|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 20:25:48   
JASNA D
Naš mali junak je včeraj zaključil s kuro antibiotika Amoksiklav. Danes je dobil vročino 38,4. To se je sedaj ponovilo že četrtič. Se pravi, da je od konca oktobra (ko je dobil prvi antibiotik - Primotren) pa do konca marca "pospravil" 4 antibiotike. V vrtcu ni bil, tako da iz vrtca ni mogel prinest virusov ali bakterij. Ker sem zdaj pa že res čisto penasta od jeze, ne vem več kaj bi to bilo oz. kaj je temu naresiti. Naj povem še to, da je bil konec januarja v boilnici na preiskavah (pregled oz. slikanje glave, otolaringologija, nevro - ne vem že kaj), kjer niso ugotovili nič, oz. so rekli, da je vse BP. Se pa non stop čoha po ušesih, pa tudi izcedek iz ušeskov je zelo zelo temne barve, v bistvu rjav. Kar strah me je zopet oditi k zdravniku, ker se mi zdi, da kot da "iščejo" pravi antibiotik, meni pa se le-ti ne zdijo ravno nedolžne arcneje. Pomislila sem že na alternativno medicino, pa možu to nekak ne diši najbolj. Ves čas pa pridno jemljemo Sanatogen, za zviševanje odpornosti in apetita.

V bistvu sploh ne vem, kaj naj vas vprašam, ampak sem pa že res čisto obupala nad to nadlogo. A je še kdo šel skozi kakšno podobno kalvarijo in kako ste to nadlogo rešili?

Jasna
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 20:31:13   
malika
Žal nimam pojma in nobenega nasveta, ampak bi bila sama na tvojem mestu ne samo penasta, ampak divja ko tiger.

Upam, da se hitro pozdravita in da se ne naleze še pupika.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 20:40:36   
Anonimen
Kaj pa tisti Bronhomulan? Ali ste že kaj poskusili?

(odgovor članu JASNA D)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 20:43:55   
Anonimen
Nisem najbolje razumela, zaradi katere težave je jemal antibiotik. Naši zdravniki ponavadi dajo nekaj antibiotikov širokega spektra, ki naj bi delovali proti bakterijam, ki povzročajo vnetje, morali pa bi najprej vzeti bris in narediti bakteriogram in na podlagi tega določiti antibiotik.
Počakaj nekaj dni, da efekt prejšnjega antibiotika mine, potem pa zahtevaj, da zdravnik vzame bris in ugotovi, za katero bakterijo gre!

(odgovor članu JASNA D)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 20:47:00   
Moyca_
ola,
sem se hotela tudi jaz potožit danes. Naš je v ponedeljek zaključil antibiotik, eto danes vročina, kašlja, smrka- meni se že zdi smešno, ker sploh ne morem verjet da je možno kaj takega. Markec je tak dober če je imel samo 4 antibiotike čez zimo, naš je imel enih 6 če ne 7 škatel že to zimo. Vključno s Sumamedom.
Ima non stop nečista pljuča,.... celo zimo kašlja vse noči.
Naša mala je danes zaključila z inhalatorčkom ,ker je tudi kašljala.

Jasna kaj naj ti rečem- nič, no. Meni se že blede.
Potem pa še tašča, kako so moji otroci bolani zato ker jih slabo oblačim, pa ker je mali v vrtecu je bolan, pa še mala zato.
Pa kaj je te bil to zimo v jaslicah, nič skoraj. Pa tudi ko je doma zboli, tako da je meni že vse skupaj hecno.
Lahko se jočem ali pa smejim- bom pa se raje smejala
Utrujena pa sem že ko :kuza::kuza::kuza::kuza:

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 20:59:47   
JASNA D
Za Bronhomunal sem slišala in ga mislim začeti dajati junija (tako so svetovali - trimesečna kura - vsak mesec po deset dni pred "sezono" prehladov in podobnih hudičevih nadlog), če ga 21 mesečniki že lahko "uživajo".

V torek gremo k našemu pediatru (razen, če se jutri - bog ne daj - ne zgodi kaj nepredidljivega in čudnega v negativno smer) in bom prosila za napotnico, ker v tej ambulanti, mislim vsaj, brisa ne morejo delat.

Men je že tudi vse skupaj čisto popolnoma nejasno - pa kaj hudiča v 21. stoletju res ne morejo pogruntat katera biba je napadla mojega fantiča? Tole eksperimentiranje z antibiotiki je že prava nočna mora - ko bo pa enkrat eno nedolžno angino fasal, mu pa ne bo nič prijelo, ko bo že na vse "odporen".

Res ne vem, kaj naj....

Sedaj grem pa :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((, pol pa Ivano spravit v miževo deželo.

Obupana in predvsem žalostna Jasna

P.S. MOYCA - dobra si, da ti še gre na smeh ob vsem takem sranju. Čestitam za korajžo in optimizem!

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
27.3.2005 21:21:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu JASNA D)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 21:35:12   
Gina
Nikoli ne dovoli, da dajo otroku antibiotik, če niso prej vzeli ali brisa ali krvi. Sicer je pri pljučnih bolezih skoraj nemogoče, da ne bi slišala bronhitisa (ali zakaj ti je dala antibiotik?, samo za prehlad se ne daje preventivno antibiotika), oz. pri vnetih ušesih tudi nimaš izbire.

Drugače je pa tako - nekateri otroci so non stop bolani, pa če jih še tako oblačiš in nikamor ne pelješ, drugi pa ne zbolijo skoraj nikoli. To prinesejo na svet. Ne moreš pomagat. Mislim, da bo naš tudi v klubu - v 10. mesecih je bil 6x bolan.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 22:12:55   
JASNA D
Baje ni bil bronhitis:zmeden2::zmeden2::zmeden2: Za dvakrat vem, da je imel vneta ušesa, za dvakrat pa mi sploh niso povedali kaj pravzaprav je narobe. Ker vročina ni in ni nehala, so se odločili za antibiotik in tiste preiskave. So mu pa merili saturacijo, pregledali so tudi urin, vzeli kri - ampak je res, da imajo samo tak mini laboratorij za osnovne preiskave (privat pediatrija) in mislim, da onih bolj zahtevnih ne morejo sami naredit. enkrat sem že prosila za ta spektrometer (bakterijski), pa je imel vnetje ušes, tako, da smo kar lepo dobili hiconcil.

Jasna

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 22:18:54   
Gina
Ja, včasih kar malo preventivno dajo antibiotik, za vsak slučaj...beda. Primotren ni antibiotik. Sicer pa lahko pogledajo levkocite po moje tudi v takšnem laboratoriju. Pa vidi, a je bakterijsko ali virusno... To pa ja ni taka umetnost. Pa je brez veze ga filat z zdravili. Naš je imel že 2x več kot teden dni ful visoko vročino, pa nisem hotela nič. Samo hotela sem vedeti, da ni šlo na ušesa in sem to dala jasno vedeti. Te viroze so take, da tako dolgo trajajo.
Saj bo, Jasna, slej ko prej se to ustavi. Naš ta velik je bil tudi bolan skoz, potem je pa kar enkrat nehalo. Pa zdaj bo pomlad in potem poletje, takrat so pa vsi bolj zdravi.:):)

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 22:24:01   
JASNA D
Gina - meni se zdi, da si ti iz "zdravstvene sfere", če se ne motim. Kaj pa Ceklor - to je antibiotik ali kako drugo čudo. Jaz sem že čisto out, ker mi je ena zatrdila, da je Primotren antibiotik in jaz sem seveda mislila, da je tako. Skratka - do sedaj je dobil: Primotren (začetek novembra), Ceklor (konec januarja), Hiconcil (začetek februarja) in sedaj smo zaključili z Amoksiklavom. Vmes je vsake toliko dobival še Operil P ali pa Geocorton - odvisno od tega kdo ga je pregledal - mama pediater ali sin pediater.

Jaz sem že pol lekarne pokupla!

Jasna

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 22:27:36   
Jančika_
Jasna, mogoče boš tule našla kakšno informacijo o teh zdravilih. Sicer se je treba registirat, a je brezplačno.

http://www.zdravila.net/

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 22:31:26   
Gina
Ne, nisem iz zdravstvene, ampak me to ful zanima, pa če bi še enkrat študirala, bi zihr to.
No, saj tudi primotren ni tako nedolžen, ga dajo za takrat, ko je vse še bolj v blagi obliki, pa ne vedo, kaj bi dali. Hikoncil je najbolj blag abtibiotik - najbrž ste ga za ušesa dobili. Ceklor (pri nas ga da za pljuča, včasih tudi za kaj drugega) in amoksiklav pa itak veliko prakticirajo dandanes, ker imata širok spekter delovanja. Geokorton ne dajo zmeraj, ampak meni se zdi, da kar pomaga. Bolj kot operil, ki otrokom skoraj nič ne prime. Ampak to so moje izkušnje. Nosek je kar fino sčistit, če se da, ker imajo otročki tako skupaj vse te poti, da gre takoj nekam naprej ta sluz. Če ne gre na ušesa in oči, pa na pljuča.
LP

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Zgodba se ponavlja
27.3.2005 22:54:22   
Ro-La
Hitro se pocajtkajte

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Zgodba se ponavlja
28.3.2005 5:52:51   
Lunca1
A še vedno toliko viroz razsaja:ups:. Jaz sem bila prepričana, da so že mimo, pa vidim koliko otrok je še bolanih. Čimprej se pozdravite.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Zgodba se ponavlja
28.3.2005 11:19:11   
Ro-La
Aja, pa še to. Primotren je antibiotik, za zdravljenje uroinfektov.

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Zgodba se ponavlja
28.3.2005 11:34:18   
JASNA D
S tisto Eno nisem mislila nate Romci - saj veš na koga je to letelo.

Sicer pa antibiotik da ali ne - dost mam tega stranja od te kemije!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jasna

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Zgodba se ponavlja
28.3.2005 15:34:54   
Willson
Primotren je antibotik, ki deluje v črevesju in je še eden izmed zelo dobrih in kar učinkovitih antibiotikov. Aplicira pa se ga lahko pri vnetju sečil, bronhitisih in pljučnicah. Doza pa je ponavadi na 12 ur(suspenzija ali tablete ali pa se ga lahko daje celo intra venozno).

Antibiotiki kratkoročno vplivajo na potek vnetja in sicer ga skrajšajo. Imajo pa tudi slabo lastnost, da pogosto privedejo do stanja, ko se vnetje prične ponavljati. Je pa res narobe, da jih nekateri pediatri predpisujejo zelo hitro, kot preventivo. Čeprav pa se dosti krat zgodi, da dojenčki, ki imajo virozo in jim odpornost pade, dostikrat dobijo zraven še bakterijsko okužbo(dihal, ušesa,...). Lep pozdrav!


(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Zgodba se ponavlja
28.3.2005 20:02:15   
Ro-La
Ma sploh nisem mislila, da bi mene mislila, samo sem danes na kšihtu še enkrat preverila, saj veš tudi pametni se kedaj zmotimo:)-

(odgovor članu JASNA D)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?