|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   EA-lahko dobis ze ob zacetku popadkov
22.11.2008 12:30:06   
smeskoplesko
punce haj!!!!

ker je to moja prva nosecnost seveda prebiram vse mozno,stara sem 34 let,v 7 tednu,malo se rizicna ker krvavim...ker pa je moj prag bolecine zelo nizek sem seveda ze sedaj odlocena da vzamem ea v postojni,pa svojo sobo...zanima me ce lahko na kakrsen koli nacin dobis ze dosti kmalu ob startu popadkov ea?ali obstaja v casu popadkov preden dobis EA se kaj drugega za lajsanje bolecin in kako sploh izgledajo popadki?kako bi opisale bolecino-kot menstrualni krc?

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: EA-lahko dobis ze ob zacetku popadkov
22.11.2008 17:19:24   
benika
EA dobiš šele, ko si odprta najmanj 4 cm, prej nikakor ne. Popadki se čutijo kot hudi menstrualni krči, bolečina se pa stopnjuje. Glede sredstev proti bolečinam je najbolje, da se v porodni sobi sama posvetuješ z babico oz. ginekologom. Jaz sem dobila neko inekcijo proti bolečinam, pa itak ni prijela nič. Drugače pa brez skrbi, še nobena ni umrla od bolečin, pa tudi ti ne bošuser posted image  Želim ti srečno ter lepo user posted image

(odgovor članu smeskoplesko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.11.2008 17:45:51   
Anonimen
ker je to moja prva nosecnost seveda prebiram vse mozno,

Ce si se odlocila dobro informirati o porodu ti priporocam obisk predavanja o EA v Postojni. Meni je bilo to dalec najbolj realno predavanje o porodu nasploh (v primerjavi s tistim v soli za starse ki bi ga komot zamudila user posted image ). V Postojni ti poleg tega, kdaj in kako se dozira EA, povedo precej o samem porodu, fazah, bolecini in predvsem o razlicnem pragu bolecine pri posameznicah. Sama EA deluje na principu se sprejemljive bolecine (in ne nulte bolecine), saj mora biti boelcina vsaj toliko prisotna, da te spodbuja k rojevanju, tako da EA ne pomeni porod brez bolecin, ampak z minimalnimi, ki pa so bistveno manjse od naravnih, vsaj tako pravijo tiste mamice, ki so rodile na oba nacina.

Torej jaz ti priporocam obisk v porodnisnici, ce te kaj zanima, lahko tam vprasas.

Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2008 22:44:29   
zarjica
Najprej ti seveda želim, da bo z nosečnostjo vse dobro in srečno in zdravo...in brez krvavenja.
Jaz sem pred 5 meseci tudi prvič rodila in sicer z EA. V porodnišnico sem prišla 4 cm odprta, takrat je bolelo  malo bolj kot zelo boleča menstruacija. Ker pa je bilo ponoči, so takrat klicali anestezista domov...mislila sem, da ga nikoli ne dočakam. Ko je prišel, sem bila odprta 7 cm in me je že neznosno bolelo. Teh bolečin ne morem primerjati z menstrualnimi, ker boli bolj in ne samo maternica, temveč tudi križ, presredek, anus, črevo, oz. vse kar je tam spodaj. Ko sem dobila EA, me je desna stran nehala boleti, leva pa ne.
Jaz sem mislila, da bo manj boleče...meni so rekli, da mi ni tako prijelo, ker sem dobila prepozno. Zdaj pa ne vem... Mene je zelo bolelo, ampak ne upam niti pomisliti, kako bi bilo šele brez EA. Upam, da te nisem prestrašila, hotela sem ti samo realno povedati, kako je bilo pri meni.
Drži se!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2008 23:25:55   
P*****
Mislim, da si se prav odločila glede EA. To je bila ena mojih boljših odločitev. Da dobiš EA moraš biti vsaj 3cm odprta (tako so meni rekli). Jaz sem prišla v porodno sobo odprta 3cm z nič popadki in so mi mogli sprožiti porod (13 dni čez PDP) z umetnimi popadki. Na začetku me ni čisto nič bolelo, še manj kot ob menstruaciji. Vendar se je bolečina stopnjevala. Mene je bolela maternica, nič drugega. Čez 2 uri, ko sem bila odprta 5cm sem rekla "dovolj je tega, probala sem, vidla kako zgleda", itak pa sem bila odločena roditi z EA. In ko so mi dali epiduralno je bilo zelo kmalu super, nič bolečinuser posted image , popadke sem gledala na CTG-ju, s partnerjem sva se hecala. In hvala bogu, da sem se tako odločila, ker je moj porod trajal od 10.30, ko sem prišla v porodno sobo do 19.17, ko se je rodila najina user posted image . Jaz pravim, če imaš kratek porod ni problema to zdržat. Samo, če traja tako dolgo (so bile še druge komplikacije) kot moj pa je EA super!!
Tudi jaz sem rodila v Postojni in naj te ne bo nič strah, ker so vsi zelo prijazni in strokovni (tudi nobenih stranskih učinkov po EA nisem imela).
Želim ti kratek in čimmanj boleč porod!

< Sporočilo je popravil P***** -- 22.11.2008 23:27:40 >

Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?