|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dvigovanje v nosečnosti
5.1.2009 20:54:22   
Anonimen
Pozdravljene.

Zanima me, kolikšno max. težo (približno) lahko dvigne nosečnica (čisto na začetku nosečnosti)?

Hvala za odgovor.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dvigovanje v nosečnosti
5.1.2009 21:28:32   
Anonimen
Jaz mislim, da je vse odvisno od nosečnice in tudi nosečnosti same po sebi.
Jaz sem vseh devet mesecev nosila polne škafe cunj po stopnicah, dvigovala otroke (težke 12-20kg) na previjalno, preden sem sploh vedela, da sem noseča, sem delala še precej težja fizična dela, ker smo ravno gradili hišo, pa ni bilo nič narobe in še jaz sem se celo nosečnost zelo dobro počutila.
Aja, pa nosila sem zelo nizko do konca nosečnosti.

Mislim pa, da previdnost pri vsem tem res ni odveč, sploh na začetku.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2009 21:49:56   
ribica.
Jaz sem v drugi nosečnosti dvogovala brez omejitev, predvsem prvega otroka, ki je imel cca 15 kil. Potem pa sem imela krvavitev. Moja G mi je svetovala naj ne dvigujem več kot 5 kil.Ne trdim, da je zadeva povezana, samo vem pa ne. Sedaj sem spet noseča in se izogibam dvigovanju 20 kilskega 2,5 letnika. Če je res nujno ga dvignem, drugače pa ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2009 22:15:36   
pokec3609
Ma toje ful odvisno.
V prvi sem dvigovala vse povrsti,pa mi ni blo nič.
v drugi nosečnosti ( ki ni bila rizična) nesla samo 5 kilogramski prašek, pa sem že dobila bolečine v trebuhu in rjavkast izcedek.
No po tistem sem počivala in je blo potem vse o.k.

Sam od takrat naprej nisem dvignila večkot kilogram ali max.dva. Tudi če sem šla v trgovino nisem nikoli kupila več kot za 2 kg skupaj.Sem šla raje dvakrat kot pa da bi enkrat vse prinesla.
Zdej v tretje tudi ne dvigujem ničesar kar bi bilo več kot 2 kg.
Ma ....boljš da pazim kot pa da se mi kaj zakomplicira.
Eni moji prijateljici se je ravno zaradi dvigovanja ( dvignila je škaf z mokrim opranim perilom) vlilo nekaj krvi, je šla k G, ta jo je dala v bolnico in je bila v bolnici 2 meseca.
In ker se jst bojim bolnic......

Res pa kot so ti že ostale napisale.....odvisno od vsake posameznice.

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2009 23:16:00   
pikapoka3
Zihr je odvisno od nosečnice same. Pravilo pa je do 5 kg, ki ga je treba pri drugem otroku večkrat prekršiti :)

Drugače si pa lahko postopek pravilnega dvigovanja npr. starejšega otroka ali težjih bremen ogledaš tukaj:
http://otrocarije.blogspot.com/2008/03/dviganje-in-noenje-otroka.html

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?