Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 11:56:27
|
|
|
|
Anja24
|
Najboljše, da pokličeš svojega zdravnika in ga vprašaš...bo sigurno vedel.
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 12:46:59
|
|
|
|
detelja
|
maja1488 meni gin. vedno spodaj na potrdilo, katero se potem pošlje na zzzs gin napiše "odobreni kratki sprehodi"...v odločbo pa mi vedno napišejo "gibanje okrog hiše oz. stanovanja"...se pravi, da ne upoštevajo gin. navodila...pa sem gin .vpr. kaj pa če me išejo pa je rekla, da se potem pogleda kaj ona napiše na potrdilo...vse mora bit na potrdilu...osebni zdravnik ti itak ne more tu nič...gin je tudi največjega pomena,ker ona ve kakšno je tvoje stanje itd...sicer pa če si že dalj časa na bolniški si verjetno že ugotovila, da spremenijo samo ime in priimek, datum roj. in to je to..drugo pa sploh ne upoštevajo in ne gledajo...itak gin. določi kako lahko ti ravnaš, ampak tile na zzzs morejo izdat čimprej odločbo in sam mal napišejo podatke in pošljejo...tako, da kar gin. napiše velja...tako je meni gin. rekla..
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 12:57:14
|
|
|
|
vesela veselka
|
meni je do sedaj vedno pisalo, da je izhod dovoljen le za postopke zdravljenja, kar pomeni, da sem lahko šla samo k zdravniku. Sedaj pa sem dobila odločbo, kjer glede izhodov nič ne piše, pa so mi dejali, da to pomeni še vedno isto, da izhod ni dovoljen, če bi bil dovoljen, bi na odločbi izrecno pisalo - npr. dovoljen krajši izhod. Mislim, da ti je najpomembnejše kar ti piše na odločbi, črno na belem, pusti tiste variante ''čula-rekla''.
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 13:01:56
|
|
|
|
detelja
|
vesela veselka to kar sem jaz napisala sem napisala iz lastih izkušenj...sama sem na bolniški...sem se pa pri gin. pozanimala...pri naši oe zzzs je sama rekla, da se samo podatki (osebni) spreminjajo drugo pa nič...če imaš mirovanje potem ti to piše...pa si imela že kontrolo??? baje, da te ful kontrolirajo-vsaj v mojem koncu...drugače pa gin. pravi, da morajo upoštevat to kar ona zabeleži na tistem potrdilu, ker ona je spec. kateri odloča o našem stanju, ne more en na zzzs ocenit stanje nosečnosti....
Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!! 15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 13:04:36
|
|
|
|
detelja
|
maja1488 sem šla pogledat odločbo...kako moraš ravnati ti piše v 3. odstavku izreka (pod napisom odločba)...npr. meni piše Ravnanje pacienta: zavarovancu(-ki) je dovoljeno gibanje okrog hiše oz. stanovanja....ampak gin. pravi, da to vseeno ne upoštevajo njene ocene, ker ona mi napiše "dovoljeni kratki sprehodi"...nekatermi napiše dovoljeno gibanje...nekaterim pa strogo ležanje...
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 13:10:51
|
|
|
|
maja1488
|
detelja, meni v tem odstavku piše, da se moram ravnat po 233. členu pravilnika. V njem pa nič točno ne piše, kaj naj bo se smelo in kaj ne. Se bom pozanimala pri G. Meni je G samo prvič napisal potrdilo, ki sem ga nesla k osebnemu zdravniku, zdaj pa mi osebni sam podaljšuje, brez ginekološkega potrdila.
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 13:15:02
|
|
|
|
Šaki
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 Danes sem dobila odločbo o podaljšani bolniški do 15.1.2009. Na njem pa ne piše ničesar drugega kot to, da se moram ravnat v skladu z 233. členom pravilnika o zdr. zavarovanjih. Sem ga končno našla in v njem ni nič točno opredeljeno kot to, da naj se ravnam po predpisih zdravnika. Najbolj me zanima glede izhodov, ker sta mi ginekolog in osebni zdravnik rekla, da lahko hodim ven, na forumih sem pa našla, da je puncam v odločbi pisalo ali lahko ali ne. Torej je dovolj zdravnikovo navodilo ali bi mi moralo kaj posebej v odločbi pisat. Ne piše niti razloga zakaj sem na bolniški. - meni tudi ne piše razlog zakaj sm na bolniški. meni piše da moram biti v tem času doma na svojem domu.dovoljeni so samo obiski k zdravniku in na terapijo. zdj ne vem kaj hočeš s tem sploh povedat. piše to kar je na odločbi. torej če imaš obrazloženo da greš lahko ven potem pejt.če ne, potem ne.
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 13:18:41
|
|
|
|
vesela veselka
|
glej, pusti to kar ti je R E K L A!! Ni važno, kaj ti ginekologinja ali osebni zdravnik reče, važno je, kaj ti piše v odločbi, ker ti kontrolo ne dela ginekolog ampak ... Oni ti izdajo odločbo in se zgledujejo po njej. Kontrole pa so!
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 13:19:46
|
|
|
|
Šaki
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 detelja, meni v tem odstavku piše, da se moram ravnat po 233. členu glej pomoje je to na vsaki odločbi napisano.pa že morajo dat tam neke člene pa ne vem kaj.jz to sploh nism gledala do zdj ko sm vidla tale tvoj post. evo prebrala sm tale člen in ja piše da pač moraš biti doma. kar je povzeto na odločbi že prej napsiano.lahko pa da se odločbe dost razlikujejo.
< Sporočilo je popravil bad girl -- 11.12.2008 13:23:55 >
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 13:49:08
|
|
|
|
detelja
|
maja1488 ta tvoj odstavek meni piše v obrazložitvi-v 5. odstavku... vesela veselka ampak gin. verjetno že ve kako je, če gre vsakih toliko časa na sodišče, ker so kršitve pa jo vabijo na zagovor pacientov...če gin. določi kako in kaj in to bi pač morala komisija upoštevat ampak ker so mal tko (glavno, da dodatno dobro zaslužijo zdravniki) uspejo samo mal osebne podatke spremenit pa še to na pol narobe...kontrole pa itak, da so...največ jih je pri tisti, ki nimajo izhodov in pri tistih, ki jih kdo prijavi... sama sem delala na eni komisiji in vem kako je bilo...zdravniki so nam rekli, da naj samo podatke spreminjamo in printamo odločbe, da bo več $ in da ne bo problema, da zadeve stojijo in ko bomo napisale naj pokličemo, da se podpišejo...redko kateri dr. je kaj spremenil ali kaj preštuidral....
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 15:02:22
|
|
|
|
vesela veselka
|
ne vem no detelja, kaj bi ti rekla, v dolocenih stvareh, zlasti zadnji odstavek se povsem strinjam s tabo, a mislim da je logicno, da mora dovoljen izhod biti napisan črno na belem, če nič ne piše ga pač ni. To bolj razumem kot varianto ''aneks k pogodbi''. Lep pozdrav od vesela veselke :)
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 15:04:30
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem na bolniški že drugi mesec preko ZZZS, pa sem morala obakat poslat fotokopijo od MK in sem dobila odobreno, sam mi na odločbi piše da ne smem nikamor razen k dr. l.p.
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 15:20:26
|
|
|
|
detelja
|
vesela veselka itak je boljše, da se držiš teh odločb itd...ampak, če ti pa gin. pove, da se lahko giblješ pa se ti kje potepaš pa pride v tem času komisija pa te ni...je pa tudi dobro, da je kje zabeleženo, da si ne zmišljuješ,ampak da je gin. rekla, da se lahko giblješ... poznam tudi primer, ko je imela nosečnica strogo mirovanje pa so ji v odločbi odobrili sprehode in seveda prišlo do težav in je tožila zzzs, ker kao če je komisija mora presodit kako in kaj... sicer pa če tako gledamo kako en v komisiji ve kaj se z mano dogaja in kaj s tabo in kaj z tretjo nosečnico, če je sploh ne vidi...na papiru pa imamo npr. vse napisano: počite, 3x na dan spasmex, elevit, nosečniški pas???? vsaki pa gin .svetuje iz različnih vzrokov zakaj naj bo na bolniški... meni je ful žal, da nisem šla 4 h delat, ampak sedaj me več ne pusti, da bi delala...pa itka je bila že prej proti temu, kao da to ne gre...vsaka druga pa pravi da dela samo 4 h... vesela veselka mogoče ti spadaš pod oe celje??? no in kaj lepega počnete sedaj ko ste na bolniški? jaz visim na netu, pred tv, tu pa tam grem malo ven pa je dan pri kraju...
|
|
|
|
RE: Odločba o bolniški od ZZZS 11.12.2008 19:43:00
|
|
|
|
vesela veselka
|
detelja, zakaj mislis, da spadam pod oe Celje? Me prav zanima ...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?