Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: otrok grize!!!! 24.11.2008 21:17:18
|
|
|
|
drevozivljenja
|
kupi nagobčnik ...pomaga...hecam se...naš je grizel do 3 leta...zdaj pa ga tudi prime,ampak ko je jezen
|
|
|
|
RE: otrok grize!!!! 24.11.2008 21:28:10
|
|
|
|
ThinkPink
|
Tudi naša 15m ima zadnje čase neke finte, da ko ni kaj po njenem, me kar vgrizne. Poleg tega, da ji vedno lepo razložim, da se to ne počne, sem jo že konkretno skregala, enkrat sem jo vgriznila nazaj (seveda manj), enkrat sem jo na rahlo po ustecah vzgojno "pobožala", pa se mi je režala nazaj...Nič ji ne pride do živega, točno ve, da ne sme, pa dela nalašč. Probala bom ignorirati njeno početje, upam, da bo videla, da s tem nič ne doseže. Svetovati nimam kaj, ker tudi sama še nisem rešila problema, pa upam, da je to samo faza, ki bo hitro minila.
|
|
|
|
RE: otrok grize!!!! 24.11.2008 22:30:29
|
|
|
|
malecka
|
Se obadamo z istim problemom tanajmlajša (23m.), grize st. sestrico in st. bratca. Mene pa se ne upa, skratka nasploh je Sam v vrtcu pa pravijo, da bolj pridnega otroka ni.....
|
|
RE: otrok grize!!!! 24.11.2008 22:53:10
|
|
|
|
MAŠKA
|
Je že prav, da otroka opozarjaš, sicer pa mislim, da je to obdobje, ki bo minilo.
|
|
|
|
RE: otrok grize!!!! 25.11.2008 10:16:51
|
|
|
|
rose
|
Naša 16mesečnica tudi veselo grize, sploh ko kaj ni po njeno. Je starejšo sestrico že tudi do krvi ugriznila. Mene se zdaj več ne upa, ve da ne sme. Ampak sestrico pa še kar napada. Sem pa opazila, da se zadnje čase potem kar v roko ugrizne in ima prav ugrize nad zapestjem Ko ni po njeno, jo napade trma in more ugriznit. tudi jaz ne vem, kako naj jo to odvadim.
|
|
|
|
RE: otrok grize!!!! 25.11.2008 18:38:07
|
|
|
|
poli*
|
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA Je že prav, da otroka opozarjaš, sicer pa mislim, da je to obdobje, ki bo minilo. točno tako. nimaš kaj veliko
|
|
|
|
RE: otrok grize!!!! 25.11.2008 20:03:59
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA Je že prav, da otroka opozarjaš, sicer pa mislim, da je to obdobje, ki bo minilo. Jap. Samo kmalu pride novo ... obdobje namreč.
< Sporočilo je popravil ZARA -- 25.11.2008 20:04:36 >
|
|
RE: otrok grize!!!! 26.11.2008 21:35:38
|
|
|
|
zinkazi
|
otroci grizejo, ker z usti najprej zaznavajo, potem usta uporabijo, ko so razburjeni, ko se branijo ali ko jim nekaj ni všeč. otroku je trba povedat da tega ne sme. otroci v vseh stvareh preiskušajo, do kam lahko gredo.
|
|
RE: otrok grize!!!! 28.11.2008 18:18:12
|
|
|
|
zinkazi
|
primite ga, poglejte ga in mu povejte da tega ne dovolite. prvič ne bo pomagalo, čez čas vas bo vzel resno. lahko ga potem tudi nekaj časa ne opazite, posvetite se starejšemu.
|
|
RE: otrok grize!!!! 1.12.2008 13:07:00
|
|
|
|
mateyka
|
mah, to so zobki imho. naša zadnje tedne tudi hoče nekaj mamo grickat. ji pa ravno 2 kočnika rasteta, to je pa res, ker tudi ponoči ne spimo zaradi tega in to grizenje se je pojavilo ravno zdaj.
|
|
|
|
RE: otrok grize!!!! 1.12.2008 13:52:40
|
|
|
|
aja3
|
zivjo nasa 2-letnica je grizla od 18 mesecev dalje...kadar je slo za izrascanje zob,smo dali korencek, pa je bilo ok. tezje je bilo kadar je grizla zato ker ni po njenem ali pa ker je bila utrujena... v glavnem, nic ni zaleglo, ne razalaga da to ne sme, ker mamico boli, ne kreganje...pristali smo pri 1 minuti v kopalnici...tako da zdaj uporabljamo to strategijo. pri nas jo zelo uspesno uporabljamo.
|
|
|
|
RE: otrok grize!!!! 3.12.2008 11:30:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Ula tud grize samo ne gize iz recimo trme, muhe ali kaj podobnega, pač pa recimo ko norimo na kavču al pa na postli in je vsa razburjena in pol očitno že ne ve kaj še bi, pa ugrizne probam predvidet, pa preusmerit ne posvečam prevelike pozornosti temu, da nebi še bolj not padla, sploh ker se v taki situaciji to dogaja....tko da zaenkrat kar ignoriram...
|
|
|
|
RE: otrok grize!!!! 7.1.2009 22:57:51
|
|
|
|
mukicamu
|
Naš tamali je tudi nekaj skušal in sem ga totalno ignorirala, hotel je videt mojo reakcijo, jaz pa kot, da se ne bi nič zgodilo. Sedaj zadnje dni spet poskuša in ko vidim, da se pripravlja, mu samo roko podstavim in ga odvrnem. Ravno prej me je ugriznil v roko in sem mu rekla, uuu....si mi hotel lubčka dat in potem mi jih je res dal, na grizenje je pa pozabil.
|
|
|
|
RE: otrok grize!!!! 14.1.2009 8:50:15
|
|
|
|
k1
|
je probala ene 3x, pa ko sem ji na hitro nastavila njeno roko namesto moje, je hitro prenehala.
|
|
|
|
RE: Otrok grize. Kako se ga odvadi? 20.1.2009 19:43:09
|
|
|
|
staši
|
Naša se spomnem je tisto obdobje grizla vse po vrsti ,cel vrtec je bil pogrižen .Tako pridem en dan jo iskat v vrtec in mi pravi vzgojiteljica če ji doma ne damo nič jest ker je celo skupino pogrizla ,mene pa sram kaj bodo rekli starši ko pride njihov otrok domov in bo povedal da ga je Sara ugriznila . Sem vprašala kaj naj storim pa mi je rekla vzgojiteljica"ugrizni jo nazaj naj vidi kako boli"in to sem tudi storila.Doma seveda tisti dan je vse družinske člane si privoščila in potem sem jaz lepo primla njeno roko in sem jo res ,prav zares ugriznila in ne moreš verjet ,ni jokala samo čudno me je nekaj časa gledala in šla .Od tistega dne ni upala verjetno nobenega več ugrist ker je verjetno mislila da jo bo nazaj .Sam kaj ko je čez čas pa ona hodila iz vrtca domov pogrižena pa je tudi to obdobje minilo.
|
|
|
|
RE: Otrok grize. Kako se ga odvadi? 21.1.2009 12:32:09
|
|
|
|
metuljčica1
|
Naša je mela pri 14mesecih neke take izpade, pa jo je do zdaj(17m) minilo.Zdaj ugrizne le še starejš sestrico kadar ji nagaja, se ne zna drugače ubranit jo pa ugrizne.Potem imamo pa dvojni jok.
|
|
|
|
RE: otrok grize!!!! 21.2.2009 22:58:07
|
|
|
|
pajac
|
IZVIRNO SPOROČILO: aja3 zivjo nasa 2-letnica je grizla od 18 mesecev dalje...kadar je slo za izrascanje zob,smo dali korencek, pa je bilo ok. tezje je bilo kadar je grizla zato ker ni po njenem ali pa ker je bila utrujena... v glavnem, nic ni zaleglo, ne razalaga da to ne sme, ker mamico boli, ne kreganje...pristali smo pri 1 minuti v kopalnici...tako da zdaj uporabljamo to strategijo. pri nas jo zelo uspesno uporabljamo. pri nas je tudi to najbolj pali. Pač, ne grizemo..
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?