blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: bobek05 IZVIRNO SPOROČILO: bamby bobek05, vse akr si navedla imam zrihtano, le potrdila še ne. S 1.1. smo jo vpisali, čeprav sem jaz še 14 dni v porodniški. Pa itak je 2. otrok brezplačen, a ne? Tega pa nisem še zrihtala preprpsto zato, ker niti nisem imela še namena jo danes dat v vrtec, pač pa se postopoma uvajat vanj. Zato sem tudi šele danes kontaktirala ravnateljico vrtca in potem takoj še ZD. Bom pa preverila tudi pogodbo. bamby, če si še ti uradno na porodniški, potem imate zdaj lahko le uvajanje, ker otrok ne more obiskovati vrtca če si še ti na porodniški - govorim URADNO... če ste torej teoretično gledano na uvajanju, čeprav je bil datum vpisa 1.1., imaš zdaj še možnost, da si takoj urediš zdrav. potrdilo in ga odneseš takoj v vrtec... torej povej ravnateljici, da se zdaj do 14.1. UVAJATA, s 14.1. pa bo vključena v vrtec, kar pomeni, da bo takrat prvič tam jedla kosilo/spala in to potem s tem dnem začnejo računati vključenost otroka v vrtec... je pa res, da ne vem kako je v primeru rezervacij - kakorkoli že, ni smiselno, da bi plačevala rezervacijo DO takrat ko bi prinesla zdrav. potrdilo.. meni bi bilo bolj logično (če že imajo rezervacije), da plačuješ rezervacijo do datuma ko je otrok dejansko vključen v vrtec .. je pa res, da bi jaz do takrat že precej gnjavila, da zdrav. potrdilo mora biti (to naše vzgojiteljice vedo in starše že vnaprej opozorijo, opozorim pa jih tudi jaz že mesec dni pred vključitvijo otroka v vrtec, ko pošljem domov sklep o sprejetju otroka v vrtec, pogodbi ter kam je otrok razvrščen)... jaz ti res svetujem, da dobro pregledaš pogodbo, ki ti jo je vrtec poslal domov, sicer pa vprašaj če imajo to zabeleženo v kakšnem odloku od občine... Ja, 2. otrok je 100% brezplačen, zato ne potrebuješ vloge za znižano plačilo vrtca (ki si jo izpolnila za starejšega otroka), ampak potrebuješ vlogo za oprostitev plačila vrtca (ki jo neseš na občino ali vrtec - ne vem kako je pri vas urejeno)... Upam, da se vama vse lepo uredi in ti ne boš imela kakšnih dodatnih stroškov... Sicer pa v primeru zapleta, le stopi do ravnateljice... Še vedno se je dalo kaj dogovoriti. IZVIRNO SPOROČILO: blaža Sej Blaž tudi ne gre v vrtec z dnem kot je vpisan, ker sem doma in ne vem kdaj bom dobila službo. Okvirno sem se menla za uvajanje nekje druga polovica marca, da bi šel z aprilom v vrtec, drugače pa bi že imel uvajanje decembra. Vpisan je torej že in sprejet z januarjem. potrdila tudi jaz nisem prinesla, ga bom, ko bo šel v vrtec, čeprav je že vpisan, mi ni treba plačat nikakršne rezervacije. Ne vem kaj bi jim to zdravniško potrdilo pomenlo, če ga pa še ne bo v vrtec vsaj do marca. Upam, da bo tudi pri meni tako! blaža, tvoj primer se precej razlikuje od bamby-jinega primera... glede na tvojo situacijo predvidevam, da pri vas vrtec ni nabito poln, kot je v večini vrtcev v SLO... Otrok je lahko vpisan in sprejet v mesecu januarju, vključen pa aprila, kar res pomeni, da ima marca možnost uvajanja, program vrtca pa plačujete od dneva vključitve oz. ponekod od dneva, ko otrok prvič v vrtcu je kosilo oz. spi... Rezervacije ti - predvidevam - ni bilo potrebno plačati, ker vrtec ni poln in ni potrebe po tem, da bi starši plačevali rezervacije. Zdravniškega potrdila še ti ni bilo potrebno prinesti, ker se zdravniško potrdilo ne zahteva takrat, ko je otrok vpisan oz. sprejet, ampak takrat, ko je vključen. Jaz prosim zanj že na uvajanju, da ga do dneva vključitve zagotovo dobim. Torej ti toplo priporočam, da ga neseš kar na uvajanje - vrtec ga prej zagotovo še ne potrebuje. Obema želim lepo uvajanje in čim manj solz.. Potrdilo bom nesla ko bo šel na uvajanje najkasneje druga polovica marca, če prej dobim službo pa prej. Naše jasli so nabito polne in eni sosedi, ki ima tamalo pet dni za nami rojeno so zavrnili vpisa tamale v vrtec. Sprejet je bil pa samo še naš otrok in imajo polno skupino. Je pa itak zastonj in ne razumem zakaj rezervacija. manj bi zaslužli samo, če bi prišel k njim kak " prvorojenec" drugi imajo pa vsi zastonj. jaz sem govorila že v decembru, ko naj bi imeli uvajanje s tajništvom našega vrtca in so rekli, da ni problem naredit uvajanje kasneje, glede nato, da ne gre z 5.1.09 še v vrtec, ker sem še doma.