|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Norice pri odraslih
2.12.2008 10:15:53   
pajkica
Ne vem točno kam bi to temo dala, če ni prav me prestavite.

Tisti, ki ste preboleli norice kot odrasli ali poznate kakšnega takega, ali je res tako zelo hudo?
Baje jih jaz še nisem prebolela, vsaj mama pravi tako, in se prav bojim kako bo ko in če jih dobim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Norice pri odraslih
2.12.2008 10:43:33   
qwasy
Ni nujno, da je tako hudo, je pa zelo verjetno. Kar se mene tiče, je bilo to najhujše, kar se mi je v življenju zgodilo glede zdravja. Če bi vedela, da bo pol tako hudo, bi se šla zanesljivo cepit. (Lahko pa daš cepit tudi otroka, potem imaš res malo možnosti, da se jih nalezeš.)
14 dni sem ležala in buljila v prazno, imela sem vročino, tresla me je mrzlica, grozljivo me je bolelo grlo, mišice in sklepi. Z mehurji sem bila posuta tako, da je bil dohtar zgrožen, pa še zagnojilo se mi je. Zob si nisem umila več kot en teden, ker sem imela dlesni in ustno votlino prekrito z noricami. A ti zadostuje?
Od takrat težim vsakemu, ki jih še ni prebolel, naj da cepit vsaj otroke. Je pa menda cepivo nekoliko dražje, zato tega cepljenja pri nas (še?) ni v programu.

ojej!

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.12.2008 10:44:51   
hubi
Ah, ni panike. Moja sestrična jih je dobila pri 25. Imela je ene 10 pik, dva dni malo povečano temp, pa srbelo jo je. Drugače si daš pa lahko kri pregledati na napotnico osebnega dr ali ginekologa, greš na Zavod za zdravstvo, pa po cca14 dneh izveš, če jih nisi slučajno že prebolela.

Cepljenje pa stane okoli 80 evrov na dozo, rabiš pa dve.

< Sporočilo je popravil hubi -- 2.12.2008 10:45:55 >

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.12.2008 11:05:13   
pajkica
Sem bila včeraj pri osebni zdravnici, da se hočem testirat in cepit. Pa je rekla, da to ni možno, da se cepi le rizične skupine. Pa sem ji povedala, da se da, saj sem prej na internetu pregledala vse kar se je dalo dobiti o tem. Ampak ona je kar trdila svoje.
Glede na to, da v žlahti razsajajo norice, doma pa imam 10 mesecev starega sina se bojim, da jih bom kmalu dobila.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2008 11:35:40   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: pajkica

Sem bila včeraj pri osebni zdravnici, da se hočem testirat in cepit. Pa je rekla, da to ni možno, da se cepi le rizične skupine. Pa sem ji povedala, da se da, saj sem prej na internetu pregledala vse kar se je dalo dobiti o tem. Ampak ona je kar trdila svoje.
Glede na to, da v žlahti razsajajo norice, doma pa imam 10 mesecev starega sina se bojim, da jih bom kmalu dobila.

Jaz jih kot otrok nisem prebolela sem jih pa dobila v 10. tednu nosečnosti......

Same norice pri meni niso izgledale tako grozno.....izpuščajev nisem imela prav veliko.....vročino 38 ali 39, ko so se izpuščaji pojavljali....teden dni sem res bolj ležala, ker si od vročine malo slab, naslednji teden pa je bilo že precej bolje......po dveh tednih sem pa šla že v službo.......

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.12.2008 11:49:04   
Boni3
Sem jih imela pri 18. jih ne privoščim nobenemu. 3 dni sem bledla od visoke temperature,pika pri piki,doma sem bila 3 tedne. Brazgotinic ni ostelo veliko,pa še te so se s časom popravile. Ni bilo čist nič fajn.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.12.2008 13:17:49   
Maleal
Pri meni ni bilo hudo,prebolela sem jih pri 32 letih,vročine nisem imela,je pa blazno srbelo,sploh na glavi,ko sem se praskala je kar bolelo,je pa za preživet.user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.12.2008 13:34:10   
viv_
Mož je dobil norice pri 25. letih in je bil zelo zelo bogi. Ni bilo cm2 kože, kjer ne bi bilo pike. Poleg tega ga je kuhala vročina 40 in več.

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.12.2008 8:19:22   
Lara28
Zdravo!
Tudi jaz sem jih prebolela v odrasli dobi, pri 26ih. Sicer pik ni bilo veliko - no vsaj na koži ne. So se mi pa naredili POVSOD na sluznici in to je res bolelo. Pa ene 4 dni sem imela res hudo vročino (39,5) in sem komaj komaj vstala, da sem lahko šla vsaj na wc.
No ampak kot vidiš sem preživela!

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.12.2008 9:33:52   
Nika v službi
Ja, to je zoprnija. Jaz sem jih prebolela pri 24, 25 letih, se ne spomnim več točno. Imela sem jih povsod (v ustih, nožnici...), pika pri piki, srbelo kot hudič. Sem dobila nekaj za posut in sem bila pravo strašilo, če bi imela pri roki sliko, ti bi jo pripopala.user posted image  No, vročine sicer nisem imela hude, sem se pa nekaj dni strašno slabo počutila, doma sem bila 14 dni. Ne privoščim nikomur.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2008 11:36:00   
kea
Moj mož jih je dobil, od našega sončka. Ni bilo preveč hudo, saj je dobil nekakšne tablete, ki so omilile izbruh! user posted image Je pa znanka imela v precej hudi obliki, tako da so se naredile tudi znotraj telesa in je 3 tedne preživela na pljučnem!user posted image
Ampak mislim, da so takšni primeri redki!!!

VELIKO STVARI LAHKO POČAKA
VENDAR NE OTROK.
OTROKU NE MOREŠ REČI - JUTRI.
NJEGOV ČAS JE DANES

Gabriela Mistral,
Nobelova nagrajenka

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2008 11:45:09   
Mišni
Saj ne rabiš osebne zdravnice, da se greš cepit. Ona najbrž govori o napotnici, ki jo dobijo samo rizične skupine in je v tem primeru cepljenje brezplačno.

Če plačaš, greš pa lahko kadarkoli:

http://www.zzv-lj.si/index.php?get_treerot=6&item=20&page=static

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu kea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.12.2008 22:07:30   
ely*
Norice se lahko pri odraslih pojavijo kot norice ali pa v obliki herpesa. Moj jih je imel 25-ih. Ampak je imel le herpes na hrbtu, tamal je pa zbolel kakšna 2 tedna za njim in bil čisto pikast. Pa komaj mesec in pol je imel.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.12.2008 22:44:49   
Jumpy
IZVIRNO SPOROČILO: ely*

Norice se lahko pri odraslih pojavijo kot norice ali pa v obliki herpesa. Moj jih je imel 25-ih. Ampak je imel le herpes na hrbtu, tamal je pa zbolel kakšna 2 tedna za njim in bil čisto pikast. Pa komaj mesec in pol je imel.

Herpes zooster dobijo le tisti, ki so norice že preboleli.

Hopla, hopla sem in tja,... :))

(odgovor članu ely*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.12.2008 22:49:35   
Jumpy
Jaz sem norice imela letos spomladi (stara 32 let). Tri dni sem imela visoko vročino (39), nato srbeče izpuščaje po celem telesu in seveda tudi po ustni sluznici, kjer je bolelo. Niti slučajno mi ni bilo grozno, je srbelo, usta bolela, bila sem šibka, a se da to preživeti, brez večjih težav. Ob treh otrocih nisem imela veliko časa za počitek in okrevanje.

Hopla, hopla sem in tja,... :))

(odgovor članu Jumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?