|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pasulj
12.1.2009 17:29:30   
Anonimen
Imam eno vprašanje.Vedno,ko sem kuhala pasulj,sem na konc dala zraven fant za pasulj in,če je bilo preredko sem zagostila z moko.Ker sem pa že parkrat prebrala,da je moka fuj,me zanima kako ga vi zgostite?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pasulj
12.1.2009 18:07:30   
Čupka
Tudi fant za pasulj je fujuser posted image . Namesto tega daš veliiiiko čebule, veliko česna, korenček, jaz dam dve veliki žlici polpekočega ajvarja, narezano in posušeno jušno zelenjavo,...
Včeraj sem ga kuhala in sicer ni bil ravno preredek, samo ni bil lepo povezan skupaj. Nekaj zajemalk sem ga odvzela, ga dala v posebej posodico, zmiksala s paličnim mešalnikom in dala zmes nazaj v veliki pisker.
pasulj je super konsistence in ravno prav godst. Brez vsake moke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pasulj
12.1.2009 18:25:08   
al1*
Lahko pa daš zraven kuhat na tanke lističe narezan krompir - ko se razkuha zgosti pasulj.

_____________________________

lp


(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pasulj
12.1.2009 19:44:18   
muška
nikoli ga ne zgostim, ker je že po naravi mojega kuhanja gost user posted image

Evo kak ga delam jaz:
-kilo belega fižola namočim večer prej

-prepražim kg.čebule, nanjo dam namočen fižol, zalijem z vodo (tolko da je fižol prekrit+ največ 2 dcl zraven), dodam začimbe + paradajz koncentrat in kuham pa seveda mešam vmes. Po potrebi dolijem malo vode, ampak nikoli pretirano preveč. Ko je fižol mehek dodam 3 (cele) naseckane stroke česna in mesek (rebrce, prekajeno slanino,....) še kuham malo in to je za prvi dan to. Po navadi ga jemo drugi dan, ko je še dodatno zgoščen, ampak če bi ga jedli že prvi dan je dovolj gost.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pasulj
12.1.2009 20:20:31   
Anonimen
Pasulja, pašta fižol ali karkoli že to je;
Skuham v ekonom loncu pol kg fižola (ga imamo za 2x) + malo soli, prej ga namakam kaki dve uri. Ko ekonom lonec po 1 uri odprem, je fižol zelo kuhan. Odlijem vodo v posodo (jo spravim), zmiksam fižol, dodam toliko vode nazaj iz posode, da je lepo gosljato. To je naša fižolova osnova, kateri dodam še zelenjavo, prepraženo čebulo, na kocke narezano meso, klobaso- poljubno kuham, že kuhane makarončke samo še pokuham, ko že zmešam....Začimbe dam notri proti koncu.

(odgovor članu muška)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pasulj
13.1.2009 8:42:08   
muška
Decembrka, to pa ni pasulj user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pasulj
13.1.2009 8:48:14   
Poka
Meni se pa beli fižol nikoli noče skuhat, pa ga tudi namočim en dan prej. Enkrat, ko je bil fižol kolikor toliko mehak, sem ga kuhala 8 ur skuja. 4 ure prejšnji dan in še 4 naslednji. Nimam pa ekonom lonca sicer.

In ne vem kaj delam narobe? Kak fižol ve kupite, da se res skuha?

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pasulj
13.1.2009 8:51:38   
muška
Jaz sem kupila v Sparu ta njihov BUdget fižol, pa je čisto OK. Bel fižol pa ostane še vedno mičkeno trd, ni čisto mehek tako kot rjav naprimer.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pasulj
13.1.2009 9:22:20   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: muška

nikoli ga ne zgostim, ker je že po naravi mojega kuhanja gost user posted image

Evo kak ga delam jaz:
-kilo belega fižola namočim večer prej

-prepražim kg.čebule, nanjo dam namočen fižol, zalijem z vodo (tolko da je fižol prekrit+ največ 2 dcl zraven), dodam začimbe + paradajz koncentrat in kuham pa seveda mešam vmes. Po potrebi dolijem malo vode, ampak nikoli pretirano preveč. Ko je fižol mehek dodam 3 (cele) naseckane stroke česna in mesek (rebrce, prekajeno slanino,....) še kuham malo in to je za prvi dan to. Po navadi ga jemo drugi dan, ko je še dodatno zgoščen, ampak če bi ga jedli že prvi dan je dovolj gost.


Muška, dovolj gost je zato, ker ga zgosti čebula, ki je daš veliko. Sicer pa se za pasulj čebule ne praži, ampak se jo nasekljano vrže v lonec (kar je tudi prijaznejše za želodec), kjer se kuha fižol. Seveda pa je lahko več verzij - stvar okusauser posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pasulj
13.1.2009 9:23:50   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Meni se pa beli fižol nikoli noče skuhat, pa ga tudi namočim en dan prej. Enkrat, ko je bil fižol kolikor toliko mehak, sem ga kuhala 8 ur skuja. 4 ure prejšnji dan in še 4 naslednji. Nimam pa ekonom lonca sicer.

In ne vem kaj delam narobe? Kak fižol ve kupite, da se res skuha?



Pri najboljšemu sosedu kupim beli tetovec. Namočit ga dam zjutraj, ker ponavadi takšne jedi skuham zvečer, za naslednji dan. Nazadnje je bil skuhan v uri in pol. Tako da nimam pojma, zakaj imaš takšne probleme.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pasulj
13.1.2009 10:33:19   
uršika***
IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Meni se pa beli fižol nikoli noče skuhat, pa ga tudi namočim en dan prej. Enkrat, ko je bil fižol kolikor toliko mehak, sem ga kuhala 8 ur skuja. 4 ure prejšnji dan in še 4 naslednji. Nimam pa ekonom lonca sicer.

In ne vem kaj delam narobe? Kak fižol ve kupite, da se res skuha?



Pa kuhaš pokritega v dovolj vode?

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pasulj
13.1.2009 11:30:41   
Poka

IZVIRNO SPOROČILO: muška

Jaz sem kupila v Sparu ta njihov BUdget fižol, pa je čisto OK. Bel fižol pa ostane še vedno mičkeno trd, ni čisto mehek tako kot rjav naprimer.
Točno tega sem na zadnje 8 ur kuhala user posted image da je bil mehak. Kuham ga pa z veliko vode oziroma stalno vlivam vrelo vodo zraven. Je pa res, da ne kuham pokritega, ker mi drugače skipi...

Sem pa že spraševala taščo in ima iste probleme. Tudi ona je rekla, da je najboljši tetovec, ampak da ga ponavadi nimajo... Pol ne vem, kaj je ta, S Budget...

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pasulj
13.1.2009 11:34:32   
Mišni
Mislim, da za pasulj ponavadi piše, da je dober tetovec ali bobrovec. Milsim, d aje bobrovec rjavi fižol.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pasulj
13.1.2009 12:56:57   
naja17
Poskuste, ko začnete kuhat, dat žlico kisa zraven, pa bo bolj mehak...

Poleg tega, da gre v pasulj čebula, ki zgoščuje, jest zgostim z rdečo papriko in nekaj malega moke, ker obužujem gost pasulj....

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pasulj
13.1.2009 14:24:43   
Čupka
Naja, tvoja misel oz. podpis mi je ful všeč. Na pamet mi je padlo kar nekaj ljudi, ki bi jim morala citirat tegale Twaina!

Ok, pa nazaj h pasulju. Zgleda da je res dul odvisno od fižola. Jaz kupujem belega tetovca od merkatorja, ga za par ur namoči, skuha se v uri in pol, brez komplikacij in to zelo, zelo do mehkega, tako da moram pazit da se ne razkuha. In tudi okusen je zelo....

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?