|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kolcanje
19.1.2009 23:43:13   
Anonimen
Kje vi čutite, da se otroku kolca?

Namreč.... jaz sem kolcanje vedno čutila tik nad sramnimi dlakami, no tam spodaj, pa tudi v 32t na UZ-ju je bil otrok obrnjen na glavico. Včeraj in danes se mi je zdelo, da se nekaj premika na ornk, da me je vse bolelo (sem v 35t) in najinemu otročičku se kolca na levi strani malo višje od popka user posted image

In še to - če sem v 32t imela zadnji UZ in ga potem več ne delajo in npr. vsi mislimo, da je otrok obrnjen na glavico kot takrat v 32t, je pa npr. v prečni legi... al te pol poterajo normalno rodit in šele ko ne gre nikamor, po CR ugotovijo, da je bil otrok v prečni legi? Ali lahko to ugotovijo (brez UZ) tudi kako drugače - mislim, da ne?

Mejčk kompliciram, ampak že prvi pord ni bil luštn, pa je bil otrok z glavico navzol...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kolcanje
20.1.2009 9:04:51   
Lorencia
Če je v prečni legi tako v nobenem primeru ne moreš naravavno roditi, tako da opozori na to - da dojenčka drugače čutiš svoji G. in vprašaj kako reagirajo v takšnih primerih. Morda ona ko je tako daleč čudi tudi že z rokami - drugače pa mislim, da se naredi še en UZ.

Zanima pa to tudi mene.

< Sporočilo je popravil Lorencia -- 20.1.2009 9:05:13 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.1.2009 9:46:21   
Najaa
G ali babca s svojimi rokami točno čuti, kako otrok leži. Že dijakinje, ki se še učijo, že znajo zatipat, kje je kakšen otrokov del, tako da se ne sekiraj, da ne bi ugotovili, kako leži.
Kar se tiče kolcanja pa ni nujno, da se je obrnil, mogoče samo ti tako čutiš. Vsekakor omeni G to.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.1.2009 16:41:23   
Anonimen
Hvala vama! user posted image Bom naslednjič, ko imam CTG omenila G, da se mi zdi, da se je otrok obrnil.

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.1.2009 16:49:41   
Anonimen
No, mene pa tudi nekaj zanima glede kolcanja: mojemu ubogemu otročku se namreč zadnje tri dni kar kolca in kolca... se mi revček že prav smili user posted image  saj če tolko kolca, ni nič narobe al?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
20.1.2009 17:21:26   
uršika***
In zakaj misliš, da ti UZja ne bodo več naredili? Meni so ga ravno danes- na datum poroda
In kot je že ena prej napisala- sigurno spretna roka že od zunaj začuti, kako je otrok obrnjen.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.1.2009 20:04:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: uršika***

In zakaj misliš, da ti UZja ne bodo več naredili? Meni so ga ravno danes- na datum poroda

Ne, v prvo mi ga niso, pa sem imela neke probleme tudi takrat (sum na zahiranost, premalo gibov,...), niti v P mi ga niso delali, pa sem bila teden pred rokom tak vsak drugi dan user posted image user posted image

Anonimna 2 - Če se mu full kolca ni nič narobe. Mojemu prvemu otročičku se je tud zelo hudo, kar naprej bi lahko rekla in tudi po porodu in po dojenju se mu je skoraj vsak podoj, ampak to mine, ko so malo večji.

(odgovor članu uršika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
21.1.2009 11:48:39   
naia
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kje vi čutite, da se otroku kolca?
jaz že zmeraj čutim kolcanje čisto spodaj pa je bila user posted image  pri 26.tednu z glavo dol, od takrat naprej pa medenično oz. včeraj na UZ je pokazalo, da sedi z ritko dol user posted image

Namreč.... jaz sem kolcanje vedno čutila tik nad sramnimi dlakami, no tam spodaj, pa tudi v 32t na UZ-ju je bil otrok obrnjen na glavico. Včeraj in danes se mi je zdelo, da se nekaj premika na ornk, da me je vse bolelo (sem v 35t) in najinemu otročičku se kolca na levi strani malo višje od popka user posted image

In še to - če sem v 32t imela zadnji UZ in ga potem več ne delajo in npr. vsi mislimo, da je otrok obrnjen na glavico kot takrat v 32t, je pa npr. v prečni legi... al te pol poterajo normalno rodit in šele ko ne gre nikamor, po CR ugotovijo, da je bil otrok v prečni legi? Ali lahko to ugotovijo (brez UZ) tudi kako drugače - mislim, da ne?

pušenjak pravi, da če ni večjih ovir (prevelik plod, ovita popkovina,...) greš lahko naravno roditi, verjetno najprej probajo, če ne gre, pa dajo CR...dosti žensk je brez večjih težav rodilo medenično...ko boš mela UZ, se bodo odločili ali za naravni porod ali CR...

Mejčk kompliciram, ampak že prvi pord ni bil luštn, pa je bil otrok z glavico navzol...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.1.2009 11:49:51   
naia
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

No, mene pa tudi nekaj zanima glede kolcanja: mojemu ubogemu otročku se namreč zadnje tri dni kar kolca in kolca... se mi revček že prav smili user posted image  saj če tolko kolca, ni nič narobe al?

naša user posted image  že celo nosečnost fuuuul kolca, od 5-10x dnevno...pravijo, da je požrešna in prehitro golta plodovnico...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.1.2009 13:58:02   
Brbs
moj G je rekel, da se otroku v trebuhu ne more kolcat, saj nima zraka zraven. To utripanje je nekaj drugega - pritisk na žilo, živec, itd. Tudi pri meni je zelo pogosto, čisto spodaj, je izredno zoprna stvar...

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.1.2009 15:34:00   
lotoska
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

moj G je rekel, da se otroku v trebuhu ne more kolcat, saj nima zraka zraven. To utripanje je nekaj drugega - pritisk na žilo, živec, itd. Tudi pri meni je zelo pogosto, čisto spodaj, je izredno zoprna stvar...

No ne vem če je kolcanje pogojeno z zrakomuser posted image   Pač otroček trenira pljuča na način kot jih lahko. Moj vedno kolca 10 min potem, ko začnem jesti npr. kosilo.
Hčerka je tud skos kolcala pa spoh ni nobena požeruhinja. Res pa je, da je polivala...

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?