|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oddaljevanje od prijateljev, ki imajo otroke
7.11.2008 13:15:09   
Anonimen
torej punce, kakšne izkušnje imate.
a so prijateljice še prijateljice pa čeprav so zanosile, ve pa recimo že nekaj časa poskušate in ni nič.
recimo ste bile nekoč ful dobre prijateljice potem pa ena zanosi, prvi otrok, drugi otrok, ti pa še vedno nič, tudi po enem letu nisi noseča. kako je bilo s prijateljstvom?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oddaljevanje od prijateljev, ki imajo otroke
7.11.2008 13:19:25   
Anonimen
Jaz imam že od nekdaj starejše prijateljice. Skoraj vse imajo že svoje družine, vendar se nisem od njih nič oddaljila. Pride kakšno obdobje, ko imam raje, da se ne vidimo, vendar to mine in spet je vse ok. Včasih mi je težko, ko vidijo, da imam rada otroke, da jih kar požiram z očmi, pa rečejo kaj midva čakama. Ker zaenkrat nobena ne ve za najine težave. Včasih se nasmejim pa rečem da čakava, da dokončava hišo, včasih se zgovorim na službo...

Pač so moje prijateljice in zaradi tega ker imajo otroke jih ne mislim menjat. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2008 13:47:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Jaz imam že od nekdaj starejše prijateljice. Skoraj vse imajo že svoje družine, vendar se nisem od njih nič oddaljila. Pride kakšno obdobje, ko imam raje, da se ne vidimo, vendar to mine in spet je vse ok. Včasih mi je težko, ko vidijo, da imam rada otroke, da jih kar požiram z očmi, pa rečejo kaj midva čakama. Ker zaenkrat nobena ne ve za najine težave. Včasih se nasmejim pa rečem da čakava, da dokončava hišo, včasih se zgovorim na službo...

Pač so moje prijateljice in zaradi tega ker imajo otroke jih ne mislim menjat. user posted image

se čisto strinjam s tem ... tudi jaz imam že nekaj prijateljic, ki imajo otroke, pa smo še vedno dosti skupaj ... tud naju sprašujejo, kaj pa midva, kdaj pa bova midva zibala. dve prijateljici vesta za najino stanje, druge pa ne, pa tudi jaz rečem, da bo ko bo ... ko bo bog dal to srečo. ne rečem, da me kdaj ne stisne pri srcu, ko vidim otročka in kako je srečna, ko ga ima, ampak si pol mislim, da bova tud midva enkrat zibala in bova tud midva srečna tko kot je zdaj ona.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2008 15:06:08   
romta
Sama sem na drugi strani... imam otroke, moja prijateljica jih nima. Bilesva res ful dobre prijateljice od otroštva, vse sva si zaupale. Ko sva njej in njenemu možu povedala za prvo nosečnost sta bila vesela in rekla da onadva se pa že nekaj mesecev matrata pa še nič. Smo imeli kar v redu stike do moje druge nosečnosti. Ko sem prišla k njej na obisk me je kar jezno ogovorila: A ti si pa spet noseča? Pa sem hotla vse mal na hec obrnit, pa ni šlo. Potem smo imeli praznovanje in sta prišla, pa sta dve moje prijateljice ki sta bile prisotne povedale da sta noseči (sama sem vedela samo za eno in za drugo nisem niti pričakovala) in sta se samo spogledala, vstala in šla. Meni je bilo ful groznouser posted image . Po tistem sem se res sekirala ful in skušala navezat stik z njima, pa sta se kar stalno nekaj izgovarjala. Sedaj jih pustim pri miru, če se srečamo se malo pomenimo, obiskujemo se ne več... Jaz nočem brskat in silit v njiju mi pa še vedno ni vseeno za situacijo ki je med nami... Tudi sama sva bila kar nekaj časa brez otrok, pa sva imela prijatelje z otroki, nisva se jih izogibala... Tako da ne vem kaj narest. Svetujete kaj?

Kjer je volja je pot!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2008 16:26:29   
Anonimen
Lahko povem samo svojo zgodbo: trenutno se ne morem videvat s prijateljicami ki imajo otročke (torej dojenčke). Tisti, ki imajo otroke stare več kot 2 leti ni problem, otroke poznam že ves ta čas in je kul. Ampak ti ki so se rodili v zadnjem času pa...nosečnost me še tolk ne prizadane, rojstvo pa. Sama sem starješa od njih 4-5 let in tud to igra vlogo. Ko si 30 in ti rečejo oh sej zdej boš pa ti tud vsak čas noseča, pa si 32 pa še vedno ni otroka in rečejo ah ja vse se zgodi z razlogom, boš pa bolj pripravljena etc. Slišala sem tud že stavek "uh jst mam pa zdej vse kar si ženska želi" al pa "ko bom tolk stara kot ti bom pa sigurn mela družino" (npr. od ljudi ki so 10 let mlajši od mene). Lahko rečem samo to, da boli, zelo. In ker se ne pretvarjam in nočem kazat nekega navideznega nasmeška pač trenutno ne grem k prijateljicam in se ne srečujemo. Res so to bolj kolegice s faksa kot pa prave prijateljice ampak vseeno...zdi se kot da zdej je pa že vsaka druga noseča. Pa ne da bi bla komu fouš, niti malo, sem zelo vesela in vedno pridem pogledat otročke, sam odkar se trudim zanje tud sama tega ne zmorem. Bom pa nekoč, spet, sam takrat hočem it na obisk kot mama ne pa kot teta. torej s svojim otročkom. Morda se zdi sebično, pa naj bo, sem sebična samo v tej neizmerni ljubezni do otrok...In ne, mislim, da ne moreš nič naredit da se bo tvoja prijateljica s tabo veselila tvojih otrok...sama bo prišla do tebe ko bo pripravljena. Vse kar lahko storiš je, da jo takrat sprejmeš z odprtimi rokami, brez zamer, kot da se nista videli samo en teden.

(odgovor članu romta)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2008 17:21:49   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

torej punce, kakšne izkušnje imate.
a so prijateljice še prijateljice pa čeprav so zanosile, ve pa recimo že nekaj časa poskušate in ni nič.
recimo ste bile nekoč ful dobre prijateljice potem pa ena zanosi, prvi otrok, drugi otrok, ti pa še vedno nič, tudi po enem letu nisi noseča. kako je bilo s prijateljstvom?

sama imam že enga otročka in sem sedaj v drugo user posted image , z najboljšo kolegico še iz šolskih dni, smo še dan danes kolegice in najboljše prijateljici pa čeprav ondva z partnerjem tudi delata na tem da bi imela user posted image  pa jima ne uspe. z njene strani (pa tudi od ostalih koleic, ki nimajo otrok) ni nobene zamere in še vedno se videvamo, obiščemo, gremo na kavico in tako.
Po moje je to vse odvisno od posameznika....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2008 17:59:50   
giotti
Po mojem pa je odvisno od tega, ali je prijateljstvo res pravo in trdno ali ni oziroma, kaj nekomu nek človek sploh pomeni. Jaz si ne predstavljam življenja brez dveh mojih prijateljic že iz otroških let, pa če bi imeli po deset otrok. Kakšno vezo sploh to ima s tem, kar je med nama, tista prava ljubezen, ki jo imava med sabo, tega nama ne more vzeti prav nihče. So vezi, ki jih ne more skrhat nobena sila na zemlji. Če pa jo lahko, potem pa ni to ni prava vez oziroma prijateljstvo. In ravno pri prijateljici, ki ima otroka, sem ji zelo velikokrat stala ob strani, ko je imela velike težave tako z otočkom kot možem. Njen otrok pa ima tudi mene zelo rad. Aja, pa še veliko bolj vidiš realnost, če imaš prijatelje z otroki. Vidiš, da imeti otroke ni samo romantična pravljica, ampak je tudi cel kup problemov, o katerih se nam zdajle, ko še nimamo otrok, niti malo ne sanja in sploh ne vemo, če jim bomo kos. Srečno vsem user posted image

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.11.2008 19:46:34   
kajsica
Punce drage, jaz vas v teh zadevah res ne razumem.

Z mojim s trudiva za otroka že skoraj 9 let in žal še ni bilo pozitive. Vse moje dobre prijateljice imajo otroke, nekatere enega ali pa dva, moja najboljša prijateljica pa je pred kratkim rodila in ima celo tri otroke. Res me mogoče malo pikne ko zvem da jim je uspelo, ampak jim iz srca privoščim in grem tudi cartat te cukrčke.

Vse moje res dobre prijateljice vedo za najine težave in naju samo bodrijo in nama stojijo ob strani in res je od kar so otroci, pač ne moremo tolk it feštat ali pa pohajkovat naokoli (normalno da ni več toliko časa kot je bilo prej), samo se še vedno pogosto dobivamo in klepetamo, včasih so same, včasih pa z otrocmi....pa kaj.....saj so tamali pravi cukrčki....one pa niso krive za moje težave...in kot sem rekla, me podpirajo in bodrijo....brez njih ne vem kako bi šla čez vso kalvarijo ki sem jo do sedaj imela.

V glavnem, jaz pravim, da niso krive vaše prijateljice da so se oddaljile, ampak ve, ki se zaradi takih težav zapirate pred svetom in delno zaradi vaše ljubosumnosti, ker one imajo otroke ali pa so noseče, ve pa ne.....pa kaj če imam težave, pa kaj če sem v postopkih.....saj to ni nobena sramota, rabim pa včasih kakšno spodbudno besedo, ki mi jo lahko le one dajo.

Ne vem jaz smatram za prijateljstvo osebo, ki se ji lahko popolnoma zaupam (zelo malo je takih oseb) in z njimi delim dobro in slabo in to so osebe, ki se nanje resnično lahko zanesem. Takim in drugačnim bedastim vprašanjem se lahko kamot izognete, če se s pravim prijateljem vsedete in pogovorite in če jim tudi zaupate kje so težave in verjemite, da če so pravi prijatelji (to veste same) se bodo ob naslednjem takem vprašanju postavile na vašo stran in vam še odgovarjat ne bo potrebno na bedarije.....

Poskusite, ve pri sebi kaj spremenit, pa boste vidle, da pravo prijateljstvo kljub spremembam in oviram ostane prijateljstvo!!!!

Vso srečo!!!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.11.2008 19:57:20   
lučka 25
Kajsica, povedal si točno tako kot razmišljam jaz.  user posted image

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.11.2008 19:58:02   
zarja1
Kajsica jaz sem prav ponosna nate.......pupa moja IVF/ICSI-ka!!!!!!!!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.11.2008 21:18:03   
Anonimen
"Punce drage, jaz vas v teh zadevah res ne razumem."

Ves kaj Kajsica sej ni treba razumet, post je bil namenjen razmišljanju ne pa da bi kdo moral kogar koli razumet. Ker zdej mam pa jst ful slab občutek da ko napišem nekaj tko kot čutim sem pa ful slab človek in naj "poskušam sama pri sebi nekaj spremenit." No čist v redu človek sem in mam vse otroke svojih prijateljic noro rada ampak to prijateljic ki so res prave. Oz. prijateljev, ker je tud nekaj moških vmes. Ampak otročkov ljudi, ki so mi pred nekaj časa zabrusli da pač "itak nikol nam mela otrok" al pa da "hehe, oni pa že majo kar jst tko zlo hočem" pač ne smatram za svoje najboljše prijatelje in mi tud ni treba njihovih otrok it gledat. Sama sem namreč razumela post kot a veš prijateljica za kavo, klepet, zdelo se je da je najboljš prijateljica potem se pa izkaže da ni čist tko. In zato sem se oglasila da povem tud svojo plat zgodbe...sam zdej pa ze nekaj ur premisljujem o tem postu in ne, ne bom se spreminjala za takšne ljudi, pa če me razumejo/te ali pa ne.

Pa še to: razlogi za ne met otrok so različni in to oddaljevanje lahko korenini v marsičem. Npr. ena prijateljica je imela SS in takoj po tistem je druga oznanila da je noseča. sori, ampak to čist razumem, da je vstala in šla stran. Drug primer: prijateljica je rodila, dvojčici in sta po porodu umrli...ja tud ona nekaj časa ni govorila o nosečnosti in otrocih. Tretji primer: prijateljica je po kratki bolezni izgubila partnerja...pred tem sta se trudila za otroka. Vem iz dolgih pogovor kako težko ji je blo gledat nosečke...pač nekaj časa, potem se stanje itak umiri. In zakaj bi se zdej morala katera koli od njih spreminjat?

(odgovor članu zarja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
7.11.2008 21:24:15   
Anonimen
Otroke svojih prijateljev obožujem, velikokrat tudi čuvam....mi na kraj pameti ne pade da se izogibam ljudem ki jih imam rada. In rada imam tudi vse njihove otroke.
Pravi prijatelji so redki.
Razumem da nekateri ne čutijo tako.....ampak to na dolgi rok ne gre. Ko se enkrat sprijazniš s situacijo je lažje. Bolj polno zaživiš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.11.2008 21:50:14   
klavdiy4
Pozdravljene,

Midva z user posted image  pričakujeva čez 17 dni najino user posted image ....  Imela sem res dobro prijateljico s katero sva si zaupale vse... Potem, ko je izvedela, da sem noseča pa je prekinila stike... Na klice mi ni odgovarjala in niti na sms-e ali emaile... Vendar pri nama ni šlo za to, da bi ona hotela user posted image  ... Šlo je zato, da se ona rada zabava in, da bi ji jaz bila predolgočasna, ker pričakujem user posted image  in mi ni do zabav...

Sicer pa ne pogrešam toliko prijateljev, kateri so se oddaljili zaradi moje user posted image ...
Saj se mi zdi, da sva se v tem času, ko sva obe s sestro v veselem pričakovanju, zbližale... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.11.2008 8:20:27   
kajsica
Anonimna, lej nobenega ne obsojam.....tukaj v kolikor sem razumela je bilo govora o pravih prijateljih in dobrih prijateljih, ne pa znancih ali kolegih in tudi moj prejšnji post je bil namenjen le tem, res pa je da si moraš prijatelje znat izbirat in vedet kdo so pravi prijatelji. Le to sem želela v prejšnjem postu povedat. No ne vem, anonimna, ampak jaz kofetkam in se družim in imam resne teme s prijatelji, ne pa z znanci.

Kar se tiče neumnih pripomb in vprašanj pa z leti dobiš debelo kožo in če se spomneš kakšnega fajnega odgovora jim zabrusiš nazaj, samo največkrat jim usta resnično zapreš z resnico. Jaz še vedno pravim, da težave pri zanositvi in neplodnost nista nobena sramota.

Kar pa se tiče ostalih zadev....kot sem rekla, moja najboljša prijateljica je meni malo po tem, ko sem jaz imela abrazijo (žal se plodek ni pravilno razvijal in je sledil splav) oznanila da ji je uspelo in da je noseča....tako da vem kako tudi to boli....ampak kaj, njej je uspelo in sem bila vesela zanjo, kot bi bila tudi ona zame. Te stvari, ki se nam dogajajo moramo vzeti v zakup in se ne smemo zapreti pred svetom in biti jezne na nekoga ki mu uspe, kljub našim težavam. Ene pač moremo skoz trnovo pot, da pridemo do naših sončkov, drugim je pa dano, ampak res ne morem bit zaradi tega užaljena ali pa jezna.

Res upam, da bomo tu te ki si močno želimo svoje sončke in ki nam jih mati narava ne da z lahkoto čimprej ugledale svoje pikice.

Vso srečo!

(odgovor članu klavdiy4)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.11.2008 9:51:00   
misk2
jaz moram povedati da se z mojim user posted image  trudiva ze 3 leta....in imava veliko prijateljev ki imajo ze ta prelepa bitja....tezko mi je bilo..priznam...se posebej ker sva prva od njih k sva imela stanovanje pa poroka...in sva delala na tem...njim se je pa  po "domac povedan svet na glavo obrnu" pa sm bla kr fouš ...res moram poveadt...nism ponosna na to... ampak to je bla trenutna reakcija...nikoli pa nisem prijateljem direkt pokazala mojim oz. najinih custev.  res pa je da imam mojega user posted image  in sm vesela da imam tako pozitivno osebo zdravn v svojem zivljenju...

uglavn je obdobje k se ne vidimo glih vsak teden se pa trudim zelo trudim da jih vidim ker imam zelo rada te otrocke in sem z veseljem teta. user posted image

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.11.2008 10:26:50   
Arual
Živjo.

Ravno ko sma z mojim že nekaj mesecev poskušala narditi user posted image , sem zvedla da bosta moj brat in njegova dobila user posted image , ne načrtovano bla sem šokirana a hkrati vesela. V roku 1 meseca sem zvedla še za dve moji najbolši prijateljici, da sta noseči, bila sem iskreno vesela. Vendar vsak mesec ko je prišla user posted image , sem se spraševala zakaj je njim tako hitro uspelo nama pa ne. Ampak to je bil le trenutek, nato sem se že veselila user posted image , ki bodo prišli. Od začetka ko sem zvedela, da so noseče sem spremljala njihovo nosečnost in veselo nakupovala za user posted image , veselila sem se prvih brc,... Ko so se otroci rodili sem bila tako srečna, da sem jokala, mogoče tudi zaradi žalosti kr še nama vedno ni uspelo, ampak res sem bila vesela. Po rojstvu teh user posted image sem še bolj trdno povezana z njimi, vesela sem da imajo otroke in da lahko grem na obis in cartam njihove štručke. Najlepše je da vidiš, da te je nekdo res vesel. Obe prijateljici in svakinja vedo za najine težave, ampak me spodbujajo in mi pokažejo veliko iskrenega sočutja. Hočem povedati, da se nismo oddaljile ko sem zvedla za njihovo user posted image , temveč smo še bolj povezane in komaj čakamo da tudi mi zagledamo user posted image .  

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu misk2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.11.2008 11:05:26   
zarja1
Anonimen...tako kot so ti punce zapisale. Pravi prijatelji vedo v kakšni situaciji smo punce-pari, ki nam kr ne rata. Zato dobro vedo do katere meje je normalno določene pogovore in situacije peljat. Moje prijateljice (skor vse imajo otroke) vedo, da se midva trudiva in vedno vem, ker to tud čutim, da trepetajo z nama, da nama želijo to čudežno user posted image , a tud vejo da kadarkoli karkoli lahko delijo z nama. Logično, da boli ko so vse user posted image , tebi pa vztrajno vsak mesec potrka na vrata hudičevkauser posted image ...a jebi ga taki je život. Mene vedno potolažijo, češ glej...poglej okrog sebe, imaš fantastičnega moža, nas tvoje iskrene in nadvse ljubeče prijatelčjice, odlično službo....Vedno mi pokažejo, da so še druge stvari ki bogatijo življenje in da mi bo enkrat tudi to dano, da bom mami. Do takrat pa se učim iz njihovih izkušenj glede otročkov...Te male pamže obožijem kot da bi bili moji.

Horny Teddy

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.11.2008 12:12:56   
boob
Jaz meje prjateljice NE zamenjam. . njene punčke pa še manj. . decembra bo pa še fantek. . juuuhhuuu. .. komi čakam. . .

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.11.2008 13:20:48   
Barbara_L
Jaz sem recimo opazila, da se mamice pogovarjajo IZKLJUČNO o otrocih. In jaz tam zram proprosto nimam kaj početi-skos na ušesa vlečt in se kao učit od drugih, se mi pa tudi ne da. Kar naprej pripombe, kdaj pa vidva itd...Ni luštn.user posted image

(odgovor članu boob)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.11.2008 13:34:23   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara_L

Jaz sem recimo opazila, da se mamice pogovarjajo IZKLJUČNO o otrocih. In jaz tam zram proprosto nimam kaj početi-skos na ušesa vlečt in se kao učit od drugih, se mi pa tudi ne da. Kar naprej pripombe, kdaj pa vidva itd...Ni luštn.user posted image

mi govorimo o prijateljicah, torej ljudeh ki nas poznajo, ki delijo z nami vse. Ne o znancih, ki se jim očitno po tvoji izjavi ne sanja, kaj vse prestajata....

Horny Teddy

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.11.2008 9:39:09   
tane
no, sama lahko opišem svežo izkušnjo, v soboto je k nama prišla na obisk njegova dobra prijateljica, oz. moj ji pravi kar sestra, ki bo rodila čez 14dni, vse lepo, sem jo spraševala in vedno jo kako se počuti, glede njenih strahov itd.pa ne kar tako me res zanima, ampak ko pa je odhajala in sem ji na vratih rekla, 'no še malo želim ti, da porod hitro in čim manj boleče poteka' sem se pa hitro pobrala noter, ker so me zalile solze, kajti jaz sem za vikend spet dočakala user posted image . sva se potem pogovarjala z mojim, ki pravi, da pač življenje gre dalje, da ne smemo traumirat bla, bla, pa sem mu odgovorila, da to ne pomeni, da sem ji fouš, ali pa da ji želim kaj slabega, daleč od tega ampak dejstvo pa je, da me včasih malo stisne v srcu ko pomislim, kaj pa jaz? tudi ko je ena izmed mojih najboljših prijateljic zanosila v prvo sem jokala od sreče in sem vesela za njo, pa tudi ne zamerim ji, ko mi reče reče saj bo samo ne mislit na to, pa psiha itd. takrat me sicer ta izjava razjezi in bi ji najraje rekla ja tebi je lahko to reči ampak ji ne rečem, ker se zavedam, da ni ona kriva za mojo situacijo, pa tudi, da pač ne ve kaj reči, ker sama ni bila nikoli v tej situaciji. ampak hočem povedati to, kar sem rekla tudi mojemu, da imam pa vso pravico biti žalostna, da moram pač to dati iz sebe, da če se počutim da bom jokala, ko odide nosečka od nas pač bom in to nikakor ne pomeni, da sem ji fouvš...pač nosim bolečino v sebi, ki ne vem kdaj bo izginila.

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?