|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obrnjen z ritko dol...
6.11.2008 19:58:26   
tiamia
Sem v 30t in trenutno je user posted image obrnjen z ritko dol. Ali je še možnost da se obrne, oz. kako je s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obrnjen z ritko dol...
6.11.2008 19:59:02   
Polynesia
Seveda je možnost in to zelo velika.
Kar brez skrbi.

(odgovor članu tiamia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.11.2008 20:06:56   
lojzika
Možnost je seveda da se obrne. Možno pa je da tudi normalno rodiš z ritko naprej. Ni potreben CR. Sem 2x tako rodila.

Lahko pa greš tudi na zunanji obrat.

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.11.2008 20:11:21   
blaža
V Izoli ti otročka v velikih primerih z lahkoto obrne Dr Lovšin. ko sem ležala vbolnici, je ena že čakala, da ki ji bojo delali carski in se je tega veselila. Deklica je bla zasidrana z ritko v medenici . Vsi G.so rekli, da bo carski, pa pride v sobo in reče, da ji ga je dr. Lovšin obrnil.user posted image

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.11.2008 20:41:59   
polonca78
pri meni je bil do 36 tedna z ritko dol, potem se je obrnil v glavično vstavo, ampak se je na dan poroda med popadki ponovno obrnil v medenično vstavo ( več zdravnikov me je pri sprejemu pregledalo in so rekli, da ima lepo glavo navzdol), ampak je dežurni zdravnik, ko sem bila že 8 cm odprta, odkril da se je obrnil na rito. pa je šlo brez problemov z lepimi ocenami 9/9/9. skratka brez panike v vsakem primeru.

v času nosečnosti me je na plavanje poslala, ker se v vodi lažje okol obrne. poskusi ;)

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.11.2008 22:00:26   
lotty4
moja je bla tud na ritko amoak je bla že takrat trmasta  pa se ni obrnila in sem se odločila za carski rez

(odgovor članu polonca78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.11.2008 22:28:57   
dejzi
Tud moja je bla z ritko navzdol. Smo pač rodili s CR, pa je blo vse ok. Je pa še čas, da se obrne, da je le plodovnice dovolj.

Rea * 02.08.2008
Nia * 19.08.2011

(odgovor članu lotty4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.11.2008 23:21:37   
Pacota
...hja, imam podobne skrbi. Moja pikica je ze vsaj 2m samo na ritki, pa nic ne kaze, da bi se obrnila, polnim pa 34t.

Si pa ful ne zelim CR, roditi z ritko naprej pa se manj. Sem ze rodila z nogicami naprej, pa se je slabo koncalo...

Lahko katera opise, kako je tekel porod z ritko naprej? Ni bilo tezav s porajanjem glavice??

(odgovor članu dejzi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.11.2008 8:02:04   
urška
na youtubu definitivno najdeš kak link.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.11.2008 8:07:40   
Sonnja
Moja sestrična je ravno prejšnji mesec rodila fantka tako. Mamica in sinek sta vredu. Zdravnik ji je svetoval epiduralno tako, da sta manj trpela in porod je hitro potekal.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.11.2008 8:56:26   
5ra_28
Moj se je obrnil šele v 35.tednu. Če ima plodovnice dovolj (oz. veliko) se bo sigurno....mi je G rekla...v več vode je prevale lažje delat...user posted image

Končno smo trije:)

(odgovor članu Sonnja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.11.2008 9:36:39   
piamaria
moj drugi se je v 37t obrnil sam od sebe....želim ti enakouser posted image  če ne bo šlo prej

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.11.2008 11:17:50   
polonca78
IZVIRNO SPOROČILO: Pacota

...hja, imam podobne skrbi. Moja pikica je ze vsaj 2m samo na ritki, pa nic ne kaze, da bi se obrnila, polnim pa 34t.

Si pa ful ne zelim CR, roditi z ritko naprej pa se manj. Sem ze rodila z nogicami naprej, pa se je slabo koncalo...

Lahko katera opise, kako je tekel porod z ritko naprej? Ni bilo tezav s porajanjem glavice??

ob porodu je imel obseg glave 35,5cm. so mi potem v porodni in kasneje pediatrinja rekli nekako v smislu, da je obseg ravno tolikšen, da je še šlo. pa se je rodil brez zapletov. ko je rita pogledala ven, je dejansko v naslednjem potisku še glavica, brez kakršnihkoli komplikacij.

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.11.2008 12:27:48   
TRIŠ
Prvi rojen z ritko naprej in zelooo lahek porod tretji pa se je obrnil en teden pred porodom v 35 tednu tako da ne skrbi vse bo OKuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tiamia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.11.2008 13:30:38   
kiara24
No pri meni je pa tako, da sem v 30tuser posted image in ga imam še vedno v medeničnem kanalu, se pravi ni ne na ritko in ne na glavo, tako, da  me že pošteno skrbi. Upam, da se bo user posted image obrnilo, tako kot je potrebno.

< Sporočilo je popravil kiara24 -- 7.11.2008 13:31:34 >

(odgovor članu tiamia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.11.2008 14:46:35   
čipka
sem rodila pred dobrima 2ma mescema z ritko naprej v 40t. Se sama ni obrnla...  Vzela sem EA-in je šlo čisto gladko-le da so me prerezali malo več. Pa niti čutila nisem. Nč se ne boj. Vse je ok pa tudi če ni na glavo obrnjen. Če te še karkoli zanima mi piši na ZS. 

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.11.2008 17:59:19   
pišapela
V 32. tednu je bla še z ritko navzdol in me je že kar malo skrbelo. Ta teden pa sem imela pregled(35. teden) in je že na glavici. user posted image  Pa G je rekla, da je zdaj res malo možnosti, da bi se spet obrnila.

(odgovor članu čipka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.11.2008 13:31:07   
Pacota
Mene muci predvsem porajanje glavice, saj sem pri prvem porodu (22t) rodila z nogicami naprej in porodila ze celega dojencka z rameni vred, glavica pa je ostala v porodnem kanalu in so delali z menoj vse zivo, pa nic, po 3 urah so zakljucili na silo pod narkozo.

Zato sprasujem, kako je slo z glavico, ker vem, da je vseeno z ritko drugace, kot z nogicami, me je pa zelooo strah...

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.11.2008 20:36:54   
milenci
Pozdravljena/e.

Možnost, da se ti otrok obrne je velika. Žal pa pri nama ni tako. Sem v 38 tednu nosečnosti in njegova lega medenična vstava - v bistvu že od vsega začetka. Ko sem bila na 3D pregledu (33teden), so mi povedali, da je mala vrjetnost, da se obrne, čeprav je moja ginekologinja trdno vrjela, da se bo - tudi jaz. Bila sem tudi na CTG-ju in na posvetu za porod in sem odklonila vaginalen porod v primeru medenične vstave. Po pravici povedano me je strah tega, da pride do zapletov med vaginalnim porodom medenične vstave in na koncu mi naredijo CR - mislim, da ni potrebno da bi trpela.
Za vaju pa upam, da se obrneta user posted image .

(odgovor članu tiamia)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.11.2008 8:25:45   
Pacota
Pri meni nic ne kaze obratu v prid. Sem ze v 36t, pa se vedno nic. Moja gin misli, da obrata vec ne bo, jaz pa zaenkrat se upam, saj si zes zelim naravni porod.

(odgovor članu milenci)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?