|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   od kdaj plačam vrtec?
5.1.2009 17:29:42   
bamby
Starejši otrok že hodi v vrtec, mlajša pa je vpisana s 1.1. 2009. Ker potrdila od zdravnika še nimava me zanima, ali res moram plačati od 1.1. do tistega dne, ko dobim potrdilo, rezervacijo??? Tako mi je namreč rekla ravnateljica vrtca user posted image .
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: od kdaj plačam vrtec?
5.1.2009 17:52:30   
metkica1
Saj za tamlajšo imaš zastonj.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.1.2009 18:14:08   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: metkica1

Saj za tamlajšo imaš zastonj.

Točno tako - če imaš v vrtcu 2 otroka, ima tamlajši zastonj, pa še za starejšega potem plačuješ za en razred nižjo ceno, kot sicer. Sem pa že parkrat brala, da so vrtci kaj zamutili in kar za oba otroka položnice poslali, tako da se kar pozanimaj in si izbori svoje pravice.

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2009 18:40:17   
bamby
Saj meni je to vse jasno, da je za mlajšega zastonj, samo bistvo je v tem, ker potrdila od zdravnika za vrtec še nimava mi pravi ravnateljica, da naj bi od 1.1. pa do datuma, ko bo to potrdilo izdano, mogla plačati rezervacijo. Mi jo v tem primeru lahko zaračuna?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2009 18:44:42   
metkica1
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Saj meni je to vse jasno, da je za mlajšega zastonj, samo bistvo je v tem, ker potrdila od zdravnika za vrtec še nimava mi pravi ravnateljica, da naj bi od 1.1. pa do datuma, ko bo to potrdilo izdano, mogla plačati rezervacijo. Mi jo v tem primeru lahko zaračuna?

jaz mislim, da ne.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2009 18:52:04   
bobek05
oprosti, ampak če sta vpisani v vrtec s 1.1. ali to pomeni, da od danes obiskuje vrtec? te niso v vrtcu opozorili na to, da si je potrebno urediti zdravniško potrdilo in oddati vlogo za oprostitev plačila vrtca za 2. otroka vsaj 2 tedna pred prihodom otroka v vrtec? mi zahtevamo, da se prinese zdravniško potrdilo že na uvajanje in to je 2 tedna pred datumom prihoda, ki so ga starši navedli, če pa nimajo uvajanja, pa na dan prihoda... otrok namreč ne more biti v vrtcu brez zdrav. potrdila..

pogodbo z vrtcem pa si že podpisala?? če si preveri kaj tam piše glede rezervacije, če pa nisi oz. v njej nič ne piše, pa se pozanimaj kje imajo to zabeleženo (v katerem pravilniku, odloku od občine idr.)... če je kje to določeno, potem boš verjetno res morala plačati.. pozanimaj se in si ČIMPREJ ZRIHTAJ zdrav. potrdilo !!

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu metkica1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2009 19:21:58   
blaža
Bamby, nam je bilo rečeno pri pedijatrinji, da naj povemo, če gre pred prvim letom v vrtec, da naj bi ga cepili prej, če ne gre še v vrtec, pa ob enem letu, da ga cepijo in izdajo potrdilo.

V vrtcu, pa nam niso nič komplicirali zaradi tega potrdila, še vprašali niso zanj.

Kaj pa vlogo za znižanje plačila vrtca, za tamlo si oddala? to je pa nujno potrebno. Mi smo za Blaža oddali skupaj z ta starejšim na istem obrazcu in to do 15. nov. sem pol klicala na občino in so rekli, da je tako vse ok in da bo Blaž zastonj.

Ne razumem kakšno rezervacijo naj bi plačala, če je ta mala itak zastonj v vrtcu?!user posted image  če bi vrtec plačevala, pol bi bil problem, tako, pa ne razumem.

Sej Blaž tudi ne gre v vrtec z dnem kot je vpisan, ker sem doma in ne vem kdaj bom dobila službo. Okvirno sem se menla za uvajanje nekje druga polovica marca, da bi šel z aprilom v vrtec, drugače pa bi že imel uvajanje decembra. Vpisan je torej že in sprejet z januarjem. potrdila tudi jaz nisem prinesla, ga bom, ko bo šel v vrtec, čeprav je že vpisan, mi ni treba plačat nikakršne rezervacije. Ne vem kaj bi jim to zdravniško potrdilo pomenlo, če ga pa še ne bo v vrtec vsaj do marca.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2009 20:25:14   
bamby
bobek05, vse akr si navedla imam zrihtano, le potrdila še ne. S 1.1. smo jo vpisali, čeprav sem jaz še 14 dni v porodniški. Pa itak je 2. otrok brezplačen, a ne? Tega pa nisem še zrihtala preprpsto zato, ker niti nisem imela še namena jo danes dat v vrtec, pač pa se postopoma uvajat vanj. Zato sem tudi šele danes kontaktirala ravnateljico vrtca in potem takoj še ZD.
Bom pa preverila tudi pogodbo.

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Sej Blaž tudi ne gre v vrtec z dnem kot je vpisan, ker sem doma in ne vem kdaj bom dobila službo. Okvirno sem se menla za uvajanje nekje druga polovica marca, da bi šel z aprilom v vrtec, drugače pa bi že imel uvajanje decembra. Vpisan je torej že in sprejet z januarjem. potrdila tudi jaz nisem prinesla, ga bom, ko bo šel v vrtec, čeprav je že vpisan, mi ni treba plačat nikakršne rezervacije. Ne vem kaj bi jim to zdravniško potrdilo pomenlo, če ga pa še ne bo v vrtec vsaj do marca.user posted image

Upam, da bo tudi pri meni tako!

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2009 22:17:08   
sttj
pa saj dobiš potrdilo takoj,ne vem v čem je problem,tudi jaz sem šla po potrdilo pa ju sploh niso pregledali,še blato sem nesla komaj čez en teden pa ni bilo nobene panike.nekateri vrtci zahtevajo,da se plačuje rezervacija,ker se zgodi,da so otroci vpisani v več vrtcev hkrati.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2009 22:27:53   
tweed
Drugi vrtci pa zahtevajo plačilo rezervacije, zato ker otrok ne hodi v vrtec, drugega otroka pa kljub temu ne morejo sprejeti... in ne dobijo dovolj evrovuser posted image

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2009 22:44:36   
bobek05

bobek05, vse akr si navedla imam zrihtano, le potrdila še ne. S 1.1. smo jo vpisali, čeprav sem jaz še 14 dni v porodniški. Pa itak je 2. otrok brezplačen, a ne? Tega pa nisem še zrihtala preprpsto zato, ker niti nisem imela še namena jo danes dat v vrtec, pač pa se postopoma uvajat vanj. Zato sem tudi šele danes kontaktirala ravnateljico vrtca in potem takoj še ZD.

bamby, če si še ti uradno na porodniški, potem imate zdaj lahko le uvajanje, ker otrok ne more obiskovati vrtca če si še ti na porodniški - govorim URADNO... če ste torej teoretično gledano na uvajanju, čeprav je bil datum vpisa 1.1., imaš zdaj še možnost, da si takoj urediš zdrav. potrdilo in ga odneseš takoj v vrtec... torej povej ravnateljici, da se zdaj do 14.1. UVAJATA, s 14.1. pa bo vključena v vrtec, kar pomeni, da bo takrat prvič tam jedla kosilo/spala in to potem s tem dnem začnejo računati vključenost otroka v vrtec... je pa res, da ne vem kako je v primeru rezervacij - kakorkoli že, ni smiselno, da bi plačevala rezervacijo DO takrat ko bi prinesla zdrav. potrdilo.. meni bi bilo bolj logično (če že imajo rezervacije), da plačuješ rezervacijo do datuma ko je otrok dejansko vključen v vrtec .. je pa res, da bi jaz do takrat že precej gnjavila, da zdrav. potrdilo mora biti (to naše vzgojiteljice vedo in starše že vnaprej opozorijo, opozorim pa jih tudi jaz že mesec dni pred vključitvijo otroka v vrtec, ko pošljem domov sklep o sprejetju otroka v vrtec, pogodbi ter kam je otrok razvrščen)...
jaz ti res svetujem, da dobro pregledaš pogodbo, ki ti jo je vrtec poslal domov, sicer pa vprašaj če imajo to zabeleženo v kakšnem odloku od občine...

Ja, 2. otrok je 100% brezplačen, zato ne potrebuješ vloge za znižano plačilo vrtca (ki si jo izpolnila za starejšega otroka), ampak potrebuješ vlogo za oprostitev plačila vrtca (ki jo neseš na občino ali vrtec - ne vem kako je pri vas urejeno)...

Upam, da se vama vse lepo uredi in ti ne boš imela kakšnih dodatnih stroškov... Sicer pa v primeru zapleta, le stopi do ravnateljice... Še vedno se je dalo kaj dogovoriti.

blaža, tvoj primer se precej razlikuje od bamby-jinega primera... glede na tvojo situacijo predvidevam, da pri vas vrtec ni nabito poln, kot je v večini vrtcev v SLO... Otrok je lahko vpisan in sprejet v mesecu januarju, vključen pa aprila, kar res pomeni, da ima marca možnost uvajanja, program vrtca pa plačujete od dneva vključitve oz. ponekod od dneva, ko otrok prvič v vrtcu je kosilo oz. spi... Rezervacije ti - predvidevam - ni bilo potrebno plačati, ker vrtec ni poln in ni potrebe po tem, da bi starši plačevali rezervacije.
Zdravniškega potrdila še ti ni bilo potrebno prinesti, ker se zdravniško potrdilo ne zahteva takrat, ko je otrok vpisan oz. sprejet, ampak takrat, ko je vključen. Jaz prosim zanj že na uvajanju, da ga do dneva vključitve zagotovo dobim. Torej ti toplo priporočam, da ga neseš kar na uvajanje - vrtec ga prej zagotovo še ne potrebuje.

Obema želim lepo uvajanje in čim manj solz..

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2009 22:58:18   
sttj
ja pri nas v MB pa trenutno res ni več nobenega prostega mesta

< Sporočilo je popravil sttj -- 5.1.2009 22:59:06 >

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.1.2009 12:48:56   
blaža
IZVIRNO SPOROČILO: bobek05

bamby, če si še ti uradno na porodniški, potem imate zdaj lahko le uvajanje, ker otrok ne more obiskovati vrtca če si še ti na porodniški - govorim URADNO... če ste torej teoretično gledano na uvajanju, čeprav je bil datum vpisa 1.1., imaš zdaj še možnost, da si takoj urediš zdrav. potrdilo in ga odneseš takoj v vrtec... torej povej ravnateljici, da se zdaj do 14.1. UVAJATA, s 14.1. pa bo vključena v vrtec, kar pomeni, da bo takrat prvič tam jedla kosilo/spala in to potem s tem dnem začnejo računati vključenost otroka v vrtec... je pa res, da ne vem kako je v primeru rezervacij - kakorkoli že, ni smiselno, da bi plačevala rezervacijo DO takrat ko bi prinesla zdrav. potrdilo.. meni bi bilo bolj logično (če že imajo rezervacije), da plačuješ rezervacijo do datuma ko je otrok dejansko vključen v vrtec .. je pa res, da bi jaz do takrat že precej gnjavila, da zdrav. potrdilo mora biti (to naše vzgojiteljice vedo in starše že vnaprej opozorijo, opozorim pa jih tudi jaz že mesec dni pred vključitvijo otroka v vrtec, ko pošljem domov sklep o sprejetju otroka v vrtec, pogodbi ter kam je otrok razvrščen)...
jaz ti res svetujem, da dobro pregledaš pogodbo, ki ti jo je vrtec poslal domov, sicer pa vprašaj če imajo to zabeleženo v kakšnem odloku od občine...

Ja, 2. otrok je 100% brezplačen, zato ne potrebuješ vloge za znižano plačilo vrtca (ki si jo izpolnila za starejšega otroka), ampak potrebuješ vlogo za oprostitev plačila vrtca (ki jo neseš na občino ali vrtec - ne vem kako je pri vas urejeno)...

Upam, da se vama vse lepo uredi in ti ne boš imela kakšnih dodatnih stroškov... Sicer pa v primeru zapleta, le stopi do ravnateljice... Še vedno se je dalo kaj dogovoriti.

blaža, tvoj primer se precej razlikuje od bamby-jinega primera... glede na tvojo situacijo predvidevam, da pri vas vrtec ni nabito poln, kot je v večini vrtcev v SLO... Otrok je lahko vpisan in sprejet v mesecu januarju, vključen pa aprila, kar res pomeni, da ima marca možnost uvajanja, program vrtca pa plačujete od dneva vključitve oz. ponekod od dneva, ko otrok prvič v vrtcu je kosilo oz. spi... Rezervacije ti - predvidevam - ni bilo potrebno plačati, ker vrtec ni poln in ni potrebe po tem, da bi starši plačevali rezervacije.
Zdravniškega potrdila še ti ni bilo potrebno prinesti, ker se zdravniško potrdilo ne zahteva takrat, ko je otrok vpisan oz. sprejet, ampak takrat, ko je vključen. Jaz prosim zanj že na uvajanju, da ga do dneva vključitve zagotovo dobim. Torej ti toplo priporočam, da ga neseš kar na uvajanje - vrtec ga prej zagotovo še ne potrebuje.

Obema želim lepo uvajanje in čim manj solz..

Potrdilo bom nesla ko bo šel na uvajanje najkasneje druga polovica marca, če prej dobim službo pa prej. Naše jasli so nabito polne in eni sosedi, ki ima tamalo pet dni za nami rojeno so zavrnili vpisa tamale v vrtec. Sprejet je bil pa samo še naš otrok in imajo polno skupino. Je pa itak zastonj in ne razumem zakaj rezervacija. manj bi zaslužli samo, če bi prišel k njim kak " prvorojenec" drugi imajo pa vsi zastonj. jaz sem govorila že v decembru, ko naj bi imeli uvajanje s tajništvom našega vrtca in so rekli, da ni problem naredit uvajanje kasneje, glede nato, da ne gre z 5.1.09 še v vrtec, ker sem še doma.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!

Steve Jobs

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.1.2009 12:50:08   
blaža
No še to sem pozabla povedat. Za rezervacijo pa prvič slišim, ker jo pri nas ni nihče omenil, pa čeprav vejo, da pride kasneje kot datum vpisa.

Sem pa vprašala vzgojiteljico, če je to problem, pa je rekla, da moje mesto se drži in da ni problema, če pride kasneje. user posted image

< Sporočilo je popravil blaža -- 6.1.2009 12:51:11 >

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.1.2009 14:44:03   
end1
če si ga vpisla s 1.1. ne vem zakaj ne bi plačala za cel mesec. Tudi če otroka nimaš v vrtcu, ker je npr. bolan plačaš polno ceno. 

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.1.2009 20:01:41   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: end1

če si ga vpisla s 1.1. ne vem zakaj ne bi plačala za cel mesec. Tudi če otroka nimaš v vrtcu, ker je npr. bolan plačaš polno ceno. 

Zato naj ne bi plačala, ker je za 2. otroka zastonj. Za starejšega pa vem, da je tako kot si napisala. Je pa tamala stara 11M.

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.1.2009 9:34:07   
rose
Vrtec se plača s prvim dnem vpisa. to je pri tebi 1.1.. Ker pa je drugi otrok, ga ne plačaš ti, ampak država!!! To pomeni, da vrtec dobi denar. Mi npr. dobimo domov za drugo hčerko tudi račun in položnico, kjer je razviden razred in cena, le za plačilo = 0€. Tako da jaz ne vem, zakaj bi mogla plačevat še rezervacijo????? A zdaj so spet dovoljene rezervacije? Kar nekaj, samo da denar pobirajo!!!! Glede tega se še na občini malo pozanimaj.
Kar se pa tiče zdravniškega potrdila, mi smo ga mogli prinesti že na uvajanje. Je pa tako, da mora biti otrok cepljen predno gre v vrtec.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Pogradi.
пеперутка16

Da/ne in zakaj?

Da. (54%)

Ne. (44%)

Ne vem. (3%)

Število vseh glasov: 39

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!