|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Res dober golaž
17.11.2008 8:27:10   
Pikapolonica_
S predlogi na plan. Kako skuhate res dober golaž?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Res dober golaž
17.11.2008 10:34:07   
Pikapolonica_
No, nihče nima zgleda kakšne idejeuser posted image
Trenutno sem uspela zmetat v lonec približno kilogram čebule, 3stroke česna in 1,2kg bočnika. Sol, poper, lovor list, malo muškatnega oreščka, dijonsko gorčico, popražila, dodala rdečo papriko in en paradižnik nasesekljan na koščke, popražila in zalila z deci vina. Sedaj se duši. Aja pa malenkost moke in rdeče paprike v prahu sem dodala not? user posted image
No, bomo videli čez kakšno urco in pol, kakega okusa bouser posted image
Kakorkoli že drugače bom organizirala kitajsko restavracijo za 6ljudi in imela dalje monologe na forumu o kuhanjuuser posted image user posted image

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Res dober golaž
17.11.2008 10:36:01   
ninini
Ja sej  jaz tud podobno  naredim ampak dodam pa še kocko za golaž ki da ful dober okus.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Res dober golaž
17.11.2008 11:23:12   
nuala
Jaz meso ( cca 1 kg ) zrežem na kocke ( pri nas jejo samo meso brez vseh žil in masti, zato to vse obrežem ) in pomokam.
Na hitro iz vseh strani opečem v olju.
Meso poberem iz lonca in na isto maščobo dam zrezano čebulo ( 4 velike čebule ) ter posolim. Dušim na majhnem ognju ( če je treba dodam malo vode ).
Ko začne čebula razpadati ( cca 20 min ) dodam meso, na koščke narezano papriko in korenje, rdečo sladko papriko, sesekljan česen ter še malo dušim.
Potem dodam vode, da je meso pokrito.
Kuham, dokler se na površini ne izloči maščoba ( cca 1 uro ).
Dodam paradižnikove pelate, lovorjev list, gorčico, kechup, še soli, poper in kuham še cca pol ure.
Potem meso poberem ven, omako spasiram s paličnim mešalnikom, dam meso nazaj v omako in prilijem cca 1 dl rdečega vina. Dodam tudi malo sladkorja.
Dobro prevrem.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Pikapolonica_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Res dober golaž
17.11.2008 11:28:13   
Mišni
Jaz dam veliko čebule, jo malo pražim, tufdi solim,d a se prej spusti, domam meso in spet tenstam, dokler voda ne ne izpari. Potem potresem z moko, prepražim, zalaijem z vodo, dodam začimbe: poper, česen, sladko mleto papriko, paradižnikov koncentrat, naravno vegeto in še kaj, kakšen lovor, majaron, kumino, muškat, brinove jagode ... Potem pa kuham še precej časa, dokler ni meso mehko.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Res dober golaž
17.11.2008 11:30:37   
kjava
Čakte, da pride kalbo in vas spet ofiksa, ker vse dajete golaž v mokouser posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Res dober golaž
17.11.2008 11:47:46   
Pikapolonica_
No, okus je kar, se moram pohvaliti. user posted image Zdaj bom naredila, tako kot je rekla Mišni, bom meso ven pobrala in še malo zmiksalauser posted image , pa bo kar bo. Če pa ne bodo jedli, pa naj grejo sami v Kitajcauser posted image , meni je doberuser posted image Juhuhu, moj prvi golažuser posted image user posted image (p.s.: dodala sem še pelate, ter še ogromno poprala in solila, dobila pa ene 4l golaža ven...madona, kdo bo to pojedeluser posted image )

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Res dober golaž
18.11.2008 12:43:31   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Čakte, da pride kalbo in vas spet ofiksa, ker vse dajete golaž v mokouser posted image


Ja, saj vem. Samo meni je ful zanič, če ni taka taprava kompaktna omaka. Da kar nekaj meso posebej solira tam notri.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Res dober golaž
19.11.2008 9:42:42   
Čupka
Če daš dovolj čebule nič ne solira, ampak pride lepa gosta omakica, ki se lepo prime polente, alj pa kruha, alj pa krompirja... Resnično ne rabiš mokceuser posted image

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Res dober golaž
25.11.2008 14:05:18   
*sweety*
Nuala jaz pravkar delam golaž po tvojem receptu. Upam, da bo dober, ga delam prvič.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Res dober golaž
26.11.2008 10:00:45   
kalbo
Čakte, da pride kalbo in vas spet ofiksa, ker vse dajete golaž v moko


user posted image user posted image user posted image  a veš, da so me res prsti zasrbel.

Kakšna moka no orkaduš. Ena čebula več, pa zaleže za moko. Če je že treba gostit, dejte to počet rajš z naribanim krompirjem.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Res dober golaž
26.11.2008 10:03:46   
kalbo
Če daš dovolj čebule nič ne solira, ampak pride lepa gosta omakica, ki se lepo prime polente, alj pa kruha, alj pa krompirja... Resnično ne rabiš mokce


Evo končno ena, k ne prihaja iz komunistične šole kuhanja. Včasih je vsega manjkalo, zato so pa tlačili moko vsepovsod. Moja tašča noče niti probat brez...da o argo kockah za juho pa Vegeti ne govorim. Vse je kemija, tud kupivni vin, sam argo kocka, pa Vegeta sta pa povsem naravni :)

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?