|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
8.4.2005 16:32:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   Otrdevanje trebuha
8.4.2005 19:09:30   
Naja31
Ce ti redno otrdeva v rednih casovnih presledkih pejt takoj v porodnisnico, ker to so potem pravi popadki. Ta sestra tvoje G je pa mal cudna. Saj se ni cas, da bi rodila, bi te morala takoj na pregled vzeti, ce je tako resno, kot ti opisujes.

Meni je otrdeval tako, da cel trebuh postane cisto trd, ob tem pa sem imela obcutek kot da cel trebih dol vlece. Ce je pa samo posamezen del trebuha trd, je pa to ponavadi ritka ali glavica.

Ce imas obcutek, da ni vse tako kto bi moralo biti, pejt raje preveriti v porodnisnico. Saj zoto so tam.

Srecno!
Lp, Naja :nosecka: se 3 dni

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Otrdevanje trebuha
8.4.2005 19:50:26   
CIPRESA
Tudi mene to zanima, ker imam včasih tak čuden občutek in to vedno takrat ko otok brca ali se premika.
Ali je to tudi otrdevanje??

Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
8.4.2005 21:51:12   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4
   Otrdevanje trebuha
9.4.2005 15:48:44   
dory
Pri otrdevanju ti cel trebuh naekrat otrdi in postene ko kamen..ob tem se pojavi rahla bolecina...ce se pojavi vec kot 20x na dan v intervalih je najbols takoj obvestit G o tem...sploh je pa nevarno,ce te ob tem spremljajo bolecine v krizu,tiscanje navzdol...to je pa takoj se za pokazat...

Neposredna povezava do sporočila: 5
   Otrdevanje trebuha
9.4.2005 16:30:18   
Naja31
A je danes ze kaj bolje?

Ce tvoj G ne dela, potem pejt kar v porodnisnico.
Mislim, da ni treba nic prej poklicati, saj so dezurni 24h na dan. V pritlicju je sprejemna pisarna in gres tja ter poves kaj te matra, pa te bodo pogledali.
Ne vem ce je nujno, da dol pritiska. Pri meni je tak obcutek. Jaz sem sla nekje okrog 32. tedna tudi enkrat do moje G, ker se mi je zdelo, da malo prepogosto otrdeva trebuh. No,pa me je obcutek varal. Vse je bilo ok. Sem pa tudi jaz dobila Buscopan in se je umirilo.

Lp, Naja

Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
9.4.2005 16:46:33   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 7
   Otrdevanje trebuha
10.4.2005 10:03:23   
dory
Jest sem jedla buscopan..3 na dan,pa ni nic zaleglo...

Neposredna povezava do sporočila: 8
   Otrdevanje trebuha
10.4.2005 10:14:54   
Gina
Če rata trebuh trd, ko se izboči, to pomeni, da je to takrat, ko se otrok obrne in postavi tako, da te tišči. Če ti buscopan pomaga, potem sigurno ni nič hudega. Če bi te pa zraven zvijalo, fino bolelo, ne le otrdevalo in bilo kot kamen, bi bil pa to znak za preplah. Trebuh proti koncu vedno otrdeva, pa to čutiš sploh, če otrok nima veliko prostora v trebuhu, kot tiščanje na trebuh. Ne znam drugače povedat. Trebuh je že tako raztegnjen, ko pa se o0brne, pa to občutiš še bolj.
Vsaka mišica, ki je zelo močna, se pravi ni mlahava, mora biti po utrjevanju raztegnjena. Če tega ne narediš, se ob vsakem raztezanju avtomatično skrči. Če imaš mišice preveč "nabite", se pravi si pred kratkim ali dolgoročno nekaj s tistimi mišicami delala, pa imajo sploh težnjo ob vsakem raztezanju skočiti avtomatično skupaj. Zato imaš krče po nogah. Lahko pa ti zato tudi zateguje trebuh. V nosečnosti pa je to še izraziteje. Magnezij včasih pomaga, ni pa nujno, da v celoti. Ali si pred nosečnostjo delala trebušnjake, ali se drugače ukvarjala s športom? Morda si samo tako suha, da teža v nosečnosti tako deluje nate? Ne poznam situacije, samo ugibam nekatere vzroke. To je le en del resnice, ki bi lahko bila vzrok tvojemu otrdevanju trebuha.
Še ekrat: če te pa zraven črviči in boli še na drug način, se pa pojdi pokazat.

Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......