Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Razlike v temperaturi v vrtcih 17.11.2008 21:23:45
|
|
|
|
timoteja
|
zanima me, ali obstaja kakšen normativ glede temperature prostora v vrtcih, namreč mlajša hodi v drug vrtec v drugi občini kot starejša. Pri tamali imajo temperaturo okrog 22 stopinj, in mi je fajn, otroci niso nič kaj šmrkavi, zaotroke tudi ni takšen šok prehod iz zunaj v vrtec, sedaj, ko so temperature zunaj že dokaj nizke. Pri ta večji imajo pa vedno ful ful vroče, in je težko za starše, da bi zjutraj otroke cele preoblekli, saj potem, ko gredo ven, vzgojiteljice pač ne morejo oblačiti 20 otrok. Sploh ne vem, kako ta veliko oblečt, se ji pa pozna na zdravju, v bistvu celotni skupini, saj kar naprej eden kašlja, drug kiha, pa tako. Ja, baje nimajo neki ogrevanje v redu zrihtano...halo.?? Kakšen nasvet?
|
|
|
|
RE: Razlike v temperaturi v vrtcih 17.11.2008 21:30:41
|
|
|
|
glen
|
Zato pa se otroke oblači v vrtec čebulasto,več tankih plasti
|
|
|
|
RE: Razlike v temperaturi v vrtcih 18.11.2008 9:13:00
|
|
|
|
melanija
|
Mene tudi sedaj že glava boli ko pomislim na drugo leto, ko bodo šli v vrtec, ker imajo notri ful toplo več kot 25 stopinj. Zame je to idealno leglo virusov in bacilov. Ti povem po pravici da jih ne razumem, vsi govorijo da je zdrava temperatura tam 21, 22, 23 stopinj, v vrtcih pa dobesedno gagajo od vročine sredi zime. In potem je vse bolno in šmrkavo. In imaš prav kako lahko vzgojiteljica zadovoljivo obleče 20 otrok za ven, ko je zunaj 10 stopinj notri pa norih 25. Zadnjič sem videla par revčkov kako so bilii premalo oblečeni in jih je zeblo, nekateri so kar ušli ven brez se oblečt. Pol pa so jih vzgojiteljice lovile po dvorišču z majicami. Prav rada bi tudi jaz zvedla za kakšen normativ, ki ga morajo spoštovati. Po drugi strani saj ni čudno da so vrtci tako dragi, ker vzdrževanje tako visoke temperature tudi stane. In potem namesto da bi znižali ogrevanje, odpirajo okna v razredu znižajo temperaturo. To je čista potrata in zapravljanje starševskega denarja.
|
|
|
|
RE: Razlike v temperaturi v vrtcih 18.11.2008 10:47:53
|
|
|
|
Najaa
|
In če bi bilo okno odprto, da se prezrači, bi spet bilo ogromno negativnih komentarjev... Pri nas v vrtcu nisem opazila, da bi bila temperatura tako visoka. Verjetno je odvisno od hišnika ali tistega, ki kuri. Če te moti, pač vprašaš vzgojiteljico, druge ni.
|
|
|
|
RE: Razlike v temperaturi v vrtcih 18.11.2008 12:14:56
|
|
|
|
zaspanka
|
mene pa moti ker imajo tako nizko temp. ko ga pridem iskat ima vedno čisto ledene nogice in rokice. popoverček mu notri slečejo. ko pa spijo jim slečejo še hlače in jih pokrijejo z neko rjuhico. ali je tudi drugje tako? kolikor se jaz spomnim se mi nismo nič slačili hlač v vrtcu. tako, da imam resen problem s tem oblačenjem. vsak dan gredo namreč tudi ven (skupina 2-3 leta), tudi če malo rosi oz. če ni sonca in sploh ne vem kdaj mu začet oblačit žabice. za notri bodo preveč žabe in hlače, za ven bi jih pa danes, ko je bil minus kar rabil. ne vem, čisto sem zmedena...
|
|
|
|
RE: Razlike v temperaturi v vrtcih 18.11.2008 12:38:39
|
|
|
|
tajtaja
|
Naša dva sta tudi v skupini 2-3 in smo začeli ta teden oblačit žabe. Zgoraj pa imata body, puli, jopco in jakno. Jakno in jopco slečemo, ko grejo ven,pa oblečejo jakno, po potrebi pa tudi jopco. Sta pa mela danes prvič rokavičke in sta bila čisto preč od veselja .
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?