Zvončka
|
Naša 8 mesečna zlata punčka je zelo izbirčno dete, kar se hranjenja tiče. Predvsem noče (ne more?) jesti nič, kar ni popolnoma zmiksano v gladko pasto (in je potem temu primernega okusa). Če dobi kakšno pikico v usta, se začne najprej kremžit, potem pa ji dela kao na bruhanje in kar ne more oz. noče požirati. Niti gresa noče, ker so zrnca, in kar vidim, kako jo zbada po ustih. In ko tako trpi, se mi seveda smili. Naj povem, da sem ji vedno skušala dajat tudi nezmiksano, ker sem bila mnenja, da se z miksanjem otroka slabo nauči hranit (predno sem imela otroka, sem bila ful "pametna", zdaj nisem več, ko imam ravno jaz otroka, ki noče jest koščkov). Problem nastane, ker se veliko stvari ne da zmiksat do njene mere gladkosti, npr. pašto sem danes ful miksala, pa so bile še pikice in je bil ljubezni trud zaman. Tako da se mi zdi da je vedno eno in isto - zelenjavno mineštro (včasih z meskom ali jajčkom) in sadje ter skutke in jogurte. S tem da: ne mara sladkega, mineštrice brez kake čebule (vse zelo blago) in razen kakega Frutka in skutke nič kupljenega, nobenega LINO-ta ali bognedaj kake zelenjavne kaše. Sicer načeloma je zdravo hrano, ampak vse to se mi zdi brez okusa. Kaj naj naredim, naj ji ponujam nezmiksano, naj je ne mučim in čakam, da bo sama zrela za to? Kaj naj ji sploh še dam jesti, da bo njen jedilnik malo bolj pester, ker se bojim da se bo enih in istih jedi naveličala in bo hranjenje postalo zaresen problem? Havla, hvala za odgovore in pomoč vsem, ki se jim je ljubilo brati ta dolg post in celo odgovoriti nanj.
|