|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Odtekanje plodovnice-pregled bolnica
22.1.2009 14:55:35   
pokec3609
Sem že prebrala in prebrskala vse o tem, pa nikjer konkretno zasledila tega kar me zanima.

Tkole:
Dons  sem pri G dobila napotnico za bolnico, katero moram popokat takoj ko opazim spet mokre hlačke in skupaj s hlačkami odit v bolnico kjer bodo nardil teste, če mi odteka plodovnica. Druga boljša varianta je seveda ta, da se mal polulam, pa tega ne čutim.
Glede na to, da sem šele v 22 tednu me je kar malo strah.

Zdej me pa zanima, če se je to kateri že nardil in kako je poteku postopek.....Kaj greš v bolnico , ti nardijo pač tist test al karkoli že in greš takoj domov al morš ostat v bolnici? ( tu mislim čas od takrat ko prideš v bolnico in do takrat ko ti ugotovijo kaj ti teče)

No, nato pa če mi seveda pri 22 tednih ugotovijo da recimo počasi odteka plodovnica.....kaj potem?????.....A to pomeni, da bom od 22 tedna pa do konca nosečnosti v bolnici?????? Kaj zašijejo? Cerklaža?  Al je za to že prepozno?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Odtekanje plodovnice-pregled bolnica
22.1.2009 15:41:28   
simonakr
Hmmm... Tole pa ni kar tako. A kaj kašlaš, al to voda odteče če kihneš al kar tako? Ti kar takoj v porodnišnico če boš mela še enkrat mokre hlačke.
Kako bo pa potem se bodo pa na licu mesta odločili - če ti je voda odtekla potem te bodo obdržali notri - 100%, če ni te bodo poslali domov. Kaj vse bodo naredili če ti je voda odtekla ne vem, vem pa da cerklaže sigurno ne; to delajo do max 15 t.

vso srečouser posted image

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2009 16:17:46   
uršika***
Vem , da si lahko test za ugotavljanje, če ti je odtekla plodovnica kupiš tudi v lekarni. Jaz ga sicer nisem videla, je pa baje ena varijanta v obliki vložka. Mogoče ti bo to kaj pomagalo, če nisi sigurna kaj ti teče iz nožnice. Držim pa pesti za tebe, da bo vse ok.

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2009 18:14:33   
bamoocham
Js sem imela isti problem v nedeljo..sem imela kr mokre hlaćke, pa sem  se vstrašila.
Poklicala v bolnico v SG, se pozanimala, kako je s tem, pa mi je rekla sestra, naj se pridem pokazat. Pr dežurnem sem dobila napotnico in sem šla na pregled.

Naredla mi je navadni pregled, vzela bris in potem sem čakala 5 min, če bi se kaj na palčki pobarvalo. Ker če bi se, bi pomenilo, da odteka plodovnica.

Potem je sledil še vaginalni ultrazvok in UZ čez trebuh, da sma pogledali, koliko je plodovnice. Ostala sem noter čez noč iz preventive. HB, pri meni ni odtekala, so pa ugotovili, da  imam posteljico ful nizko in spredaj,

Sem pa v 19 tednu.

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2009 18:15:05   
naia
IZVIRNO SPOROČILO: uršika***

Vem , da si lahko test za ugotavljanje, če ti je odtekla plodovnica kupiš tudi v lekarni. Jaz ga sicer nisem videla, je pa baje ena varijanta v obliki vložka. Mogoče ti bo to kaj pomagalo, če nisi sigurna kaj ti teče iz nožnice. Držim pa pesti za tebe, da bo vse ok.

žal se teh testov ne da nikjer dobiti, v lekarni so me čukasto gledali, ko sem jim za to rekla, v sanolaborju so pa včasih imela, samo jih ne prodajajo več...

Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2009 19:03:14   
pokec3609
IZVIRNO SPOROČILO: bamoocham

Js sem imela isti problem v nedeljo..sem imela kr mokre hlaćke, pa sem  se vstrašila.
Poklicala v bolnico v SG, se pozanimala, kako je s tem, pa mi je rekla sestra, naj se pridem pokazat. Pr dežurnem sem dobila napotnico in sem šla na pregled.

Naredla mi je navadni pregled, vzela bris in potem sem čakala 5 min, če bi se kaj na palčki pobarvalo. Ker če bi se, bi pomenilo, da odteka plodovnica.

Potem je sledil še vaginalni ultrazvok in UZ čez trebuh, da sma pogledali, koliko je plodovnice. Ostala sem noter čez noč iz preventive. HB, pri meni ni odtekala, so pa ugotovili, da  imam posteljico ful nizko in spredaj,

Sem pa v 19 tednu.

oh si me mal potolažla, se pravi v kolikor to ni plodovnica te hitro spustijo domov. Imam namreč tak odpor do bolnice, da prav v depresijo padem, če samo pomislim, da bi mogla tam ostat dlje časa. Pa še cel sistem doma se nam poruši, ker da bi mogla zdej v bolnico......in da to je plodovnica.....potem me verjetno tja do 36 tedna ne bodo spustili domov in bom imela strogo ležanje.
Tko da......dons sem mal več počivala, pa nč se nisem prepogibala, pa ni blo tolk mokro kot včeraj.

Je pa tko, da ker me vse kosti in mišice spodaj ful bolijo ( G mi je že pred enim mesecem rekla, da to ni nič nevarnega), da sem se že tolk navadla na to bolečino tam spodaj, da sploh ne čutim kdaj priteče .....samo pol kar naenkrat začutim vse mokro med nogami.

Če bo jutri še mokro grem jutri v bolnico in potem bo kar bo......če to ni plodovnica bom kot praviš do ponedeljka sigurno doma.......se javim......če pa se seveda ne javim, pa saj veste kaj to pomeni......da bom par tednov imela brezplačno oskrbo.....pa nč mi ne bo treba delat, itak bom pa fliknla od dolgčasa.

V glavnem javim kak bo jutri šlo, če bom šla.

(odgovor članu bamoocham)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2009 19:49:59   
ksenjuša
Tudi jaz sem imela podoben primer,s tem da sem morala notri ostati en teden(celje).So mi pa ugotovili da imam bolj malo plodovnice in ko sem po enem tednu prišla domov sem se malo bolj pazila in počivala.Bila pa sem v 30 tednu nosečnosti

gašper 11,03,2008

Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2009 20:17:25   
bamoocham
Veš, imam tudi js odpor do bolnic in vseh podobnih ustanov.
Men je blo kr hudo, ko mi je rekla zdravnica, da me bojo not obdržali.
Je rekla, da je možno, da urin uhaja, to je bilo menda pri meni. So mi svetovali keglove vaje (stiskanje mišic, da se utrdijo).
Samo čez noč sem bila, pa še 3 obroke se dobilauser posted image

Možno je pa tudi, da se potiš tk, ne res, čist možn jeuser posted image user posted image

Sej bo vse ok. Še sreča, da sem šla v bolnico..zdj mam strogo mirovanje zarad nizke posteljice do naslednjega pregleda.
Držim pesti, da bo vse ok!user posted image

(odgovor članu ksenjuša)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2009 20:22:07   
Volga
A te jaz potolažim?

No, jaz sem šla tudi lulat, ne vem, nekje v 24 tednu se mi zdi, ali pa 26. morda. In pridem v dnevno sobo - mokre hlačke. Prav mokre. Kaj zdaj? Kličem sestro, smo zagnale paniko v porodnišnici, posvetovanja in tako in so rekli, nja se grem kar pokazat. O.K., pridem ne vem ob desetih noter, je bil ravno moj G dežuren, povem kaj je, me je nekaj gledal pa to, pa eno noč noter ostat na opazovanju, potem me je šel še enkrat sredi noči gledat, je rekel, da se njemu zdi vse normalno.,....da skratim zgodbo. Grem potem domov: gospa, vse je v redu.
Grem čez tri tedne spet lulat, pridem v sobo, spet mokre hlačke. Madona. Potem pa, ponovi vajo. Grem še enkrat na WC, se vsedem na školjko, kao opravim potrebo, povlečem hlačke nazaj in kaj sem ugotovila: da si nisem dovolj hlačk dovolj dol potegnila in sem se po hlačkah enostavno polulala. To je bilo to, seveda nisem G nikoli povedala, zakaj sem bila tisto noč v bolnici na opazovanju user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9
22.1.2009 20:33:46   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: pokec3609

Sem pa v 19 tednu.

oh si me mal potolažla, se pravi v kolikor to ni plodovnica te hitro spustijo domov. Imam namreč tak odpor do bolnice, da prav v depresijo padem, če samo pomislim, da bi mogla tam ostat dlje časa. Pa še cel sistem doma se nam poruši, ker da bi mogla zdej v bolnico......in da to je plodovnica.....potem me verjetno tja do 36 tedna ne bodo spustili domov in bom imela strogo ležanje.
Tko da......dons sem mal več počivala, pa nč se nisem prepogibala, pa ni blo tolk mokro kot včeraj.

Je pa tko, da ker me vse kosti in mišice spodaj ful bolijo ( G mi je že pred enim mesecem rekla, da to ni nič nevarnega), da sem se že tolk navadla na to bolečino tam spodaj, da sploh ne čutim kdaj priteče .....samo pol kar naenkrat začutim vse mokro med nogami.

Če bo jutri še mokro grem jutri v bolnico in potem bo kar bo......če to ni plodovnica bom kot praviš do ponedeljka sigurno doma.......se javim......če pa se seveda ne javim, pa saj veste kaj to pomeni......da bom par tednov imela brezplačno oskrbo.....pa nč mi ne bo treba delat, itak bom pa fliknla od dolgčasa.

V glavnem javim kak bo jutri šlo, če bom šla.

No, upam, da bo vse ok user posted image Ampak, če ti res odteka plodovnica in boš morala ostati bolnici... čeprav se ti še tako upira, za otroka narediš vse, kajne.. Pa magari strogo miruješ do konca v bolnici.. važno, da  bo z otročkom vse ok user posted image user posted image

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

Neposredna povezava do sporočila: 10
22.1.2009 21:13:56   
Anonimen
Meni se približno dogaja da ko grem na veliko potrebo al pa se zlo močno smejim da mi kaj uide, sam to je urin upam...se pa v 26t
Sicer se pa že neki časa sprašujem zakaj  v nosečnosti kr naenkrat začne uhajat urin če prej ni nikoli..?user posted image a mogoče katera pozna odgovor?

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.1.2009 21:25:44   
bamoocham
Sicer se pa že neki časa sprašujem zakaj v nosečnosti kr naenkrat začne uhajat urin če prej ni nikoli..? a mogoče katera pozna odgovor?

To bi pa js tut rada vedela jauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.1.2009 21:31:28   
Volga
Zato ker vse pritiska na mišice medeničnega dna in če te niso dovolj ojačane, uplahnijo. 

Neposredna povezava do sporočila: 13
22.1.2009 21:32:24   
BAMBINA_

Sicer se pa že neki časa sprašujem zakaj v nosečnosti kr naenkrat začne uhajat urin če prej ni nikoli..? a mogoče katera pozna odgovor?

To bi pa js tut rada vedela jauser posted image

Ja najbrž zato, ker plod s svojo težo pritiska na mehur, kajne user posted image

*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*

Neposredna povezava do sporočila: 14
23.1.2009 14:26:20   
uršika***
IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Zato ker vse pritiska na mišice medeničnega dna in če te niso dovolj ojačane, uplahnijo. 

Jp, zato pa tolk opozarjajo, da je treba izvajat tiste Keglove vaje za mišice medeničnega dna- ko greš lulat malo vode spustiš, pa spet zadržiš itd.... seveda se da to delat tudi na suhouser posted image

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.1.2009 14:36:01   
kim09
no pri meni je pa tako, da imam ful izcedka in vsak dan ko imam izcedek, je še vložek okrog in okrog moker. in me je blo tudi strah da je to plodovnica. sem včeri rekla svojmu G pa je reku, da je to zarad tega ker mam ful izcedka. pol mi je pa itak naredu UZ (morfologija). očitno se pri tem UZ itak vidi količina plodovnice, ker ni nič reku, da ne bi blo uredu.

Neposredna povezava do sporočila: 16
23.1.2009 14:40:37   
mayflower
Keglove vaje je treba delat na suho. To med uriniranjem je sam na začetku, da dobiš občutek.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

Neposredna povezava do sporočila: 17
27.1.2009 10:33:04   
pokec3609
Evo...jst sem doma, takoimenovana voda naj bi bilo moje potenje......so mi včeraj nardili tudi morfologijo in je vse v redu , torej količina plodovnice tudi primerna.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.1.2009 10:36:14   
bamoocham
U super, samo da je vse ok!user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?