|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zvečer noče zaspati
12.11.2008 21:42:33   
*Naja
Mi imamo nov problem. Ne samo, da se naše dete zbuja zadnji teden na pol ure vse do jutra, zdej jo tudi zvečer nikakor ne moreva spraviti spat. Vedno je ob 20.00 že spala, zdaj pa jok in stok do 22.00, preden omaga. V zadnjih dveh dneh je podaljšala kar za 2 uri, kar se mi zdi dosti preveč, sploh ker se ji vidi, da je noro zaspana, zaspati pa ne more. Pa sva poskusila že vse možne načine, od ustaljenega uspavanja na dojki, do nošenja, petja pesmic, do tega, da sva jo pustila v posteljici in jo šla pomirit le, če je jokala. Pa nič ne zaleže. Zdaj jo mož ravno z vozičkom vozi po stanovanju, če bo mogoče to zaleglo, ker res ne veva več, kaj naj narediva. Danes sem ji tudi dala malo prej še žličko Calpola, ker sumim, da so mogoče zobki. Ko sem jo nosila, me je namreč ves čas grizla za roko. Ima katera podobne izkušnje, mogoče kakšen nasvetuser posted image

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zvečer noče zaspati
12.11.2008 21:44:04   
ALWAYS LARA
a pa je ob 8h že tako zaspana da komi živi in je že vsa sitna? ker mogoče je pa to prepozno zanjo in je preveč zmatrana. kaj če bi jo jutri za foro probala dat pol urce prej spat?

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Zvečer noče zaspati
12.11.2008 21:48:53   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: ALWAYS LARA

a pa je ob 8h že tako zaspana da komi živi in je že vsa sitna? ker mogoče je pa to prepozno zanjo in je preveč zmatrana. kaj če bi jo jutri za foro probala dat pol urce prej spat?

Pri naših dveh je bil to pravi recept. Oba sta hodila spat ob pol sedmih, ta ura se je izkazala za "njuno" (od osmih sva prestavljala uro za spat po 15 minut nazaj, pa se je pokazalo, da je idealno ob pol sedmih). Še zdaj, ko sta stara 2 in 4, hodita spat med 19.00 in 19.30.

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Zvečer noče zaspati
12.11.2008 21:55:44   
cukrček11
Ja se strinjam z ALWAYS LARA, tud mi smo začeli malega dajat skor eno uro prej spat, ker tako al tako skoraj ne spi več čez dan, pa ma 4m, tako da ob 19h ali pa že prej spi pa kljub temu spi do 4h ali 5h zjutraj kot vsak dan, pa ni blo nikol važno a smo ga dali spat ob 20h al pa ob 22h.
Pa se mi tudi zdi da bo mali dobil verjetno kaki zobek, ker se slini tako, da ne utegnem brisat za njim, sliček je pa tako moker že po 5 min. Pa še roke bi si verjetno pojedel, če bi lahko pa jih še ne obvlada toliko, da bi kaj drugega dal v usta.
Pa če so že zobki je po mojem čist odvisno od otroka kako ga zobki znervirajo.
Pa tudi odvisno kolko je staro tvojeuser posted image , mogoče ma pa kakšno prelomnico, kolker sem brala po teh forumih skoraj vsakega doleti, da otrok kar naenkrat noče več spati ponoči la pa tud čez dan.
Želim vam vseeno veliko spanja.user posted image

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Zvečer noče zaspati
12.11.2008 22:00:14   
*Naja
Ob 18.30 je že zaspana, tako da jo grem takrat kopat in potem grem z njo v sobo, kjer potem zaspi včasih že ob 19.15, najkasneje pa ob 20.00. Zdaj pa v roku dveh dni tak preskok, kar za dve uri. No, zdaj sva jo ravno preložila v posteljico, ker je v vozičku omagalauser posted image . Hvalabogu, ker se mi je že pošteno smilila. 

_____________________________

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Zvečer noče zaspati
12.11.2008 22:07:51   
TinkiBinki
Ja, se strinjam z napisanim - premaknite uro spanja. Veliko sreče!

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Zvečer noče zaspati
12.11.2008 23:05:56   
pob@linček
Jaz imam isti problem pa sem ga ravno tako dala oziroma ga se dajem spat po prejsnji uri pa mi zaspi samo za pol ure nato je pa spet cisto zbujen.Pa do jutra se zbuja na pol ure.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

mami in oci je najlepsi poklic za celo zivljenje

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Zvečer noče zaspati
13.11.2008 9:11:16   
bati


ja po moje so tud zobki mal...namaži ji dlesni z calgelom....pri naši to deluje...dostikrat....pa kadar jo dava spat je mir v sobi razen uspavanke občasno....moj počaka pri posteljici da ona zaspi...jo prime za rokico, boža itd...ker user posted image čutijo če so sami kadar hočejo zaspati in hočejo starševsko toplino...malce si preberi razvoj otroka po mescih...kr nisi nič napisala kok je star....

je lahko kar nekaj dejavnikov na to.....tudi partnerski odnosi...koliko časa posvetiš otroku....lohk so krči...zobki...mogoče pogreša sprehode...zdej k so bli bl kisli dnevi  dež pa to...itd...

srečno.....



(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Zvečer noče zaspati
13.11.2008 9:30:18   
alisha_2008
tud jaz sem mela te probleme.....dokler nisem prebrala na forumu glede tega spanja in zbujanja....
dejansko je res da je otrocek prevec zmatran, kar pomeni da ga je treba prej dajat spat....
jaz sem jo prej  v postlo dajala ob 20h spala je ob 21....potem pa se je zastekal...in je ratvala tecna in ni hotla spat..oz.se je zelo zelo matrala....zdaj se greva kopat ob 18:30..najkasnej ob 19h ob 19:30 ze spi....je pa res da ji pred kopanjem vedno dam mal zelenjavne kasice za pojest...da se se fajn znori v banji......za pol ure...potem pa mleko preden gre spat...in lepo spi....
ponoci pa mamo tud vstajanje.....kot je rekla mamica vzgoraj zobki....ko grejo ven spodnji se ni taka kriza...ko grejo zgorni je pa mal hujs.....calgel..ki se kupi v lekarni...vtres v dlesni preden ji das za jest...ene 5 min prej...da se dlesni omehcajo in bo bols....ponoc pa ko zastoka jo tud namazes user posted image
veliko srece pri spanju vam zelim


(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Zvečer noče zaspati
13.11.2008 11:51:23   
BUŠICA
se ji vidi, da je noro zaspana, zaspati pa ne more. Pa sva poskusila že vse možne načine, od ustaljenega uspavanja na dojki, do nošenja, petja pesmic, do tega, da sva jo pustila v posteljici in jo šla pomirit le, če je jokala. Pa nič ne zaleže.



to poznam od vsega začetka! če zaspi ob 19h, je to le za 15min. potem pa... je bilo že boljše ko je zaspal ob 22-23h, zdaj si je pa frajer podaljšal do 0-1h ponočiuser posted image user posted image user posted image  noče in noče zaspat, pa se lahko mami na trepalnice postavi. pomagala nisem, sam povem, da pri nas to -daj prej spat- ne pomaga. mogoče pa bo pri vas. aja, čez dan tud spi le za vzorec.

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?