Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Štetje tednov nosečnosti 24.11.2008 20:47:35
|
|
|
|
Žaži
|
Štet se začne od prvega dne zadnje M. Tako da ko zagledaš in je minilo recimo od zadnje M točno 28 dni se šteje da si 4t noseča, čeprav si zanosila šele po O. Šteje pa s zato tako, ker se ponavadi ve kdaj je bila zadnja M, težko pa se ve kdaj je bila oploditev. Na prvem pregledu pa potem po velikosti ploda G še malo korigira te tedne za kak dan ali celo teden pri tistih, ki imajo zelo neredne cikluse.
|
|
|
|
RE: Štetje tednov nosečnosti 24.11.2008 20:55:11
|
|
|
|
zmajaz
|
Točno tako.
|
|
|
|
RE: Štetje tednov nosečnosti 25.11.2008 16:18:49
|
|
|
|
severnica77
|
Jaz pa sem nekje prebrala, da se je obdržalo takšno štetje trajanja nosečnosti še iz časov, ko so verjeli, da do zanositve pride med M.
|
|
|
|
RE: Štetje tednov nosečnosti 25.11.2008 17:11:37
|
|
|
|
zmajaz
|
Čisto možno - vendar je pa dejstvo, da ne moreš nikoli točno vedeti, kdaj je prišlo do oploditve- še celo zadnji dan M je včasih težko določiti, ker je lahko na koncu še kak blag izcedek, za katerega že ne veš več, če bi ga še štel pod M ali ne. Kdaj je bil pa prvi dan M se pa najlažje ve.
|
|
|
|
RE: Štetje tednov nosečnosti 5.12.2008 10:33:19
|
|
|
|
bamoocham
|
Tako je, šteje se od prvega dneva zadnje mestruacije..torej tudi tista 2 tedna do ovulacije, ko še ni bilo nič.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?