|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krvna skupina
1.2.2009 20:38:51   
SANDOLINA
živjo,

mene zanima, če katera mogoče ve ali krvna skupina kej vpliva na zanositev. Jaz imam A negativno, partner pa B negativno, in se že 2 leti trudiva da bi zanosila.

hvala in lp ;-)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krvna skupina
1.2.2009 20:47:27   
irenav
Midva sva oba negativna (A in O) in imava dvojčke po naravni poti:)

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu SANDOLINA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.2.2009 21:00:13   
katra55
Krvna skupina ne vpliva na zanositev.

(odgovor članu irenav)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.2.2009 21:28:22   
Gina
Zakaj pa naj bi to vplivalo? A si mislila zaradi neskladja krvnih grup? A veš, načeloma naj tvoje telo ne bi prišlo prej v stik s pozitivno krvjo, razen če si ti imela prej splav, pa je telo prišlo v stik z rh+ krvjo, pa nisi bila zaščitena po tem (ampak dandanašnji ti itak dajo inekcijo po splavu zaradi tega), pa še to bi bilo nevarno zgolj v primeru, da bi bil plod, ki bi odmrl res rh+, pa da bi prišlo do stika obeh krvi, pa še naslednji otrok bi moral biti rh+, da bi lahko prišlo do tega, da bi tvoja kri producirala kontratelesca proti rh+ krvi. Pri rh- zarodku ne more biti nobenih ovir, saj je enaka krvna grupa kot ti. Otrok pa je lahko eno ali drugo. Tako vidiš, da v resnici naj ne bi prihajalo do neskladja rh faktorjev.

Jaz sem tudi rh-, pa moj je rh+, pa bivši je rh+, pa nisem imela nobenih težav zanosit.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.2.2009 22:34:31   
Mikica
Na samo zanositev ne vpliva, vplivajo pa protitelesa v krvi na to, ali se bo nosečnost obdržala.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2009 19:43:39   
čipka
Na samo zanositev ne vpliva, vplivajo pa protitelesa v krvi na to, ali se bo nosečnost obdržala.

user posted image

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu Mikica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.2.2009 19:53:58   
HelloKitty1
Živjo,

sem zanosila ( danes sem zvedela user posted image  ) in imam krvno skupino 0- , za fanta pa ne veva.... V primeru, da ima pozitiven faktor.. A dobim potem kakšne tablete, injekcijo?.. da ne bi slučajno prišlo do prekinitve nosečnosti.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.2.2009 20:00:29   
irenav
Ker si negativna boš v 28em tednu dobila inekcijo v vsakem primeru. Vsaj v Kranju tako delajo. 

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu HelloKitty1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.2.2009 20:04:39   
HelloKitty1
Irenav hvala:)

(odgovor članu irenav)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.2.2009 11:34:49   
Srčekgirll
IZVIRNO SPOROČILO: HelloKitty1

Živjo,

sem zanosila ( danes sem zvedela user posted image  ) in imam krvno skupino 0- , za fanta pa ne veva.... V primeru, da ima pozitiven faktor.. A dobim potem kakšne tablete, injekcijo?.. da ne bi slučajno prišlo do prekinitve nosečnosti.

Čestitke za +
Jst sm tud 0- in Rh-, pa sm dobila inekcijo v 28t, pa pol k sm rodila. Sin je pa 0+. Drgač mislm, da ma mojuser posted image tud + sam ne vem kero k. skupino.
Krvna skupina pa nima tuki nč.

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

Neposredna povezava do sporočila: 10
28.2.2009 11:50:01   
divans1
Jst mam pa krvno skupino A, ampak nč ne piše, če je + ali -, RH d +, K negativno. A to je v redu?

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.2.2009 12:39:40   
Taddy78
Jaz sem A-, moj 0+...Meni je G rekel, da če bi moj bil tudi  -, naj ne bi rabila tiste injekcije v 28. tednuuser posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.2.2009 13:00:26   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Jaz sem A-, moj 0+...Meni je G rekel, da če bi moj bil tudi  -, naj ne bi rabila tiste injekcije v 28. tednuuser posted image

Ja seveda da ne. injekcijo dobiš, ker tvoje telo razivje protitelesca na rhd+ kri. Če bi bil tvoj rhd-, bi bil vajin otrok lahko samo rhd-. Na rhd- kri pa tvoje telo ne proizvaja protitelesc. Vendar bi ti v vsakem primeru dali injekcijo,. Zaradi rizika med celotno populacijo, da otrok ni od uradnega očeta. Lahko bi bil od koga, ki je rhd+. Pa bi te zato vseeno zaščitili. Manj škode naredijo, če ti dajo injekcijo, kot če ti jo ne. Gamaglobulini itak ne škodjejo, prej koristijo.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.2.2009 13:48:14   
divans1
Pa zakaj se te injekcije sploh dobijo? Ne razumem...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.2.2009 14:54:49   
nincrli
Kaj pa, npr. če si ti + oče pa-...
pa se zanjga  ne ve katera skupina je?

< Sporočilo je popravil nincrli -- 28.2.2009 14:55:44 >

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.3.2009 12:27:20   
HelloKitty1
Evo punce , jaz sem 0 - , sem dobila injekcijo ravno zaradi proizvajanja protitelesc... dobila sem jo včeraj pa sem v 7 tedenu, v 28 . tednu dobim še eno in še eno po porodu..

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.3.2009 13:15:40   
čebelca2
inekcijo dobiš zato ker drugače telo proizvaja protitelesca - napada plod. čeprav pri prvi nosečnosti naj ne bi bilo nič narobe. v drugi nosečnosti pa lahko nastane problem - otrok je zaradi tega lahko prizadet, verjetno pa nastajajo lahko že kaki zapleti v nosečnosti. torej gre se predvsem za naslednjo nosečnost (in vse naslednje), če je to tvoja prva in si RH-... nisem se pa preveč poglabljala v to ker sem RH+

Neposredna povezava do sporočila: 17
4.3.2009 13:25:08   
Anonimen
Pri meni je bilo v prvi nosečnosti takole: bila sem Rh-, vendar pa Du+, zato injekcije nisem dobila. Zdaj sem spet noseča in sem se spomnila na to in začela raziskovati. Na Med.over.net sem našla ta odgovor:

"Po domače: obstaja slabo reaktiven Rh faktor, ki pri običajnem testiranju reagira negativno (kot Rh-), pri bolj občutljivi metodi testiranja pa pozitivno. Tako osebo (torej vas) smatramo za Rh pozitivno. Kolikor vem, v tem primeru ne potrebujete injekcije v primeru Rh pozitivnega otroka."

(odgovor članu čebelca2)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
5.3.2009 18:57:05   
Neža7
Mi3 smo vsi A+ user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.