Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 21.1.2009 8:48:32
|
|
|
|
bučka.
|
koliko dni pa napišem v okence "dolžina cikla"? 28 ali 31? hvala za odgovor
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 21.1.2009 8:56:56
|
|
|
|
ursa30
|
napiši, 31 dni, če si imela zadnji cikel tako dolg. najbolje pa bo, da na dva do tri dni, tako ovulacije ziher ne boš zgrešila
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 21.1.2009 9:04:07
|
|
|
|
bučka.
|
to pa ziher . hvala ti za odgovore! lp
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 21.1.2009 9:26:47
|
|
|
|
2 Sraki
|
Drugače pa je najbolj točno merjenje temperature in preverjanje sluzi. Preko teh dveh znakov lahko točno napoveš čas ovulacije. Več si lahko prebereš na netu pod simpto termalno metodo. Vse ostalo računanje oz. kvazi računanje samo na podlagi dolžine ciklusa je larifari. lp
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 21.1.2009 9:28:53
|
|
|
|
ursa30
|
merjenje temperature je zanesljivo samo pri 30 % žensk...
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 21.1.2009 9:36:07
|
|
|
|
2 Sraki
|
Mora biti nujno merjenje in opazovanje sluzi, brez obeh ne gre!
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 22.1.2009 2:18:45
|
|
|
|
mojca345
|
sorry, sam tole res ni neredna...2 do 3 odstopanja so čist normalna...neredna je moja...prejšnji mesec 37 dni, ta mesec 29 dni...in tako vsak mesec, da res ne veš koliko bo dolg cikel in RES ne moreš izkalkulirat ovulacije... jest imam napisanih na kolderačkih da imam 29 plodnih dni...če vtipkam, k imam M od 28 do 43 dni...tko, da imaš še vseen manj blemov kot jaz...pr teb se gre za dva dni gor ali dol....
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 22.1.2009 8:15:49
|
|
|
|
bučka.
|
sej v bistvu vem, da ni neredna, ampak nisem pa vedela koliko dni naj računam glede na to, da je razlika. ja če čakaš na , pa po več kot tednu dni zaostanka dobiš M, pa verjamem, da ni fajn! upam, da pri meni ostane samo tiste 3 dni. lp
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 22.1.2009 9:43:18
|
|
|
|
kattix
|
Sexaj vsake dva dni pa je ne boš zgrešila. Midva sva v prvem poizkusu pa se nisem odločila za to, da bom računala ovulacijo. Sva takrat ko se nama je zaluštalo, enkrat na dva drugič na tri dni, pa na 1 teden. Ko sva se odločila za na začetku meseca sva sexala vsake dva dni ampak potem ugotoviš, da si samo še pod večjim stresom in včasih sexas samo zato ker moreš, da ne boš falil O. Je pa res da sem šele 19 let stara tako, da imam čas.No,...se približujem 20im;))hehe
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 22.1.2009 13:28:45
|
|
|
|
komarka
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2 Sraki . Vse ostalo računanje oz. kvazi računanje samo na podlagi dolžine ciklusa je larifari. lp Razen če si zraven preračunavaš še vrejetnost točnosti izračuna Mal se hecam. Kt da bis e šel statistiko. vcasih realno, vcasih zavaja...tko da je terba mal "telo povoprašat" kdaj bo ovulacija, ne sam statistike.
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 22.1.2009 23:48:26
|
|
|
|
mojca345
|
itak pa z to ovulacijo lahko znoriš...sem pa danes govoril az prijateljico, ki je rekla, da je zanosila tik pred začetkom M.... mislim, ni pravila no....k je tudi z ginekologinjo govorila in je rekla, da tudi ona sama ve, da to skače gor in dol...enkrat bolj na začetku, enkrat na sredini cikla in enkrat na koncu cikla... no, ja važn a ne, da je lendero in werner noseč a ne ....mislim,,,, brezveze...
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 23.1.2009 16:22:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Živjo! S fantom poskušava delati na dojenčku 2 meseca, vendar se obakrat ni prijelo. Zadnjih nekej let, je bil moj ciklus 30 dni, ta dva zadnja meseca, pa se je podaljšal za 4-5 dni, torej dobim 35 dan in so zelo zelo boleče. Da bi to bili spontani splavi dvomim, ker sem delala teste po izostanku in so bili negativni. Ima mogoče katera podobne izkušnje?
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 23.1.2009 16:45:48
|
|
|
|
mojca345
|
anonimen, jest imam že od nekdaj zelo močne M. pomeni, da moram 2 dni obvezno ležat, ker se zvijam od bolečin in vzamem bolniško. pa to ni ss.
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 28.2.2009 11:41:49
|
|
|
|
Srčekgirll
|
Jst si tu izračunam nasledno M (ta program si naloži, men ful pomaga) imenuje se menkol http://www2.arnes.si/~mpavle1/freeware.html, pol pa preverim tu na RRju. Do zdaj mi je pomagalo
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 28.2.2009 12:41:59
|
|
|
|
Taddy78
|
Punce a vam G ni povedal, da se ni na zanašat na te "plodne dneve" oz. O? Zanosi se lahko kdarkoli...
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 28.2.2009 12:47:49
|
|
|
|
divans1
|
Punce a vam G ni povedal, da se ni na zanašat na te "plodne dneve" oz. O? Zanosi se lahko kdarkoli... To se pa ne bi glih strinjala tady!!!
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 28.2.2009 12:58:02
|
|
|
|
Taddy78
|
divans1, če bi teh 10-14dni po prvem dnevu M res držalo, marsikatera punca ne bi po nesreči zanosila in ja, ker se trudimo že 3.leta na drugem otročku, mi je G lepo povedala, da se na te dneve ne zanašat...Če bi bila O res samo v tem okvirju, mislim da bi bilo vsaj 90% manj problemov z zanositvijo...
|
|
|
|
RE: kako izračunati ovulacijo pri neredni M? 28.2.2009 15:12:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Načeloma je povprečno ciklus dolg 28 dni. Ovulacija se pojavlja povprečno 14-16 dni pred NASLEDNJO menstruacijo. Torej če je ciklus dolg 50 dni, potem je ovulacija nastopila 34-36 dan ciklusa. To je povprečje, statistično izračunano, ampak ker se narava ne ravna po statistiki, seveda vsaka ženska nekoliko od tega povprečja odstopa, ali vedno ali pa po posameznih ciklusih. Pri enih se menstruacija sporoži en teden po ovulaciji, pri drugih en mesec po ovulaciji, pri tretjih pride do ovulacije takoj po zadnji mesntruaciji,... Ženska je plodna nekaj dni pred ovulacijo in še en dan po ovulaciji. Dejansko se to navezuje sposobnost preživetja semenčec. Jajčece je plodno samo nekaj ur do en dan potem, ko se spusti iz jajčnika v jajcevod. Vendar se reče, da je ženska plodna nekako 5 dni zato, ker če je imela spolne odnose npr. 3 dni pred samo ovulacijo, potem so semenčeca še vedno prisotna in živa v njenem telesu in neglede na to, da so tam že tri dni, važno je, da so na pravem mestu ob pravem času - torej ob času ovulacije. Sluz in merjenje temeprature pride v poštev samo pri določenem delu žensk, meni se sluz nikoli ni izločala v kakšni povečani količini, me je pa vedno ob ovulaciji fajn ščipalo v trebuhu nekaj ur skupaj.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako povečati možnosti za zanositevTo so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.