|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nuhalna svetlina
14.4.2005 12:59:09   
Barby1
Helo! Mene je ginekolog čez štiri tedne naročil na nuhalno svetlino pa me zanima, če ste ve vse šle na ta pregled????
Zanima me tudi če je to kj nevarno za otroka in kako to sploh poteka??
Mi lahko katera prosim svetuje??? Sem hotela prebrati kakšen članek o tem, pa na internetu nič ne najdem.
Hvala že vnaprej
:zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Nuhalna svetlina
14.4.2005 13:04:15   
Udb
Torej! Jaz sem šla - je bilo super, ker si dobro ogledaš svojega :duda:! Ni nič nevarna, ker ej to navaden ultrazvok. Preiskava traja 15-20 minut. Vidiš otročka, njegove organe, prešteje se okončine, slišiš srček, zmeri se otročka in glavico. In pa seveda se zmeri nuhalno svetlino. Potem se vse meritve vnese v rač. skupaj s starostjo matere. Program potem izračuna kakšna je verjetnost za kromosomske nepravilnosti.

Po moje se splača!

(odgovor članu Barby1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Nuhalna svetlina
14.4.2005 14:19:31   
Lidija-S
Živjo
jaz sem tudi bila na tem pregledu in po mojem mišljenju je to kar v redu stvar. Vidiš namreč čisto vse: okončine, srček, želodček, mehurček, pregledajo hrbtenico, obliko glavice, posebej pogleda prisotnost nosne kosti in seveda izmerijo nuhalno svetlino. Prav tako slišiš bitje srčka ter izmerijo njegovo hitrost bitja. Poleg tega je to tudi posebno doživetje za tvojega partnerja, saj je to po večini prvič, da so todi oni prisotni pri ultrazvoku in vidijo majceno detece. Ni pa to čisto nič nevarno za otroka. Pregled traja 15-20 minut, moraš pa imeti čisto prazen mehur, drugače se ne vidi nič.

Želim ti lep dan še naprej.

(odgovor članu Barby1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Nuhalna svetlina
14.4.2005 15:21:46   
Grascakinja
Nuhalna je v bistvu malo bolj obširen UZ (po bušiju, ne vaginalno), kjer vidiš svojega pikeca z vseh zornih kotov, rokice, nogice, noska, srčka, pa še poslušaš ga lahko, skratka ful je lepo ko vidiš, da ti en piki tam po bušiju salte prevrača. G meri debelino gube na pikicinem vratu zadaj. Potem izmerjene vrednosti, tvojo težo, starost in kadilski staž vnese v računalnik in program izračuna vrednost tveganja, da ima beba Downov sindrom. Končni rezultat je naprimer 1:7951 (moj). Mislim, da pri 1:300 zaženejo paniko, drugače pa ni problem.

(odgovor članu Barby1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Nuhalna svetlina
14.4.2005 19:46:23   
Anja
Ja, nuhalna svetlina nič ne boli.

Moram pa povedat da sem razočarana nad tem pri dr. Japlju (ki ga vsi full hvalijo)in to zato, ker je zmeril to svetlino in nič drugega, kaki srček? nič :( kake okončine? nič :(( Mi je moja ginekologinja naredila 100 krat boljše prvi ultrazvok :(( Pokazala vse: nogice, rokice, glavico, mehurček, srčeka..On pa nič od naštetega...

Razočarana Anja

(odgovor članu Barby1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Nuhalna svetlina
15.4.2005 10:07:22   
pi
Jaz pa sem šla na Ns k dr.Simona Čopi ( ima licenco ) in sem bila zelo zadovoljna. Na izvidu piše čisto vse, kako velik je otrok, kakšen je trebušček,...
Sicer pa imajo vsi ki imajo licenco enak program za izračun NS.

(odgovor članu Barby1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Nuhalna svetlina
20.4.2005 15:36:55   
Anja
izračun?

piše samo, da je svetlina velika 1 mm

(odgovor članu Barby1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?