mamicaTaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nastya Dajte mi povedat tiste ki imate isto stare dojenčke ali tiste ki ste že mimo in se še spomnite..moj sin je star šest mesecel in pol, in se še ne obrača iz hrbtna na trebušček, obrača se levo in desno, dviguje nogice tako da prijema prstke (ne daje jih v usta), lepo prijema stvari z eno roko si jo poda v drugo roko, nima še pincetnega prijema, lepo je na žličko, sede včasih sam včasih ga mal izda še ravnotežje, ne pogleda za igračo če jo vrže na tla...meni se zdi da se čisto dobro razvija in napreduje.. Problem pa je v tem, ker imam dve kolegici ki imata ena ima 14 dni starejšo punčko ji že počne svega in svašta, ena pa ima isto starega fantka, na isti dan rojenega, pa tudi. Ona pravi da se ji že obrača, da se že pripravlja na plezanje, da prijema že rozinice z dvema prstkoma itd... Zdej pa sem se jaz kar malo zamislila, saj vem da je vsak otrok drugačen, a vseeno me malo skrbi..se pa bom potolažila, naslednji teden imam posvetovalnico in bom videla kaj mi bo povedala P. Je pa res, da je moj sin rojen 1 mesec prej in je možno da se mu tukaj malo pozna, da malo zaustaja ?? Kaj pravite ve ?? Moj obvlada vse to kar si ti napisala. Kar "zna" več je, da se obrača iz hrbta na trebuh (od dopolnjenega 5. meseca) in kotali. Glede na to da je tvoj 1 mesec prej rojen pomeni, da je v bistvu zdaj star 5 mes. in ne 6. Tako da ti bo zdaj enkrat začel vse te stvari delat. Vse ob svojem času. Kar se prijema rozinice tiče, je P poskusila pri 5 mesecih, če ga že zanima, pa jo je komaj opazil to majhno rozinico na mizi, kaj šele da bi jo prijel... Kar se pa ostalih mamic tiče je pa tko... eni 6-mesečniki že govorijo... Malo je treba vzeti v zakup vse kar rečejo. Je pa tudi res, da se pri tako majhnih pozna tudi 14 dni razlike v starosti. Moj se je začel kar naenkrat obračat in kotalit, tako da te bo tudi tvoj kmalu presenetil. Uživaj s svojim malčkom in pusti času čas. Kot je napisala Botrca: slej ko prej vsi shodijo, odvadijo od plenic, dude...
|