Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 11:15:34
|
|
|
|
potepinček
|
Od prvih pa do rojstva 35 min.
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 11:17:55
|
|
|
|
nejcko
|
Stuširala se boš v bolnici, za depilacijo pa tudi oni poskrbijo - edino glavo je fino imeti vsak dan vsaj kolikor toliko čisto. Za pedikuro in manikuro pa poskrbi raje kakšen teden prej (hec).
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 11:37:51
|
|
|
|
misa4
|
IZVIRNO SPOROČILO: potepinček Od prvih pa do rojstva 35 min. Pa si lahko prišla do porodnišnice?? Jaz sem jih imela najprej na 7min, čez tri ure sem že cartala, na porodni mizi sem bila 10 min
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 12:53:12
|
|
|
|
sinskaT
|
Potlej je res nekaj na tem, da je drugi porod hitrejši od prvega. Sama bom imela le 14-15 mesecev razlike med porodoma in že prvič je porod trajal le 3h. Le kaj lahko pričakujem tokrat? Porod doma
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 13:02:19
|
|
|
|
misa4
|
IZVIRNO SPOROČILO: sinskaT Le kaj lahko pričakujem tokrat? Porod doma takoj ko boš imela prvi popadek, gasss v porodnišnico in upaj da prideš pravočasno
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 14:18:51
|
|
|
|
kristinaj
|
jaz sem doma na kavču ugotavljala ali so sploh popadki ali ne, ker je bilo v prvo popolnoma drugače, pa mi je pri enem 5 odtekla voda, hitro sem se preoblekla, moj me je peljal v bolnico... babica je rekla da sem popolnoma odprta in da bom rodila.... sreča, da imam do bolnice niti 5min, ker sem šla takoj na mizo porivat :=))... ne vem če je bilo 6 popadkov in mali je prijokal.... torej odkar mi je odtekla voda do rojstva je trajalo slabo urco... ne vem kako bi se vmes še depilirala....niti najmanj si nisem misila, da bo šlo tako hitro.....
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 16:13:32
|
|
|
|
Dadi_Gabi
|
Oj! Pri nas je šlo v drugo tudi kr hitro. Okrog petih zjutraj me je malo špikalo ampak sem še spala do sedme. Špikanje je bilo kr na deset minut tak da sem se še stuširala, do depiliranja pa mi ni blo ! Nato sem še naročila kako in kaj s tavečjim in smo šli. Okrog pol desete sma bila v porodnišnici s popadki na 4 minute a ne preveč močnimi. Po poti mi je še voda odtekla in ob 11.25 je bil že drugi fantič z nami. Veliko vzdržnosti in da bi bilo čim hitreje za tabo!!!!!
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 16:37:06
|
|
|
|
Dadi
|
Pri meni je bil tako prvi kot drugi porod prbl. enako dolg cca. 7-8 ur. Pri drugem porodu so mi rekli da bo šlo vse hitreje in naj se pravočasno odpravim od doma. (živimo cca 50 km do najbližje porodnišnice) In seveda so se pojavili popadki na 10 minut. Zato sem odšla v porodnišnico, toda popadki so izginili, takoj ko sva tja prišla. Ne vem kaj je to bilo, ampak vsekakor drugi porod ni bil nič hitrejši od prvega. Za tretji porod (upam da ga bom dočakala) pa bom sigurno šla šele takrat ko bo res samo še za rodit.
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 17:21:42
|
|
|
|
Pikicapokica6
|
Uf, prvič sem rodila v dveh urah - od predretja mehurja do rojstva. Potem bo treba zdaj kar pohiteti !!
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 19:59:48
|
|
|
|
skuštrana
|
1. POROD - začelo se je ob 3 zjutraj, doma, ob 6 sem prišla v porodnišnico, so me poslali na oddelek, ob 9 je bila mala zunaj... (6 ur od začetka popadkov) 2. POROD - začetek doma ob 5 zjutraj, ob 8 je bil mali zunaj (3 ure vse skupaj), bi bil še prej, samo je bil narobe obrnjen pa so se trudili da se obrne in se je
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 17.1.2009 21:07:47
|
|
|
|
mulan
|
V prvo pa sva šla z dragim še na sprehod, pa pod tuš, potem pa gasa. In je trajalo vse skupaj 14 ur (8 ur v porodni). Drugič nisem imela ne rednih, ne močnih popadkov, samo trebuh mi je vsake toliko otrdeval - ni bolelo, samo zoprno je bilo. K sreči sem bil že na oddelku (so me obdržali en dan prej, češ, da je materični vrat tako zrel, da me ne upajo domov pustit), ker ko sem se šla pokazat k ginek., je ugotovila, da sem odprta 6 cm (a mene samo špikalo in še to neredno...). Našopali so me z umetnimi popadki - šele takrat so se začele prave bolečine - in par ur kasneje se je sin že rodil. Ne vem, kaj bi bilo, če bi bila doma. Sej se sploh ne bi odpravila v P!!
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 18.1.2009 1:08:16
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: sinskaT Potlej je res nekaj na tem, da je drugi porod hitrejši od prvega. Statistično gledano vsekakor. Tudi pri meni. Prvič sem rojevala 13 ur, drugič 12...mater... Drugače pa sem se jaz nisem nič od naštetega. Na delipacije, umivanje las in podobno v tistih trenutkih sploh nisem razmišljala...Pa tudi, če bi si glavo oprala...po 12/13 urah sem bila tako prešvicana, v glavnem nič ni ostalo sledu od kakršne koli telesne nege pred porodom...No edino urejeni nohti
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 18.1.2009 16:17:53
|
|
|
|
karin412
|
Jaz sem za oba poroda rabila od prvega popadke do rojstva 8-9 ur, pri drugem eno uro manj. Kaj sem delala-ker je bila noč, sem kar na žogi predihavala, pa malo ležala, ampak zaspati nisem mogla, pa hodila, potem sem šla v porodnišnico in tam hodila in sem rodila čez 4 ure. Jaz sem imela precej močne popadke, se mi je zdelo, da bom prej rodila, a sem bila odprta šele 4 cm, ko sem prišla v P. Aja tuširala se nisem, ker je bilo poletje, pa nismo imeli tople vode, je bila le mlačna, za vžgat boljer, pa ni bilo časa.
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 18.1.2009 19:18:06
|
|
|
|
zmajaz
|
Ja glede tuširanja ni nobene panike - jaz sem se sicer stuširala doma, vendar so me vseeno, ko sem prišla tja, najprej pod tuš poslali, tako da bi bilo čisto vseeno, če se doma prej ne bi.
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 18.1.2009 19:39:11
|
|
|
|
end1
|
sem mela cajt za vse in vse brez problema nardila. popadki so se začeli zjutraj, zvečer sem šla v porodnišnico, ko je blo na 5 min in šele drugi dan opoldne rodila. sem si vzela cajt no.
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 18.1.2009 19:52:15
|
|
|
|
Jančika_
|
Prvič je trajalo 6 ur od prvega popadka do poroda, lepo počasi se je začelo in stopnjevalo. Pred odhodom v porodnišnico sem se stuširala, na kaj drugega nisem niti pomislila (nog ravno nisem imela na frišno obritih, ker sem rekla, ah, jutri še itak ne bom rodila, hehe). Drugič sem bila bolje pripravljena, kar se tiče obritih nog . Absolutno ni bilo časa za kozmetiko, ker mi je počil mehur in je bilo treba promptno v porodnišnico. Popadke sem dobila šele tam, s klistirjem, in skoraj bi rodila pod tušem, so me prišli iskat in zvlekli na mizo. V porodni sobi sem bila manj kot 20 minut. Če bom še kdaj v situaciji, se vsekakor ne bom preveč obirala.
|
|
|
|
RE: vprašanje za drugorodke 18.1.2009 19:53:34
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: mulan V prvo pa sva šla z dragim še na sprehod, pa pod tuš, potem pa gasa. In je trajalo vse skupaj 14 ur (8 ur v porodni). Drugič nisem imela ne rednih, ne močnih popadkov, samo trebuh mi je vsake toliko otrdeval - ni bolelo, samo zoprno je bilo. K sreči sem bil že na oddelku (so me obdržali en dan prej, češ, da je materični vrat tako zrel, da me ne upajo domov pustit), ker ko sem se šla pokazat k ginek., je ugotovila, da sem odprta 6 cm (a mene samo špikalo in še to neredno...). Našopali so me z umetnimi popadki - šele takrat so se začele prave bolečine - in par ur kasneje se je sin že rodil. Ne vem, kaj bi bilo, če bi bila doma. Sej se sploh ne bi odpravila v P!! o šit ej
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?