|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vaje za obrat...
15.1.2009 21:03:43   
naia
živjo,

sem 35.tednov noseča in naša user posted image  se še zmeraj ni obrnila, je še zmeraj v medenični vstavi pa me zanima, če je katera delala kakšne vaje, da bi k temu pripomogla??? al je vse od pupe odvisno...kaj lahko kej sama pripomorem, da se obrne???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vaje za obrat...
15.1.2009 21:08:18   
Anonimen
Čas je še vedno,pa četudi se ne obrne pa kaj.
Se lahko rodi tudi z nogicami oz. z ritko naprej,nič takega.
lahko se tudi pri  37 tedni odločiš za zunanji obrat v porodnišnici

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.1.2009 21:09:09   
Eva***
Nisem delala nobenih vaj. Prva dva otroka sta se mi obrnila do 32. tedna, tretja pa šele v 38! Sem že mislila, da bom rodila z medenično vstavo, na obrat pa nisem želela.
Upam, da bo pri tebi enako.

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.1.2009 21:10:46   
naia
sej je rekla g da če se ne obrne, grem čez dva tedna na zunanji obrat, če pa slučajno ne bi uspel obrat pa na carski...

sam bi vseen rada sama kej naredila za to, če se le da...

(odgovor članu Eva***)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.1.2009 21:11:55   
naia
IZVIRNO SPOROČILO: Eva***
na obrat pa nisem želela.

zakaj nisi hotla na obrat?

(odgovor članu Eva***)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.1.2009 22:58:17   
Najaa
Škoda, ker se nobena ne drži teme...
Mene bi tud zanimale te vaje oz. karkoli. Sicer je še dovolj časa, pa vseeno.
Obrat v veliki večini ne uspe, roditi z ritko ali nogami naprej pa tudi ni tako fajn kot ene pišete.

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.1.2009 23:03:47   
Anonimen
ta vaje so nekak v stilu, da si nekaj podložiš pod medenico ( povšter recimo), da je medenica višje od glave, da pač otrok "smukne" ven iz medenice, pol pa z lučko nekaj čaraš po trebuhu, da sledi svetlobi in se obrneuser posted image ne vem točno, pa saj je na netu polno tega, še na monu sem videla...

men se je v 37. tednu obrnil user posted image .

in ne razumem zakaj tak strah pred obratomuser posted image otrok je donošen, tko da če se sproži porod, nima kaj bit....tist o navitju popkovine je navadna bedarija, konc koncev tud če se otrok sam obrne si lohk popkovino navije....in u bistvu otrok se itak sam obrne, zdravnik ga samo malo vzpodbudiuser posted image saj ga ne more on obrnit, pol bi mogu sežt v maternicouser posted image jst bi definitvno šla na obrat, sam zdej ne bo treba.

(odgovor članu Najaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.1.2009 9:18:24   
Lejči
Meni so svetovali ležanje na boku (na katerem je treba ležati je odvisno od tega, na kateri strani je otroček) in pa to, da grem čim kasneje na wc, ker bi ga naj poln mehur tiščal in posledično prisilil v premikanje. aja, pa čim manj sedenja....Drugače pa se moja miška ni obrnila sama od sebe, tako da so ji pomagali. Zunanji obrat ni nič strašnega, ni bilo ravno prijetno, hudo pa tudi ne. Po obratu sem nato normalno rodila z glavico naprej user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.1.2009 9:31:30   
Lorencia
Jaz imam še tudi zaenkrat prečno lego in resnično upam, da se mi mali palček notri pravočasno obrne, saj bi želela normalen porod, če lahko izbiram.

Ne vem pa, ali so vaje za prečno in medenično lego enake ?

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.1.2009 10:06:47   
dana
Jaz sem ravno včeraj govorila s sodelavko, kateri se je otrok obrnil 14 dni pred porodom. Tako da ni še vse izgubljenouser posted image  Je pa delala vaje za obrat. Sicer je rekla da sploh ni čutila tega obrata, tako da ko je šla rodit jo je bilo kar strah, ker so ji tud napovedal velikega otroka. Bila je pa to njena 3. nosečnost.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.1.2009 10:47:05   
Najaa
No sej jazb tud še ne razmišljam veliko o tem, me pa vseeno zanima glede na to, da je 3.nos. in prvič mi otrok leži prečno. V teh tednih sta bili obe prej že obrnjeni.
Ko bo treba, bomo pa svetili z lučjo... user posted image

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.1.2009 11:00:39   
geja81
Lp! Tudi moj se ni nikakor hotel obrnit, pa mi je moj G predlagal zunanji obrat pri dr. Pušenjaku. In smo tako prejšnji ponedeljek odšli v Ljubljano, kjer so ga obrnili. Uspešno!user posted image  Aha, bila sem že v 37 tednu, ko sem šla na ZO. Sedaj pa čakamo, rok je naslednjo sredo. Bomo videli! lahko se sam obrne, če ne pa greš lahko na ZO. Ni nič strašnega, le neprijetno je. Pa srečno!

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.1.2009 17:50:55   
poli*
Geja- daj, opiši kako zgleda obrat user posted image

(odgovor članu geja81)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.1.2009 22:11:13   
naia
punce,

tole sem našla
http://www.ringaraja.net/vaje-pomagajo-plodu-da-se-obrne_566.html , jih je kera delala?

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?