image user posted image user posted image
Povejte tiste, ki ste jih že odvajale od dude.... koliko časa tole traja? Ker ne vem če bom zdržala. Zdajle gre k varuški in razmišljam da bi ji dala dudo za vsak slučaj, ampak po drugi strani se mi zdi škoda da smo jo ''mučli' zdaj dva dni user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: duda
2.2.2009 7:35:13   
metuljčica1
Mi smo jo tamali vzeli ko je bila stara 13mesecov, no jo je sama vrga v smeti, ampak jo je zvečer šla iskat.Kriza je bila tam nekje 2-3 dni pol se je pa kr navadla.Je pa res da je bla še tolko mala da je blo lažje.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.2.2009 8:50:44   
zmajaz
Naša jo je pri 7. mesecih naenkrat začela zavračati - imela bi jo, kadar je bila dobre volje - ampak takrat itak, da ji je nismo dali za brezveze, če smo ji jo poskušali dati, ko je bila sitna, se je pa še bolj razjezila in je ni sprejela. In smo jo enostavno dali stran brez vsakega problema, tako da smo zdaj že 6 mesecev brez. Pri večjih otrocih je pa to bolj problematično - tako da ti bodo morale svetovati tiste, ki so jih odvajale od dude pri 2, 3 letih. Ampak definitivno - če je že 2 dni brez ji je ne več dati, ker je ta hujše verjetno skoraj že mimo in vsak naslednji dan bo lažji.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 2.2.2009 8:52:35 >

(odgovor članu metuljčica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.2.2009 9:01:27   
Janeja
Lea je imela "abstinenčno" krizo 3 dni, pa še potem se je kakšno noč spomnila, da bi imela dudo, ampak je brez joka sprejela dejstvo, da je ni več.
Vzeli smo ji jo pa pri 3,5 letih, ker je bila res hud odvisnik. Čez dan in ponoči ni bilo za zdržat brez dude. user posted image Sem tudi skoraj doktorirala s tega, kako in s kakšnim vzrokom ji vzeti dudo, ker sam v smeti jo vržt pri nas ni šlo! Potem je pa starejšemu sinu padel ven prvi mlečni zobek in tako je naslednje jutro zobna miška odnesla Janov zobek in Leine dude. Ta zgodbica je pa zalegla!

Zdaj moraš vztrajat. Vem da je hudo, ker je tudi Lea 3 noči jokala in me milo prosila za dudo, ampak sem vztrajala. Pred očmi sem imela njeno dudo, ki se vlači po vrtcu in pobira bacile, potem si jo pa v usta veselo tlači. user posted image In res ti povem, da je od takrat, ko nima več dude dosti bolj zdrava.
Takrat so meni punce povedale, da kriza traja od 1 do 7 dni. Potem pa vsi pozabijo. Še malo, pa boste brez dude, samo vztrajaj. Držim pesti!  

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.2.2009 9:30:30   
end1
moja si je dva meseca pred tremi leti dudo sama spravla in skrila. Potem je še dvakrat prosila in sem ji rekla, da naj si jo sama najde ker ne vem kje je in jo je res našla, dala v usta in spet ven pa do koša za smeti. Vse skupaj je trajalo tri dni.
Pa ima malega brtca z dudo, ampak si jo ne izposodi.
Naj ti ne bo hudo, če te milo prosi, malo jo pocrtaj in bo.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.2.2009 9:34:38   
julam
Pri nas kakšne krize ni bilo, ker sta se sama odločila, da je ne rabita več. Sta bila sicer velika velika odvisnika, ampak ta velik sinko jo je nehote pregriznil in mu ni več sedla in jo je pri 3 letih eno jutro vrgel za kavč in od takrat se ni več spomnil nanjo. Tamalemu sem pa sama pomagala, ker je zobar opozoril na nepravilno rast zobkov. Pa sem jo pri 26m čisto malo odrezala, čez 3 dni še malo. Najprej je bil žalosten, pa sem rekla, da jo je miška pregriznila. No, je kupil zgobico, še nekaj dni vlekel zrak iz cuclja potem pa rekel, da ne želi več dude.

Je pa res, da je od takrat ritem spanja nekoliko drugačen. Tavelik popoldne težje zaspi, mali tudi, pa mali se nekoliko težje nazaj uspava ponoči, če se zbudi, ker nima nobene tolažilne ninice ipd. Ampak gre na boljše.

Da povzamem: ko sta se sama odločila, da ne rabita več dude, zanjo tudi nista nikdar več prosila.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.2.2009 11:27:23   
maya2
hvala vsem... saj vem da je prav da vztrajam, je pa hudo, pa niti ni preveč vztrajala še zaenkrat. ponoči sem jo malo pobožala in ji dala roko pa je nazaj še hitreje zaspala kot prej z dudo user posted image kar me je res začudilo.... Imamo pa HB ninico in njenega kužija zdaj na vso moč stiska.....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Spontani splav, nato pa...
MioBambino

Po prvem spontanem splavu sem naslednjega otroka...

ponovno splavila (18%)

rodila nedonošenčka (5%)

rodila donošenega in zdravega otroka (49%)

rodila donošenega in bolanega otroka (4%)

še nisem zanosila (24%)

Število vseh glasov: 135

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!