|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok sam doma
27.1.2009 12:46:58   
jagoda77
Pri katerih letih se vam zdi dopustno, da bi otroka bolnega z vročino in prehladom, pustile samega doma?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok sam doma
27.1.2009 12:52:38   
blaža
Nimam še tako velikega otroka. naš ta starejši jih bo zdej imel 6. Po moje bi ga samo za krajši čas pustila, ko bo imel 9-10 let. Absolutno samo, da bi skočla v lekarno al kej na kratko. Otrok rabi mamo al pa nekoga, ko je bolan.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.1.2009 13:19:01   
Luni
Vse je odvisno od otroka! Naš tastarejši pri 11-ih ni šans, da bi bil celo dopoldne sam doma, naš sedemletnik se je pa sam odločil, da namesto k mami, bi bil rajši doma. In je bil. Seveda s telefonom ob sebi in vsem potrebnim, kar naprej sem ga klicala. In on je užival.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2009 13:23:26   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: Luni
Vse je odvisno od otroka!

Ja, točno tako. Če noče bit sam, ga ne smeš silit. Se pač ne čuti sposobnega biti sam, najbrž ga je strah.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2009 14:23:25   
puncica
jst tud mislim da je odvisno od otroka, so pa moji še mali in o tem ne bom razmišljala še kakih 10 let

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2009 19:49:08   
Gina

Vse je odvisno od otroka! Naš tastarejši pri 11-ih ni šans, da bi bil celo dopoldne sam doma, naš sedemletnik se je pa sam odločil, da namesto k mami, bi bil rajši doma. In je bil. Seveda s telefonom ob sebi in vsem potrebnim, kar naprej sem ga klicala. In on je užival.

Pri enajstih ni šans, da bi bil dopoldne sam? Ajd, saj ne rečem, če ima visoko vročino, takega ni samega doma za puščat, ampak če mu ni kaj ekstra groznega, pa je 11 let že zelo dosti star za sam biti doma. To je 5. razred, ali celo šesti.

MOja dva sta bila sicer sama doma celo dopoldne pri sedmih letih.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2009 20:56:33   
katjandraž
Mene so dans iz šole klicali za našega 6-letnika, da ima vročino, čez 1 uro pa iz vrtca, da je mala bruhala in kuha. Sem fanta prosila, če bi bil lahko 10 minut sam doma, da samo po ta malo skočim do vrtca, ki je čisto blizu, pa je jokat začel.
Se bojim, da bo naš občutljivček tudi zelo dolgo potreboval nekoga ob sebi. Še če je zdrav noče biti sam doma, tudi če sem jaz z malo pred blokom, medtem ko se on želi doma igrati. Različni so tele naši malčki in temu moramo pač take stvari prilagajati.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.1.2009 10:47:37   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Pri enajstih ni šans, da bi bil dopoldne sam? Ajd, saj ne rečem, če ima visoko vročino, takega ni samega doma za puščat, ampak če mu ni kaj ekstra groznega, pa je 11 let že zelo dosti star za sam biti doma. To je 5. razred, ali celo šesti.

MOja dva sta bila sicer sama doma celo dopoldne pri sedmih letih.

Ja, Gina, itak da ni, če neče bit! user posted image  Če jih popoldne pustim, ko je doma še tamal, brez problema tavelik urco popazi na tamalo user posted image , ampak sam doma pa noče biti! In ga ne silim. Pa ne, da ga jaz ne pustim ali mu ne zaupam, kje pa. On je tisti, ki želi biti v družbi user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.1.2009 22:05:33   
janca
Odvisno kok visoko vročino in koliko je sploh bolan. Se spomnim,da sem bila doma cel teden, ko je imela hči 40 vročino in je bila takrat stara 14 let. Definitivno pa ne bi pustala otroka bolanega doma mlajšega od desetih let. Al bi ostala jaz doma al pa bi si našla nekoga, ki mu zaupam. Tko da o tem presodi sama.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2009 9:25:53   
jagoda77
gre se za otroka od mojga, ki ga je mama pri 8ih letih samega pustila doma z vročino čez 38C in nama se je zdelo to čist nedopustno, ona pa je dejala, da je otrok dost samostojen, da je lahko sam doma. user posted image  Sva ponudila varstvo, pa ni hotela user posted image  Kva ji naj? user posted image

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2009 20:44:03   
janca
Neodgovorna do konca. Upam, da mogoče bere te forume in da si bol mal k src vzela. Oh ja, saj sem pozabla taki ljudje ko to ponejo nimajo srca.

(odgovor članu jagoda77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2009 21:33:30   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: janca

Neodgovorna do konca. Upam, da mogoče bere te forume in da si bol mal k src vzela. Oh ja, saj sem pozabla taki ljudje ko to ponejo nimajo srca.

POglej, ne moreš sodit takole. Naš ta velik je pri 38 kot rožica, skače okrog, pa se mu sploh ne pozna, da je bolan (letos poleti mi je pri 39 vročine rekel, da nima vročine, da mu je samo malo vroče) - v resnici ima vročino takoj 38, če se ga malo loteva, zelo velikokrat je imel enodnevne viroze, s po 38 vročine, naslednji dan  mu ni bilo nič - pustila sem ga samega doma takrat, pri 8. letih, ker nisem imela glih mnogo možnosti (če sem hotela obdržati dobro delovno mesto in posledično več časa z otrokom zaradi ugodnega del. časa, bila pa sem samohranilka, sem si težko privoščila iti na bolniško-  in ni nič umrl, niti ni bilo nič groznega, nobenih psihičnih posledic nima, 8-letni otrok je znal biti sam doma, ker je bil sam velikokrat že prej, ko je bil zdrav. Bejba pri tej vročini misli umret od hudega, zato je imela vedno varstvo, ker je rabila postrežbo, ni si mogla sama vzeti čaja. Hočem ti reči, da je treba najti eno črto med samostojnostjo in med varnostjo in skrbjo. Glede na splošni trend opažam, da starši otroku pustijo skoraj vse odločitve njemu. ravno zadnjič sem razmišljala, kako se starši ne morejo odločiti namesto otroka, da se mora naučit zavezat vezalke, da mora biti spoštljiv do drugih, da se mora navadit biti sam doma, da mora zvečer spat, da ne sme gledat do nezavesti risanke - vse je njegova odločitev, ne odločitev staršev in pustijo mu tudi svobodno odločitev, naj v šoli pove, ali je dovolj zdrav, da bo telovadil ali ne in to v 1. razredu, (hkrati ga pa ne pustijo, da bi šel sam do stranišča na šoli, ga moramo kontrolirat, ker se mu vmes lahko kaj zgodi) - v bistvu sploh ne opravljajo starševske vloge, ampak igrajo vlogo frenda nekomu, ki se odločat še ne zna, potrebuje starše za to. In posledično postanejo otroci neodgovorni in nesamostojni. V glavnem jih življenje kasneje zaradi tega še kako tepe včasih. Mi je hecno to, mi je pa tudi vse bolj vseeno. Vsak naj dela po svoje. Vsak bo nosil svoje posledice sam.

(odgovor članu janca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj jesti ob prehladu?
Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatre...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......