|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prevelik dojenček?
21.11.2008 11:56:47   
kaličopkica
Nisem še zasledila ampak me ful zanima če katera ve kaj je s tem.Sem v 37 tednu pa mi je g rekla,da je moj dojenček ful velik in ,mi je narisala v mk kjer so krivulje in je res čisto na vrhu.Mal me skrbi zdej mam pa šele v sredo ultrazvok,da mi pove kaj bomo naredile.A to slučajno pomen,da mi bo dala napotnico za carski rez al kaj?Če je imela katera podobno izkušnjo naj mi prosim pove.Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prevelik dojenček?
21.11.2008 12:13:57   
FLASK_A
Moj mali je bil nad vsemi krivuljamiuser posted image Pretežek in prevelik.

Na koncu sem en teden čez rok rodila 4690g in 55cm velikega fanta. Po naravni poti, s svojimi popadki. Porod je potekal super in bila sem le malo šivana.

Je pa tudi možno, da se je tvoja g zmotila, ni bilo malo takih primerov. Ne obremenjuj se s takimi stvarmi, raje malo povadi dihanjeuser posted image user posted image user posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu kaličopkica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
21.11.2008 12:16:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2008 12:17:36   
higuys
no, moj g. pa ni ugotovil , da je mali prevelik, ker je bil zatilno postavljen...no tako sem v 40 tednu rodila 4730 gramov in 56 cm velikega otročka.

Če boš imela še ultrazvok ne skrbi...

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2008 12:25:47   
kaličopkica
Ja mene bolj skrbi ,ker se tale moja g ful mal pogovarja to zdej mam v porodnišnici sem bla s svojo veliko bolj zadovoljna.Na napotnico za ultrazvok mi je napisala natančen pregled rasti.Jst pa k en teliček ne bu ne mu ona pa še manj.Pol sem si sam misnla ,da ona itak svašta vidi in jo tole moje dete ni čist nč iz tira spravlo k moja prejšna je pa kr mal paniko zagnala glede velikostiuser posted image

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2008 12:27:45   
titi3
Mogoče imaš kake prednike iz Primorske ali pa si sama Primorka.

Nam je ginekologinja/porodničarka na materinski šoli povedala, da se na Primorskem rodijo v povprečju najtežji otroci, v primerjavi z ostalo Slovenijo. Niso pa še ugotovili kateri je pravi razlog. Možna naj bi bila genetika ali pa prehranjevanje. user posted image  Torej nič čudnega, če je večji.

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2008 12:31:30   
kaličopkica
Ja jst pa rečem moji g ,da je sigurno po očiju k je oči tud oreng dec pa je rekla,da ni to.Kaj pa če jeuser posted image user posted image

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2008 12:40:30   
blaža

Nam je ginekologinja/porodničarka na materinski šoli povedala, da se na Primorskem rodijo v povprečju najtežji otroci, v primerjavi z ostalo Slovenijo. Niso pa še ugotovili kateri je pravi razlog. Možna naj bi bila genetika ali pa prehranjevanje. Torej nič čudnega, če je večji.

Ja moja kolegica z obale je rodila fantka- bom rekla kar fanta z 4330 in dolžino 60cm!!!

Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2008 12:43:05   
Naja31
Naja31 je ekspert za velike novorojencke

To sem pa jaz  user posted image user posted image user posted image .

Moj prvi sin je imel 3850 gr, 53 cm in glavo 38 cm. Rojen je bil vaginalno,s težko muko. Takšnega poroda ne bi želela doživeti nikoli več. 

Drugi sin je imel 4915 gr, 56cm in glavo 40cm. Rojen je bil s CR po 7ih urah "vztrajanja" na vaginalnem porodu.  14 dni pred tem sem bila na UZ in vse kar je bilo so rekli, da bo velik in večji kot prvi sin,nikoli pa ni noben omenil možnosti, da me naročijo na CR.,kar bi jaz z veselejm sprejela gledena izkušnjo prvega poroda.

Velikost otroka ni razlog za CR,je pa obseg glave. Meni je ena sestra rekla, da  se tudi 5in več kilski otroci lahko rojevajo vaginalno,medtem ko 40cm glave ni še nobena rodila vaginalno.  

(odgovor članu higuys)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2008 12:44:45   
Naja31
je tud ona zelela roditi po naravni poti pa ni slo in so jo naknadno odpeljali na CR.

V bistvu me noben ni vprašal kaj želim. Samo še vedno me jezi, da so me pustili da se matram 7 ur , preden so me urgentno poslali na CR,ker je dojenčkov urip začel slabeti.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2008 13:48:32   
kaličopkica
Men je g rekla,da se v slo za carski res ful težko odločjo,ker je dražje in,ker je to v bistvu operacija trebuha.V tujini ženske to same plačajo in posledično tudi zdravniki manj komlicirajo itak,če pa služjo na tem

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2008 14:26:04   
Anonimen
Ajej, kakšne teže pa so to!

Me kar malo stisne.

Sama sem namreč prvič rodila fantka težkega 3960g in velikega 51,5, obseg glavice 36 pa je bil mučen, naporen porod.

Sedaj sem noseča drugič in vsi pravijo, da je načeloma drug otrok težji. Je to res? Imate kakšne izkušnje?

Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2008 14:28:16   
Anonimen
Aja še to sem pozabila.

So tudi meni rekli, da je velik otrok in sem morala zato celo iti delati glukozni ta daljši test. So me kar malo prestrašili takrat. Vendar je bilo vse o.k. na koncu.

Aja, anonimna pa sem zato, ker sem sedaj čisto na začetku druge nosečnosti in še nihče razen mojega ne ve :)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2008 16:09:01   
titi3
Nam je gin rekla, da če je glava tako velika, da bi šla skozi 10 cm gre tudi vse ostalo, pa če je še tako debel. Zato bi v takih primerih verjtno morali pogledat obseg glave in bi takoj vedeli, če je treba rodil s carskim. Očitno pa se ne potrudijo glede tega. Pri nas gredo prvo za vsako ceno naravno in šele potem, če je kaj narobe delajo carski. Ko pa slišim, da šparajo mi gre kar na bruhanje. Bi raje Krki in Leku dajali manj za tista njihova generična zdravila in bi bilo. V tujini so cene istih zdravil (sestavina) ista s tem, da je pri nas v škatli 30 zdravil drugje pa po najmanj 60. Za primerjavo. In koliko damo za zavarovanje...

Bedneži, potem pa v bolnišnici, ko greš na redni pregled v nosečnosti babice odločajo, če ti naredit krvni pregled in pregled urina. Enostavno rečeno ne da se jim šparat tam kjer bi lahko. Recimo, da bi 10 sester manj letalo po hodnikih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.11.2008 16:10:06   
titi3
Ups sestre ne babice!

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.11.2008 16:23:08   
Anonimen
Meritve so lahko tudi zelo zelo zmotne. Meni je bilo izmerjeno , da bo velika punca, težka tud. Rodila sem pa 3180 težko in 50 cm dolgo ter 33,5 cm obseg glave.Zanimivo, ne?user posted image

Čudim se, da pustijo matranje s porodom, če je obseg večji od 36 cm, ker to je ful težko. Pa berem 40 cm????user posted image Mučno je tole, res.user posted image

(odgovor članu titi3)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
21.11.2008 16:24:08   
Pat74
Moja ta prva je bila tudi velikanka s 55cm in 4000g, ampak glavico je imela pa drobno, 33 cm - sem se matrala predvsem zato, ker je bilo prvič, in sem bla na koncu čist popokana (kapilare!), mi pa niso nič rezal presredka, hvalabogu.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.11.2008 18:09:21   
kajajaka
Je pa tudi možno, da se je tvoja g zmotila, ni bilo malo takih primerov. Ne obremenjuj se s takimi stvarmi

se strinjam!

Meni so napovedali zahirano punčko, ki naj bi imela 2100g v 38 tednu. Sprožili so porod in rodila se je popolnoma zdrava in normalno velika deklica - 3190g...
Če se torej lahko zmotijo za 1/3 telesne teže... nič jim ne verjemi. Počakaj in bodi optimistična!

res pa je, da sem "lažje" rodila, ker sem bila prepričana, da ima le 2100g... psiha dela čudežeuser posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.11.2008 20:36:23   
misa4
Moja punca je tehtala 2900g, velika 49cm, obseg glave 33cm, rojevala sem 12 ur. Moj fantič je tehtal 4020g, velik 54cm, obseg glave 37cm, na porodni mizi sem bila 10 minut. Že od začetka so mu napovedovali da bo velik.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.11.2008 22:11:19   
poka1
IZVIRNO SPOROČILO: titi3

Nam je ginekologinja/porodničarka na materinski šoli povedala, da se na Primorskem rodijo v povprečju najtežji otroci, v primerjavi z ostalo Slovenijo. Niso pa še ugotovili kateri je pravi razlog. Možna naj bi bila genetika ali pa prehranjevanje. user posted image  Torej nič čudnega, če je večji.

Eko eno primorko, ki je rodila malega velikana. 4710g, 57cm in obseg glavice 37. So vedeli, da bo velik otrok pa so me 8 ur mučili na porodni mizi pol pa me končno dali na CR. Zdej sem spet noseča in so rekli, da me bodo takoj dali na CR, ker drugi otrok bo tudi tako velik če ne večji in da nima smisla da me mučijo.

26.12.2007 smo dobili Ažbeta 57cm,4710g
23. 3. 2009 smo dobila Ulo 53cm. 3940g

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.11.2008 22:22:46   
Pandica
Meni so na vse napotnice in ostalo papirovje pisali gor velik plod in zraven napisali 3 klicaje user posted image  user posted image Na enem izmed zadnjih uz mi je rekla G, da ima mala okoli 4149g user posted image
Joj, te me je pa res stisnilo kako bom jaz rodila user posted image No, na koncu sploh ni bilo tako zelo hudo, rodila sem po naravni poti, res pa je, da sem bila vrezana in imela notranje in zunanje šive. Aja, user posted image pa je imela 3900 g in 52 cm user posted image

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

(odgovor članu poka1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.11.2008 22:38:32   
cupacups
ojojuser posted image
si kar ne moram predstavljat tegauser posted image
moja je mal samo 2270 ob rojstvu.pol manj kot vaši...pa še to s CR.
tako da user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pogumne ste in močne.

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.11.2008 8:37:53   
mojčika
Meni so se zmotili obratno, rekli so, da bo otrok lahek, rodila pa se je punčka 3890g in 52cm velika, s CR, ni šlo.

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu cupacups)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.11.2008 10:00:58   
titi3
Jaz poznam eno, ki je rodila punčko 4900!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?