|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod
5.1.2009 14:45:45   
law1978
Živijo!

Jaz sem pa nova na portalu.
Stara sem 30 let in moja prva nosečnost gre proti koncu. rok imam konec januarja.
Ker so se mi začela pojavljati nekatera vprašanja, prosim za pomoč: kako bom vedela, da mi je voda začela odtekati oziroma, da so se začeli popadki? Kaj pravite  glede epiduralne in porodnišnice v Postojni?user posted image

Hvala in lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
5.1.2009 14:56:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu law1978)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porod
5.1.2009 15:01:52   
Hope2
user posted image user posted image

Ja, kot pravijo, boš že vedela. Meni voda ni odtekla, tako, da ti ne znam povedat. Ta prave popadke pa sem tudi dobila šele na porodni postelji, bili so pa kot hudi krči ob M in kot šraufanje pri driski, s tem da me je še v križu sekalo ko sto bogov. Pred porodom pa sem imela vsaj 1 mesec "popadke", sam po jakosti in dolžini, daleč od ta pravih, torej tudi pravih popadkov ne moreš zgrešit.

Glede epiduralne ne vem, sem imela porod brez vseh protibolečinskih zadev

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 5.1.2009 15:03:35 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.1.2009 15:27:46   
Gina
Popadkov ne moreš zgrešit, ker bolijo. Pa ne samo malo, ampak bolijo kar precej bolj kot malo. Meni so bili podobni krčem pri menstuaciji, samo mnogo bolj močni. 3x sem rodila brez epiduralne, samo sem bila ena velika trapa. Če bi rodila še enkrat, bi z epiduralno, ker res ne vem vzroka prenašanja bolečin, če ni treba.

Rodila sem 2x v Ljubljani, ocena: porazno , porazno, nestrokovno, boleče za telo in dušo.
Rodila sem 1x v Postojni,ocena: neprimerljivo bolj strokovi so bili, kljub mnogim zapletom, pa še prijazni, en se ni ne pritoževal čez mene, ne se drl name, ne poniževal kot v Lj, skratka fajn porodnišnica, prijazna mamicam in otrokom (je pa tako, da tiste ki niso doživele ljubljane, pa so mal razvajene, so pričakovale hotel, kar pa postojna ni, je samo prijazna porodnišnica, kjer te nihče ne ponižuje in poskrbijo lepo zate).

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
5.1.2009 15:42:48   
rija
ni nujno, da bo vedela, da ji je odtekla voda....

meni je v spanju in ko sem se v transu zvalila s postelje, sem mislila, da sem se polulalauser posted image

me nabaše moj v avto, letiva v lekarno, ga pošljem noter, da naj vzame test za ugotavljanje plodovnice......in glej ga zlomka, moj pride ven z dvema clear blujema.....user posted image  ob treh zjutraj......jaz sem mislila, da ga raztrgamuser posted image user posted image user posted image  v tisti paniki.....pa mi pravi, da mu je to dala lekarničarka.....user posted image  se odpravim do nje, pa jo vprašam, če misli, da jaz to res rabim.....user posted image user posted image user posted image

malo za hec....sicer pa bi drugič že vedela....user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.1.2009 15:44:29   
Hope2
Maš pa slabe izkušnje z LJuser posted image . Jaz imam z LJ P take izkušnje kot ti z postonjsko, same pohvale. Porod pa nič hudega, sem že kaj bolj bolečega dala skoz

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.1.2009 16:08:38   
law1978

Ojla!
Hvala za nasvete oz. vaše izkušnje!
Problem odtekanja vode?!Že več kot en mesec imam manjše izcedke - gin. je rekla, da je zaradi protiska ploda, pa še nizko nosim. Zato se še bolj bojim, da ne bom vedela kdaj bo voda zares odtekla! Al so to večej količine, da ne moreš zgrešit?user posted image user posted image user posted image

Tud jaz sem že slišala precej kritik glede lj porodnišnice!Tko, da sem se odločila za epiduralno v postojni, čeprav sem z goriške (v šempetru namreč epiduralne ni!)user posted image user posted image

lp law1978

(odgovor članu law1978)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.1.2009 16:35:13   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Maš pa slabe izkušnje z LJuser posted image . Jaz imam z LJ P take izkušnje kot ti z postonjsko, same pohvale. Porod pa nič hudega, sem že kaj bolj bolečega dala skoz

tudi jaz. Prijazno osebje, dobra babica in dobra zdravnica. Profesionalno in na ravni! Porod- imela sem samo uno tekočino v žilo, brez epiduralne ali česarkoli drugega... In mi ni bilo hudo.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.1.2009 16:35:20   
Hope2
Ko so meni predrli mehur, je te vode bilo tolk, da je kar teklo, pa teklo, pa teklo, pa teklo, kot da bi vsaj 20x šla ornk lulatuser posted image

Drugače pa pravijo, da se res vlije enormna količina, imaš res poplavo pod sabo,  lahko pa ti voda pušča tudi po kapljicah in sploh ne opazišuser posted image

(odgovor članu law1978)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2009 17:19:42   
onur
Kaj pravite  glede epiduralne in porodnišnice v Postojni?
Epiduralna v Postojni - hvala bogu, da sem jo lahko imela. Bil je prisoten anestezist Grmek. Vsako uro me je prišel pogledat in vprašat kako sem. Malo so mi noge mravljinčle, pa riti nisem čutila, drugač pa zakon. Nič ne čutiš. Samo proti koncu, ob izstisu, mi jo je babica nekoliko znižala, da sem čutila popadke, vendar še to kot otrdevanje trebuha in ne bolečine.

Voda ti res lahko odteka po kapljicah. Opazuj izcedke in mokroto na spodnjih hlačkah. Meni je voda naenkrat odtekla. Sredi noči, sem čutila močno brco in se je najprej malo pocedilo, nato pa je kar kapljalo in se ni ustavilo.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.1.2009 17:37:27   
Gina
Meni je tudi odtekala po delih. Samo a veš, to ni glih po kapljicah. Sem se na postelji obrnila, pa je ven steklo več kot za poln vložek. Pa sem ležala, pa ni bilo nič, pa sem hotela vstat, pa spet za poln vložek, pa tako....celo noč.....ker so rekli, da imajo gužvo, naj kar doma še mal počakam do jutra.user posted image  Valjda nisem nič spala. Ampak hočem ti reči, da veš da ti voda odteka, tudi če bolj po malem.

(odgovor članu onur)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.1.2009 17:50:49   
kristinaj
ne skrbi, boš že vedela in čutila...

kar se tiče postojne ti ne znam povedati nič, le kar prebiram in so mnenja deljena kot povsod drugod... mene pri postojni skrbi le to, da nimajo pediatrije in mora otroček v ljubljano...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu law1978)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.1.2009 19:28:25   
čipka
Epiduralna v Postojni je zakon. Naslednjič grem spet definivno tja. user posted image user posted image user posted image

my little babygirl - moja največja sreča
-

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2009 19:40:22   
Anonimen
To ves, itak, ne mores zgresit.
Epiduralna ja, ce imas nizek ali srednji prag bolecine. Ce imas zelo visokega, je pa za razmislit ali ja ali ne.

(odgovor članu čipka)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.1.2009 21:01:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lukrecija

Ko ti bo odtekla voda boš vedela po količini vode, ki ti bo tekla po stegnih.

Ni nujno! Lahko odteka tudi po kapljicah. Kako veš, če je to to? Imaš tak občutek, kot da bi se čisto malo polulala. Par kapljic. Pa voda je lahko nežno roza obarvana. Sicer se pa dobijo neki testerji v lekarni.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
7.1.2009 16:30:55   
law1978
Anonimen!
Ma kako bom pa vedla al je to voda, ki mi odteka po kapljicah al je to povečan izcedek (ki ga mam že neki časa)?res se bojim, da ne bom vedela kdaj?user posted image

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.1.2009 16:52:02   
uršika***
Law tukaj še ena januarčicauser posted image
Če si nova na forumu, bi ti priporočala, da greš na forum čvekanje v pričakovanju in nas tam poiščeš- Januarčice. Te bomo vpisale na seznamček, pa skupaj čvekale še teh nekaj tednov, dokler smo še lepe okrogleuser posted image

(odgovor članu law1978)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.1.2009 16:55:01   
Anonimen
uršika a tkole novačiš user posted image po forumuuser posted image user posted image pridnauser posted image

(odgovor članu uršika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
7.1.2009 17:00:21   
uršika***
hehe, skrbim da nas bo čimveč na kupu, da bo toplouser posted image
Saj veš, da imam rada januarske dojenčke k so tko lepiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.1.2009 17:01:49   
Anonimen
januarske dojenčke k so tko lepi

user posted image user posted image to pa res user posted image

(odgovor članu uršika***)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
7.1.2009 17:05:40   
Piruri
Mene tudi zanima, zakaj v MŠ ne povedo, kako izgleda ta plodovna voda?! V prvo sem bila tudi sama v dilemi, če bom vedela ali mi odteka voda...ko sem pa ob porodu videla/čutila koliko in kakšna in kako to izgleda, mi je bilo sploh žal, da sem se sekirala...
Te vode je precej (toliko, da si ne predstavljaš, kje se je zadrževala),je zelo topla, bolj kot urin, zelo motna in mogoče malo krvava...razlika med izcedkom in porodno vodo je tudi v gostoti...

PO porodnišnica je mamicam prijazna in porodnemu oddelku grejo same pohvale.

EA je bila zame čudovita izkušnja, vsaj otroku ne bom celo življenje ponavljala, kako me je bolelo, ko sem rojevala...ampak, da je bil to od začetka do konca eden izmet lepših izkušenj mojega življenja...

www.by-ab.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.1.2009 18:13:27   
AnciM
Punce ne prevelike panike zganjat zaradi uhajanja plodovnice po kapljicah. Meni je G rekla, da naj ne skrbim, saj lahko otrok preživi brez nje kar nekaj časa. Le do infekcij lahko pride. Kaj pa tiste, ko jim voda začne odtekat po kapljicah že v 25 tednu? Če imajo srečo, še vedno lahko dočakajo 37 teden in tako donosijo. Moja kolegica je imela to srečo, res pa je bila ves čas v P.

Ni isto kot če se kar ulije, ker takrat pa je problem, da otrok zdrkne v porodni kanal. Zato v tem primeru priporočajo ležanje. Zadnji mesec imamo itak ravno zato večkrat preglede in poveš G, da imaš nekam veliko izcedka in če je to slučajno plodovnica.

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.1.2009 22:10:42   
roberta
ko odteče vode, veš, da je to to. če lulaš gre pač tekočila po drugi "luknjici" ven, kot če odteče voda. že samo to, ti da vedeti, da je to voda in da se porod začenja.

sicer je pa meni po malo in malo odtekala, cca. 0,5 dc, tako, da vzameš vložek in je to to. sem pa takoj vedela za kaj se gre...user posted image

roberta

(odgovor članu law1978)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   nadomestilo +bolečine v trebuhu
13.1.2009 11:47:18   
law1978
Prosila bi, če bi mi lahko katera povedala kako center za ... nakazuje denar v času porodniškega. Jaz sem začela s porodniškim 08.01.2009. kdaj naj bi dobila prvo nakazilo?
Pa še nekaj v zvezi z nosečnostjo;  grem proti koncu 37.tedna in me v spodnjem delu trebuha grozno tišči, včasih tko, da komi hodim. A je to neki normalnega al je razlog za zganjat paniko?

Hvala za odgovor!user posted image user posted image user posted image

ps; ta zadnji mesec pa gre grozno počas! upam, da bom šla rodit kaj prej!kdo bo zdržal do 5.februarja!!Lahko bo pa luna 26 januarja kaj pripomogla!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?