|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   savna in nosečnost
29.1.2009 19:28:01   
lepi čeveljc
Pozdravljene.

Te teme še nisem zasledila; če sem jo spregledala, se opravičujem...
Torej, zanima, kako je kaj s savno v nosečnosti. user posted image  A jo odsvetujejo, priporočajo...
Glede na krvni tlak bi jo lahko odsvetovali... user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: savna in nosečnost
29.1.2009 20:35:03   
muška
odsvetovana je

(odgovor članu lepi čeveljc)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2009 21:27:12   
Arwenko
Odsvetovana je samo pri nazadnjaških srednje-evropejcih...če pa greš malo širše raziskave brat, pa je dovoljena, celo priporočljiva, seveda če si je vajen in zmerno. Pri tem je pa potrebno poslušat svoje telo in eventuelno prilagodit čas in temperaturo v skladu z individualno reakcijo telesa. Podoben odgovor najdeš tudi pri Pušenjaku na MON. Sem pa sama brala skandinavske raziskave, kjer je savna močno razširjenja in hodijo v savno nosečnice vse do 8. meseca.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2009 8:46:24   
moci
če odmislim vse ostalo je eden od razlogov, da mi še na misel ne pride (poleg tega, da je pregrevanje v nosečnosti zelo odsvetovano) dejstvo, da so mi še na morju v enem dnevu popokale kapilare na nogah, ker je bilo zelo vroče. 

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2009 20:19:12   
kamilija
Tudi meni ne gre savna skupaj z nosečnostjo. Boljše da ne.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
30.1.2009 20:25:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kamilija)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.1.2009 7:36:39   
Anonimen
Če zdravniki odsvetujejo kopanje v topli vodi v termah, menim da tudi savna je odsvetovana.

Telo se v nosečnosti NE SME pregrevati.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
31.1.2009 16:50:18   
lepi čeveljc
O, najlepša hvala za odgovore user posted image
Tudi tega nisem vedela, da odsvetujejo že toplo termalno vodo... user posted image
Mi je prijateljica, ki gre večkrat na Finsko, razlagala, da ženske menda v savnah rojevajo (to je najbrž za relaksacijo fajn)...
Vsekakor se bom posvetovala z ginekologinjo, ampak me je firbec matral, ker sem dobila neke bone... Pa jih najbrž ne bom mogla porabit user posted image
Še enkrat hvala za vaše odgovore user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.1.2009 16:52:20   
kepa*
No, jaz si ne bi upala, saj odsvetujejo že tuširanje s preveč toplo vodo. Sicer je pa verjetno odvisno tudi od tvojega počutja.

Letos pa bo!

(odgovor članu lepi čeveljc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.1.2009 17:25:31   
Arwenko
Če nisi navajena v savno hodit, pol je res mogoče vprašanje...če pa redno hodiš pa ne vidim razloga zakaj nebi šel.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
1.2.2009 9:10:58   
simonakr

IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Če nisi navajena v savno hodit, pol je res mogoče vprašanje...če pa redno hodiš pa ne vidim razloga zakaj nebi šel.

Tudi če si navajena na savno je odsvetovana!
1. Telo nosečnice se ne sme pregrevati - da se pogreješ še mogoče ampak pregret se ne smeš!
2. Vsa ta toplota lahko povzroči krvavitev, spremembo v tlaku - posledica je da se ti lahko zavrti in da lahko padeš v nezavest in če te pač noben ne ujame se lahko precej polomiš - v najlepšem primeru jo odneseš z kakšno veliko modrico.

Verjemi, imam zelo rada savne in tople prostore in terme in plavanje v bazenih in mi je bilo zelo hudo da to zimo nism šla niti enkrat, ampak ob nosečnosti nism hotela tvegati.

Aja pa vprašala sem tud dr. Pušenjaka na MON in mi je vse lepo razložil.

"Nihče ni nikoli tako visok kot tedaj, ko poklekne k pomoči potrebnemu otroku."

RDEČI NOSKI

19.2.2009 se je rodil naš škorček Larisa

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 11
1.2.2009 9:56:40   
Arwenko
Pa ravno Pušenjak je tolkokrat pisal na MON da savna sploh ni tak problem kot se iz njega dela....pa če prebereš par linkov gor, pa greš gledat par skandinavskih raziskav in člankov vidiš da ni savna noben bav-bav.

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.2.2009 10:11:50   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

Pa ravno Pušenjak je tolkokrat pisal na MON da savna sploh ni tak problem kot se iz njega dela....pa če prebereš par linkov gor, pa greš gledat par skandinavskih raziskav in člankov vidiš da ni savna noben bav-bav.

Tudi jaz sem na monu tak zasledila. Ampak vse v mejah normale, torej da nisi not kot običajno, ampak samo toliko da se pogreješ 8 ne pregreješ), pol pa ven. Pa tako hitro tudi ne moreš telo pregret. Kaj pa ko imaš vročinouser posted image , pa po možnosti se večina nosečnic izogiba lekadola in pijejo vroče čaje. Sem ravno zadnjič brala na RR, kolk ste priporočale vroče čaje in da se fejst obleče in zakopa v vročo posteljo in pregrejeuser posted image , halo, a savno pa pol odsvetujeteuser posted image . Včasih res dobiš odgovore skregane z logiko. Da ne bo pomote, govorim za savno, za par minutk in ne za 15 minutno pregrevanje in švicanje, ko še normalen zdrav človek komaj vzdrži not.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.2.2009 12:18:01   
AnciM
Se popolnoma strinjam z Arwenko in Hope. Tudi Pušenjak ves čas poudarja: Poslušajte svoje telo! Če ti je prevroče in se ti že kar megli, verjetno tudi ne noseča ne boš vztrajala v savni tistih 20 minut, koliko je dovoljeno. Če pa greš večkrat po malo, pa ne bi smel bit noben problem. Isto velja za kopeli in banje. Prvič slišim, da nesmeš v terme! user posted image Pa toliko nosečnic se vedno tam sreča. Verjetno so tam zato, da škodujejo svojim otrokom, a ne.

Punce malo pameti v roke in razvajate se dokler se lahko. Ko pride user posted image , boste prve mesece še za tuš težko najdle čas, kaj šele za razvajanje. Uživajte v user posted image !

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.2.2009 12:25:39   
TomTaylor
Jz mislim, da bom šla v savno se malo razvajat, izogibala se bom le finskim savnam, ki so zame že takoalitako prevroče in presuhe. Turška savna z aromaterapijo mi je pa zakon.
Pa še iz svoje izkušnje povem, da se jz vedno tuširam pod vročo vodo. Tak način mi paše od vekomaj in prha, ki je manj vroča je zame že prehladna. Imam pa sicer zato, ko pridem izpod tuša kožo rdečo (moj mož je zadnjič rekel, da sem se poparila user posted image user posted image ) ampak niti v prvi nosečnosti niti sedaj ni bilo zaradi tega čisto nič narobe. Nobenih krvavitev, splavov ali kaj podobnega....Poslušam telo in delam kot mu paše.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.2.2009 13:06:18   
Najaa
Ne tak pretiravat, no ženske. Sej ste samo noseče, ne bolane... user posted image
Jaz mislim, da če je ženska navajena savne (v smislu fink, ki jo imajo že v krvi), ni panike. Drugače pa je treba malo popazit. Meni tud nenoseči ne paše, noseča bi pa v sekundi padla v nezavest.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?