|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vprašanje za drugorodke
17.1.2009 11:04:31   
PC Baby
Mene pa nekaj zanima in sicer: ko se ti začnejo popadki, taki še neredni itd in čakaš, da se pojavljajo na 5 minut /1 uro, a se greš lahko vmes stuširat, umit lase, mogoče še depilirat, ali ne? Mislim v smislu ali te preveč boli, da bi lahko to naredila, ali je nevarno itd?

Kaj ste ve počele med popadki doma in koliko časa je trajalo od prvih pa do tistih na 5 min, da ste šle v bolnico?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vprašanje za drugorodke
17.1.2009 11:15:34   
potepinček
Od prvih pa do rojstva 35 min.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.1.2009 11:17:55   
nejcko
Stuširala se boš v bolnici, za depilacijo pa tudi oni poskrbijouser posted image - edino glavo je fino imeti vsak dan vsaj kolikor toliko čisto.

Za pedikuro in manikuro pa poskrbi raje kakšen teden prej (hec).

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.1.2009 11:37:51   
misa4
IZVIRNO SPOROČILO: potepinček

Od prvih pa do rojstva 35 min.

user posted image Pa si lahko prišla do porodnišnice?? 

Jaz sem jih imela najprej na 7min, čez tri ure sem že cartala, na porodni mizi sem bila 10 minuser posted image

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.1.2009 12:53:12   
sinskaT
Potlej je res nekaj na tem, da je drugi porod hitrejši od prvega. Sama bom imela le 14-15 mesecev razlike med porodoma in že prvič je porod trajal le 3h. Le kaj lahko pričakujem tokrat? Porod doma user posted image user posted image

♪♫♪♫♫

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.1.2009 13:02:19   
misa4
IZVIRNO SPOROČILO: sinskaT

Le kaj lahko pričakujem tokrat? Porod doma user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image  takoj ko boš imela prvi popadek, gasss v porodnišnico in upaj da prideš pravočasnouser posted image

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.1.2009 14:18:51   
kristinaj
jaz sem doma na kavču ugotavljala ali so sploh popadki ali ne, ker je bilo v prvo popolnoma drugače, pa mi je pri enem 5 odtekla voda, hitro sem se preoblekla, moj me je peljal v bolnico... babica je rekla da sem popolnoma odprta in da bom rodila.... sreča, da imam do bolnice niti 5min, ker sem šla takoj na mizo porivat :=))... ne vem če je bilo 6 popadkov in mali je prijokal.... torej odkar mi je odtekla voda do rojstva je trajalo slabo urco... ne vem kako bi se vmes še depilirala....niti najmanj si nisem misila, da bo šlo tako hitro.....

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.1.2009 16:13:32   
Dadi_Gabi
Oj!
Pri nas je šlo v drugo tudi kr hitro. Okrog petih zjutraj me je malo špikalo ampak sem še spala do sedme. Špikanje je bilo kr na deset minut tak da sem se še stuširala, do depiliranja pa mi ni blouser posted image ! Nato sem še naročila kako in kaj s tavečjim in smo šli.user posted image Okrog pol desete sma bila v porodnišnici s popadki na 4 minute a ne preveč močnimi. Po poti mi je še voda odtekla in ob 11.25 je bil že drugi fantič z nami.
Veliko vzdržnosti in da bi bilo čim hitreje za tabo!!!!!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.1.2009 16:37:06   
Dadi
Pri meni je bil tako prvi kot drugi porod prbl. enako dolg cca. 7-8 ur. Pri drugem porodu so mi rekli da bo šlo vse hitreje in naj se pravočasno odpravim od doma. (živimo cca 50 km do najbližje porodnišnice) In seveda so se pojavili popadki na 10 minut. Zato sem odšla v porodnišnico, toda popadki so izginili, takoj ko sva tja prišla. Ne vem kaj je to bilo, ampak vsekakor drugi porod ni bil nič hitrejši od prvega. Za tretji porod (upam da ga bom dočakala) pa bom sigurno šla šele takrat ko bo res samo še za rodit.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Dadi_Gabi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.1.2009 17:21:42   
Pikicapokica6
Uf, prvič sem rodila v dveh urah - od predretja mehurja do rojstva. Potem bo treba zdaj kar pohitetiuser posted image !!

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.1.2009 19:59:48   
skuštrana
1. POROD - začelo se je ob 3 zjutraj, doma, ob 6 sem prišla v porodnišnico, so me poslali na oddelek, ob 9 je bila mala zunaj...
(6 ur od začetka popadkov)
2. POROD - začetek doma ob 5 zjutraj, ob 8 je bil mali zunajuser posted image (3 ure vse skupaj), bi bil še prej, samo je bil narobe obrnjen pa so se trudili da se obrne in se jeuser posted image

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.1.2009 21:07:47   
mulan
V prvo pa sva šla z dragim še na sprehod, pa pod tuš, potem pa gasa. In je trajalo vse skupaj 14 ur (8 ur v porodni).
Drugič nisem imela ne rednih, ne močnih popadkov, samo trebuh mi je vsake toliko otrdeval - ni bolelo, samo zoprno je bilo. K sreči sem bil  že na oddelku (so me obdržali en dan prej, češ, da je materični vrat tako zrel, da me ne upajo domov pustit), ker ko sem se šla pokazat k ginek., je ugotovila, da sem odprta 6 cm (a mene samo špikalo in še to neredno...). Našopali so me z umetnimi popadki - šele takrat so se začele prave bolečine - in par ur kasneje se je sin že rodil. Ne vem, kaj bi bilo, če bi bila doma. Sej se sploh ne bi odpravila v P!! user posted image  

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.1.2009 1:08:16   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: sinskaT

Potlej je res nekaj na tem, da je drugi porod hitrejši od prvega.

Statistično gledano vsekakor. Tudi pri meni. Prvič sem rojevala 13 ur, drugič 12...mater...

Drugače pa sem se jaz nisem nič od naštetega. Na delipacije, umivanje las in podobno v tistih trenutkih sploh nisem razmišljala...Pa tudi, če bi si glavo oprala...po 12/13 urah sem bila tako prešvicana, v glavnem nič ni ostalo sledu od kakršne koli telesne nege pred porodom...No edino urejeni nohtiuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.1.2009 16:17:53   
karin412
Jaz sem za oba poroda rabila od prvega popadke do rojstva 8-9 ur, pri drugem eno uro manj. Kaj sem delala-ker je bila noč, sem kar na žogi predihavala, pa malo ležala, ampak zaspati nisem mogla, pa hodila, potem sem šla v porodnišnico in tam hodila in sem rodila čez 4 ure. Jaz sem imela precej močne popadke, se mi je zdelo, da bom prej rodila, a sem bila odprta šele 4 cm, ko sem prišla v P. Aja tuširala se nisem, ker je bilo poletje, pa nismo imeli tople vode, je bila le mlačna, za vžgat boljer, pa ni bilo časa.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.1.2009 19:18:06   
zmajaz
Ja glede tuširanja ni nobene panike - jaz sem se sicer stuširala doma, vendar so me vseeno, ko sem prišla tja, najprej pod tuš poslali, tako da bi bilo čisto vseeno, če se doma prej ne bi.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.1.2009 19:39:11   
end1
sem mela cajt za vse in vse brez problema nardila. popadki so se začeli zjutraj, zvečer sem šla v porodnišnico, ko je blo na 5 min in šele drugi dan opoldne rodila. sem si vzela cajt no.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.1.2009 19:52:15   
Jančika_
Prvič je trajalo 6 ur od prvega popadka do poroda, lepo počasi se je začelo in stopnjevalo. Pred odhodom v porodnišnico sem se stuširala, na kaj drugega nisem niti pomislila (nog ravno nisem imela na frišno obritih, ker sem rekla, ah, jutri še itak ne bom rodila, hehe).

Drugič sem bila bolje pripravljena, kar se tiče obritih noguser posted image . Absolutno ni bilo časa za kozmetiko, ker mi je počil mehur in je bilo treba promptno v porodnišnico. Popadke sem dobila šele tam, s klistirjem, in skoraj bi rodila pod tušem, so me prišli iskat in zvlekli na mizo. V porodni sobi sem bila manj kot 20 minut.

Če bom še kdaj v situaciji, se vsekakor ne bom preveč obirala.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.1.2009 19:53:34   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: mulan

V prvo pa sva šla z dragim še na sprehod, pa pod tuš, potem pa gasa. In je trajalo vse skupaj 14 ur (8 ur v porodni).
Drugič nisem imela ne rednih, ne močnih popadkov, samo trebuh mi je vsake toliko otrdeval - ni bolelo, samo zoprno je bilo. K sreči sem bil  že na oddelku (so me obdržali en dan prej, češ, da je materični vrat tako zrel, da me ne upajo domov pustit), ker ko sem se šla pokazat k ginek., je ugotovila, da sem odprta 6 cm (a mene samo špikalo in še to neredno...). Našopali so me z umetnimi popadki - šele takrat so se začele prave bolečine - in par ur kasneje se je sin že rodil. Ne vem, kaj bi bilo, če bi bila doma. Sej se sploh ne bi odpravila v P!! user posted image  

o šit ejuser posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?