|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zacetek uvajanja
26.12.2008 19:32:15   
tatly
lp
moja hcerka bo dopolnila 4 mesece in ni vec dojena.
zanima me ce mi hoce katera pomagat o gh kako jo zaceti uvajati,kaj in kolikokrat na dan?*
hvala

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zacetek uvajanja
26.12.2008 19:51:46   
Pikapolonica_
Ti bom napisala, kako smo mi začeli, čeprav dosti kasneje.
Najprej sem prvi dan prekuhala jabolko in mu ponudila zgolj sok od jabolka, par žličk (bil je polno dojen, tako da niti okusa čaja ni poznal). naslednji dan sem majhno pretlačila in mu ponudila večinoma soka z malo kaše, in potem tretji dan seveda vse skupaj pretlačeno in je bil kar priden, je zmatil nekje 50ml (na oko rečeno). Potem sem dodala hruško ali pa samo hruško. Enako s korenjem, sem mu naredila potem kar tak pretlačen korenček + jabolko. Itd. Že znane okuse sem mu kombinirala z novimi. Jabolko + banana, jabolko + korenje, korenje + krompir, krompir + bučke ... pač lepo postopoma.

Aja, najprej sem mu dala prvi obrok pred dopoldanskim spanjem, nekje po 14dneh še drugi obrok v času kosila. Po nekje 1mesecu uvajanja sem uvedla še mlečni obrok zvečer (delan z mojim mlekom ali AM). To so bili riževi kosmiči, dodano kakšno sadje in vse skupaj prelito z mlekom. Nazadnje smo uvajali zajtrk, pa še to takrat, ko je koške lepo grizel sam (moj sin se je precej dolgo dojil). Okoli 8meseca je dobil tudi že malice (razno suho ali narezano sveže sadje, da jih je sam pobiral in nosil v usta). Nekje pri 8mesecih je dobil tudi skuto, skupaj s sadjem in pa navadni jogurt. KM po dopolnjenem enem letu.

< Sporočilo je popravil Pikapolonica_ -- 26.12.2008 19:55:12 >

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.12.2008 19:59:36   
tatly
pikapolonica-hvala ampak samo to se kaj je km
pa naj nebi od zacetka po eno zlicko?

1.9.2008 ob 10.02 se nama je pridruzila najina stella tezka 3140g in velika 50cm
5.5.2010 ob 6.10 se nam je pridruzila se nasa druga princeska anella tezka 3530g in velika 52cm

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.12.2008 20:36:11   
Netopirčy81
KM - kravje mleko.

Jest sem naši dragi pri 6.mesecih začela dajati malo sadnih kašic ( banana, jabolko), kasneje sem delala kašice (iz DM-ja), ki se zmešajo z vodo. Pri ene 7. mescih sem ji že mešala z navadnim mlekom. K sreči ni bilo nič narobe (da bi bla kaj alergična). Danes je že vse user posted image

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.12.2008 22:29:57   
smejčica

O, tatly, pozdravljena. :)

Meni je p rekla, da ne rabim samo eno žličko dat. Je rekla, da je pomembno, da daješ po eno živilo, da se potem ve, na kaj je alergične (če slučajno je).

Jaz sem že dajala po dve, tri žličke, ko sem začela uvajat, nato pa vsak dan več, ker je imela vse tako rada. No, tako je še zdaj. Popapa vse, kar ji daš. Tudi zeleno solato je že dobila pri enem letu. user posted image

Začela sem z jabolkom, banano, korenčkom, krompirčkom, bučkami,....(pa prekuhavala jaz nisem sadja, čeprav mogoče ne bi bilo slabo; zelenjavo sem pa skuhala in dodala adaptirano mleko, kasneje pa kislo smetano) pa s kašicami, ki se mešajo z vodo. :)

Najprej sem uvedla dopoldansko malico, nato kosilo, ....

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.12.2008 9:06:50   
Pikapolonica_
IZVIRNO SPOROČILO: tatly

pikapolonica-hvala ampak samo to se kaj je km
pa naj nebi od zacetka po eno zlicko?

KM je kravlje mleko, AM pa adaptirano.

Joj, tole po eno žličko, no, vsaj meni ni nikoli šlo v glavo, ker če daš prvi dan eno, potem dve...kar nekaj časa traja, da prideš do celega obrokauser posted image 2meseca recimouser posted image
Ti kar najprej ponudi par žličk in postopoma več.

Menda bomo zibali...drugič ;)

(odgovor članu tatly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.1.2009 11:37:56   
pepa6
Pozdravljene!
Moja mala bo čez 7 dni stara 6 mesecev in zadnje 3 dni jo začenjam navajat na kašice. Prvič sem ji naredila doma jabolčno-sem jabolka najprej prekuhala in z paličnim spasirala. Je pojedla nekje 2 žlički za prvič, potem sem prešla na bebivito-hruško, in je spet pojedla 2 žlički nič več. Hrano noče in noče požret, ampak jo sam ven spravlja, tak da je na slinčku več hrane kot v njenih ustih. Potem pa če ji to kašico zmešam z malo vode (jo razredčim) pa jo z veseljem pije po flaški. Ne vem ali delam napako da ji dajem to po flaški in je ne silim z hranjenjem po žlički? Koliko so vam pojedli otroci ko ste jih začele hranit po žlički?

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.1.2009 11:46:23   
3jeMi
pepa6... ne prehitro obupat... kaj pa če bi ji probala to razredčeno kašico dat po žlički? mislim, da ji bo šlo lažje dol. potem pa počasi daješ bolj gostejšo kašico.
jaz našemu vedno poleg GH ponudim še prekuhano vodo (čaja ne mara user posted image ). ko mu na začetku kašica ni šla, sem mu kar po žlički dala vodo in je potem naprej lepo jedel. zdaj, ko je že bolj navajen na GH, pa mu vodo dam kar po kljunčku.

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.1.2009 12:06:10   
AnciM
Moj je tudi na začetku vso hrano, ki jo je dobil po žlički ven z jezičkom potisnil. user posted image se mora naučit jest po žlički, saj je jeziček v drugačnem položaju kot pri sesanju. Moj je potreboval nekako 1 teden, da je pogruntal kako in kaj. Nekajkrat se mu je zaletelo in sem mu ponudila mleko, da je malo poplaknil. Sedaj pa obvladava.

Je pa na začetku laže jedel gostejše jedi po žlički kot pa redke. Kuhano in spasirano jabolko je pojedel lažje kot pa korenčkov sok. Tega sem zato začela gostit z rižolinotom in mu veliko bolj tekne.

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.1.2009 10:47:07   
tatly
saj meni stella tudi vse ven porine,se verjetno mora naucit jest

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Nadležne dlake...
dejzi

Uporabljam:

depilator (24%)

kremo (5%)

vosek (5%)

britvico (60%)

drugo (3%)

nič (3%)

Število vseh glasov: 474

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!