Gina
|
Rodila sem v Lj. in rodila sem v Po. Ocena za Lj: -2 , ocena za Po:5+ Vse je pa odvisno od tvoje perspektive in od tvojih vrednot in dojemanja reči. Sama sem trpela po porodu bolečine od tega, ker je porod itak nasilje nad telesom, potem zaradi šivov, bolečine od do krvi poškodovanih bradavic in že tako vse teče od tebe in hormoni divjajo in utrujen si od poroda, nespanja, veselega vzhičenja zaradi otroka, euforičen si in čist aut od vsega, pa nisem bila sposobna ponoči x-krat vstajat in nosit okrog ure tulečega otroka - zato mi je bil blagoslov, da so mi otroka ob enajstih ali kdaj že zvečer odnesele in mi ga zjutraj ob šestih se mi zdi prinesle. Če ti je to nesprejemljivo, ker bi se sama sebi zdela zanič mama, ti otroka pač pustijo. kako je s tem pri CR ne vem. Kar se strokovnosti tiče, je Postojna za moje osebne izkušnje ne mnaoooogo višjem strokovnem nivoju, le opremo ima slabšo žal - mislim kar se oskrbe novorojencev tiče, če kaj ni ok. Če ti rečem po kmečko - v Lj. 3 ure po tem, ko sem bila popolnoma odprta, niso ugotovili, da otrok narobe leži, potem so me pa še zmerjali, ker kao nisem pritiskala ok, pa nisem mogla, ker mi otrok ni pritiskal popolnoma nič navzdol, ker se je glavica zahaklala. Potem so mutili in mutili matr, bedaki, preden so jo ven spravili, pa še vakum so hoteli delat..potem so me zašili tako, da me je bolelo še par mesecev skup ko hudič, potem so se drli čez par ur name na oddelku, ko se je otrok uro skup drl, da kakšna mama sem, da jih kličem na pomoč, jaz pa tolk šivana, vse me je dol vleklo, jedla nisem že od prejšnjega dne nič, več kot 24 ur, še pit mi niso dali ornk, ta mala pa jokaaaaala, oni me pa zmerjali, jaz pa jokala....fuj ljubljana, ma ni sploh da bi pravil. V Po. je šlo vse narobe z mojim porodom, od tega da se nisem odpirala, da sem imela zarastline, ki so mi jih povzročili v lj, ker me niso pregledali in niti ne zašili po prvem porodu, tako da so me morali strgati na roke zadnji cm, da je imel otrok 2x ovito popkovino okrog vratu, pa ga je vsakič nazaj potegnilo, pa ni bilo časa čakat na naslednje popadke, je moral prec ven, pa potem še posteljica ni šla ven....ampak so poskrbeli za vse kot da je to mala malica in s prijaznostjo in spodbudo, ter me zašili tako, da sem hodila kot rožica okrog, kot da me sploh ne bi šivali.... Take so moje izkušnje.
|